Grawitacyjna.pl - Pierwszy rowerowy portal ogłoszeniowy

Wjtk
Kontakt:

Grawitacyjna.pl - Pierwszy rowerowy portal ogłoszeniowy

Post autor: Wjtk »

Witam wszystkich użytkowników dh-zone.
Chciałem zaprosić Was do zaglądania i zamieszczania ogłoszeń na portalu
http://www.grawitacyjna.pl. Pomysł założenia takiego serwisu powstał w połowie roku 2009, kiedy sam składałem rower i zdałem sobie sprawę na jak wielu portalach i forach porozrzucane są giełdy rowerowe w naszym kraju. Tak więc poświęciłem trochę wolnego czasu i pieniędzy wychodząc z inicjatywą do wszystkich tych którzy chcą coś kupić/sprzedać/zamienić, tworząc darmowy portal dostępny dla wszystkich. Celem istnienia serwisu grawitacyjna.pl jest stworzenie scentralizowanego serwisu z darmowymi ogłoszeniami, dzięki czemu powstanie jedno przejrzyste miejsce zapewniające przeglądanie i dodawanie ogłoszeń. Nie chcę tworzyć konkurencji istniejącym już serwisom, strona ma charakter czysto ogłoszeniowy. Sam jeżdżę i po rozmowie z kilkoma innymi riderami myślę ze pomysł jest dosyć sensowny, co zresztą zostanie przez Was zweryfikowane. Serwis może mieć jeszcze kilka niedociągnięć, wiem że rozjeżdża się obraz w kilku przeglądarkach jednak w przeciągu następnych dwóch dni problem zostanie usunięty. Jestem otwarty na każdego rodzaju sugestię, czy współpracę z osobami podzielającymi moją wizję, lub tymi którzy chcą pomoc.
Zaznaczam raz jeszcze, że nie mam zamiaru konkurować w żadnym stopniu z poratalem www.dh-zone.com , strona stworzona została w interesie Nas wszystkich. Niestety nie mogę skontaktować się mialowo, telefonicznie, czy przez gg z administratorem dh-zone. Z drugiej strony, wiem, że kilku moderatorów wspiera inicjatywę i prosiłbym o nieusuwanie tego tematu ( specjalnie umieszczam go w dziale "offtopic" ) , lub proszę o kontakt !

Wszelki kontakt ze mną proszę na pw, lub najlepiej kontakt@grawitacyjna.pl
Pozdrawiam serdecznie i dziękuje za poświęcony czas :wink:

edit: poprawiony temat
[b] Monkeyman [/b]
osato
Kontakt:

Post autor: osato »

jak dla mnie pomysł fajny a wykonanie strony- miodzio :D
XxUzixX
Kontakt:

Post autor: XxUzixX »

Świetny pomysł ! Jak się strona rozwinie z chęcią będę korzystał :)
borczu
Kontakt:

Post autor: borczu »

super pomysł. Ale mógłbyś zrobić taką opcje ,że przy dodawaniu ogłoszenia konieczne będzie podanie takich info jak skok ilośc pólek i stan mowa o amortyzatorach zeby było łatwiej znaleźć i było widoczne to co nas interesuje.Aha i jeszcze jedno jak by był podział na ramy i amortyzatory do DH ,XC bądź FR. Wtedy byłą by to naprawde extra strona.
Banan725135650
Kontakt:

Post autor: Banan725135650 »

Świetny pomysł!! Super inicjatywa!! Na pewno będę korzystał.
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

Wiec info dla zielonych..

Z powodu braku odzewu Nikoma, zezwoliłem na umieszczenie tego newsa u nas.. Mam nadzieję, że sprawa się potoczy pozytywnie i nasze portale nawiążą współpracę..

Btw: Stronkę widziałem dzięki uprzejmości Wjtk, jeszcze przed startem i naprawdę bardzo mi się podoba..
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
Krzyś
Kontakt:

Post autor: Krzyś »

Pomysł naprawdę genialny aby postarać się zebrać wszystkie ogłoszenia w jedno miejsce :D Póki co nie widzę na stronie parę rzeczy, które naprawdę chciałbym zobaczyć, np. jakiejś wyszukiwarki, gdzie po wpisanie słowa wyskakiwałby mi ogłoszenia zawierające je w tytule/treści, następnie nie są podane ceny przy przedmiotach (tzn. na ogłoszeniu są, ale przeszukując stronę ich nie widzimy), no i przydałaby się możliwość sortowania ogłoszeń wg ceny, nazwy etc. bo jak portal zapcha się częściami, to dzięki temu wyszukiwanie tych poszukiwanych stanie się o niebo łatwiejsze :) Ale jako, że portal jeszcze świeży i w fazie dopracowywania to jestem w stanie to wybaczyć :twisted: Poza tym jak już mówiłem, pomysł MISTRZ! Wielkie pozdrowienia dla twórcy/twórców i powodzenia :)
kubabiker
Kontakt:

