Problem z napędem.
Problem z napędem.
Mam problem z napędem, mianowicie: przy przyspieszaniu wyczuwalne jest pod nogami coś w rodzaju chrzęszczenia - łańcuch nie toczy się gładko. Przy lekkim pedałowaniu praktycznie jest to niewyczuwalne. Efektów dźwiękowych brak aż do momentu, kiedy chcę nagle mocno dokręcić i słychać delikatne trzaski (wtedy chrzęszczenie pod nogami jest mocno niepokojące).
Dodam, że zostało to skopane w serwisie a panowie "nie widzą w tym nic złego". Jednak przed wizytą wszystko chodziło idealnie gładko i bezszelestnie (nowy napęd). Łańcuch z tego co widzę został wyczyszczony i nasmarowany.
Konfiguracja 1x9.
Dodam, że zostało to skopane w serwisie a panowie "nie widzą w tym nic złego". Jednak przed wizytą wszystko chodziło idealnie gładko i bezszelestnie (nowy napęd). Łańcuch z tego co widzę został wyczyszczony i nasmarowany.
Konfiguracja 1x9.
-
- Kontakt:
Nie do końca wiem co robili - przegląd ogólny (do gwarancji). Na pewno zbyt dużo nie dokręcali bo wszystko trochę latało i dopiero sam to poprawiłem.
Tak samo "chrupie" przy rozkręcaniu koła na stojaku - w rękach też wtedy czuć.
Wszystko jest na serio nowe i było dobrze dopóki nie zostawiłem roweru w serwisie.
Tak samo "chrupie" przy rozkręcaniu koła na stojaku - w rękach też wtedy czuć.
Z piastą jest coś nie tak, ale to osobny rozdział - tak samo była uwalona wcześniej i napęd działał idealnie gładko.
Sprawdź: piastę, suport...
Wszystko jest na serio nowe i było dobrze dopóki nie zostawiłem roweru w serwisie.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: