PKP i rower;)
PKP i rower;)
Siema;)
Mam takie pytanie: chcialem jechac do Wisly, a niestety nie dysponuje samochodem. Jeszcze w zeszle wakacje jezdzil z moich stron PKS, jednak niestety zostal on wykasowany:/ Szukalem jakiegos polaczenia PKP i tutaj moje pytanie: Czy w pociagach, ktore nie sa oznaczone jako te z mozliwoscia przewozu roweru moge wiezc rower? Np. jesli bym wykrecil kola i wstawil do swojego przedzialu? Bo niestety do Wisly albo nie mam w ogole polaczen z rowerem albo jedzie sie 14h, kiedy bez roweru sa pociagi max. 4-5h. Poradzcie, bo wybieram sie z dziewczyna i nie chcialbym w polowie drogi zostac wyrzuconym przez rower...
Dzieki za wszystkie odpowiedzi:)
Mam takie pytanie: chcialem jechac do Wisly, a niestety nie dysponuje samochodem. Jeszcze w zeszle wakacje jezdzil z moich stron PKS, jednak niestety zostal on wykasowany:/ Szukalem jakiegos polaczenia PKP i tutaj moje pytanie: Czy w pociagach, ktore nie sa oznaczone jako te z mozliwoscia przewozu roweru moge wiezc rower? Np. jesli bym wykrecil kola i wstawil do swojego przedzialu? Bo niestety do Wisly albo nie mam w ogole polaczen z rowerem albo jedzie sie 14h, kiedy bez roweru sa pociagi max. 4-5h. Poradzcie, bo wybieram sie z dziewczyna i nie chcialbym w polowie drogi zostac wyrzuconym przez rower...
Dzieki za wszystkie odpowiedzi:)
-
- Kontakt:
blackdemon ale wlasnie chodzi o taki bez narysowanego rowerku:D W takim razie chyba sie wybiore. Powiedzcie mi jeszcze, czy istnieje opcja zebym do swojego przedzialu go wzial? Bo nie chce zostawiac roweru gdzies z tym syfem i zulami...
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
-
- Kontakt:
no juz troche polski zjezdzilem pkp z rowerem i nigdy mnie z zadnego pociagu nie wyrzucili. oplata za rower jest stala niewazne od ilosci kilometrow. zazwyczaj sie wsiada do ostatniego wagonu jest tam taki duzy przedzial jakos 8 miejsc siedzacych i udawalo nam sie tam wlozyc 8 rowerow na wyluzce. jechalem tez z rowerem w przedziale bo chcialem sie chwile kimnac. noc byla i kilka wolnych przedzialow wiec nikt nie robil mi problemow. chodz zakladalem ze bede siedzial na korytarzu z rowerem.
-
- Kontakt:
Z samej stacji pod Stożek bedzie coś k.4-5 km. Droga jest jakby to nazwac piaszczysto kamienista
jak jedziemy z chłopakami to umawiamy sie z gosciem ktory przyjezdza po nas busikiem i zabiera wprost pod wyciag
ja innej opcji nie widze,no chyba ze jedziesz tylko z plecakiem i nie wieziesz ze soba torby to moza dojechac
Jesli ktorys z was chce numer po transport to piszcie na PW
opłata niewielka w sumie,ostatnio placilismy 30zl razem z rowerkami i bagazami za 3 os.