Post autor: kubabiker »

mi tez sie podoba:) jak sie strona bardziej rozpowszechni to bedzie wypas... ale jak to w polsce bywa ciezko jest sie przerzucic na cos nowego.. na allegro nadal najwiecej ofert chyba bedzie a uzytkownicy swoich for beda dalej tam na gielldy wystawiac swoje oferty. fajnym pomyslem byla by tez wyszukiwarka wszystkich for z gieldami i wyswietlaniu wynikow na stronie, cos ala wyszukiwarka google tylko dla czesci rowerowych z wszystkich gield, nie wiem czy taki cos moze istniec ale tez by to bylo fajne
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

Widze ze jednak modzi przyczepili sie do tytulu :twisted: 8)

Swietny pomysl, byle z czasem woda sodowa nie ud do glowy i ogloszenia nie byly platne. Tego brakowalo do tej pory, gratuluje ;)

Jutro pewnie troche sprzetu dodam..
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

BikerJG, chyba rjaczej nie.. Sam temat przeniosłem z OT do "pogaduch".. Naprawdę z założycielem mam dobry kontakt. Zero spamu, chłopak dopiero po mojej aprobacie umieścił temat tutaj..

Po raz wtóry powtarzam.. Nie widzę żadnej konkurencji w przypadku tego portalu, a chętnie zobaczę kooperację, tym bardziej że BA jakoś bardziej otwarte jest n współpracę..
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

No płatne ogłoszenia to byłoby automatyczne podcięcie skrzydeł. Już lepiej jakaś dobrowolna wpłata. Na pewno jeśli portal się rozrośnie znajdzie się kilkadziesiąt osób które będą w stanie coś tam wpłacić raz na jakiś czas. Ewentualnie jakieś nienarzucające się reklamy.

Bo jednak domenę i serwer trzeba utrzymać za coś.
KROM@
Kontakt:

Post autor: KROM@ »

Idea świetna, tego brakowało tak naprawdę ! Giełda z dh-zona kuleje, a tu mamy naprawde wszystko przejrzyście opisane i podzielone na kategorie. Oczywiście będe korzystał
[S] Manitou Metel RP 222mm 450LBS , Koło S-type 24"+ Novatec
Wjtk
Kontakt:

Cieszę się, że pomysł tak pozytywnie został odebrany przez Was, jest to budujące :) . Strona jest i pozostanie bezpłatna, natomiast tak jak napisał pietryna może pojawić się trochę więcej reklam, związane jest to właśnie z obowiązkiem utrzymania serwera. Zmiany na bieżąco będą wprowadzane i dzięki Waszym opiniom wiem co jeszcze trzeba dopracować, bo człowiek sam czasem na niektóre rzeczy nie zwraca uwagi. Otwierając stronę, zdawałem sobie sprawę, że może posiadać pewne niedociągnięcia, w ten sposób natomiast jest je najłatwiej wyłapać.
[b] Monkeyman [/b]
spz
Kontakt:

Post autor: spz »

Wjtk odrazu taka sugestia aby w kazdym ogloszeniu bylo napisane skad jest sprzedajacy (towar). W ten sposob wiemy czy ktos sprzedaje niedaleko nas i czy mozna do niego podjechac na ogledziny. A w innym przypadku ogloszenie odrzucamy z automatu ;)
http://spinacz86.pinkbike.com/
XxUzixX
Kontakt:

Post autor: XxUzixX »

Błąd jest w nazwie tematu 8)
easy_rider_1
Kontakt:

Post autor: easy_rider_1 »

Wjtk +

Czy będzie możliwość przedłużenia czasu przez jaki ogłoszenie będzie aktualne czy w przypadku gdy minie 7-14dni ogłoszenie będzie kasowane i będzie trzeba wpisywać i dodawać zdjęcia od nowa ?
Wjtk
Kontakt:

Niestety przez ostatnie dwa miesiące z powodów zdrowotnych nie miałem możliwości i czasu by zająć się stroną. Nadal niestety nie mam za dużo czasu a strona się marnuje. Jeśli ktoś chciałby w jakikolwiek sposób pomóc we współtworzeniu/reklamowaniu strony prosiłbym o kontakt:
mail: kontakt@grawitacyjna.pl
gg: 6202599
tel: 508070365 ( proszę najpierw o sms )
Pozdrawiam serdecznie.
[b] Monkeyman [/b]
fizik
Kontakt:

Post autor: fizik »

Sprzedawalem ostatnio rower i sobie przypomnialem o tej stronie. Pomysl byl dobry, ale widze ze strona juz w gruncie rzeczy nie funkcjonuje ktos wie co sie stalo?
ODPOWIEDZ