Laworta - trasy i informacje

ablee
Kontakt:

Post autor: ablee »

Rafcik pisze:hmm ja tez tak byłem w tą sobote i musze sie zgodzic (chodz nie dokonca*) z tentego poniewaz ceny są masakryczne, a myjka rowerowa jest gorsza niz domowa xD nie no smieje Wink) ale w keszera mogli by zainwestowac.

* a dlaczego nie do konca? bo gdy jezdziłem po trasie nazwanej dh to są 2 elementy ktore pasują do DH ;PP tak dla smiechu zrobili, znaczy sie połozyli kamienie przez POTOK tak zeby ludzie sie nie ochlapali ale co z tego jak z potoka zrobiła sie w jednym momecie rzeczka przez ktorą niektórzy rajdowcy mieli problem z przejazdem, np. ja miałem problem ten iż wybrudziłem sobie funkiel nówke pizame!! i dotego złapałem tam snejka ;( a inni ze no glebali ale to swoją drogą Wink i dh jest tez w pewnym momecie gdy sami rajdowcy z sanoka zrobilismy sobie własne sciezki dh tak 1 lub 2 metry od tych co są wyznaczone Wink są tez dziury, gdzie nie gdzie, tak jak powinno byc w dh tylko szkoda ze takie na 10 cm głębokosci, no a tak pozatym 85% trasy to hopy, gapy, a nawet skocznia na łipa sie tam znalazła Wink i tyle w tym temacie :P
Dziekuje i pozdrawiam, a tez zycze milej jazdy a nie sprowadzania rowerów xD
C.T.K.M.Z.

WIĘCEJ TAKICH POSTÓW :!: :!: :!:
Rafcik
Kontakt:

Post autor: Rafcik »

ablee jacoppo no to zescie mnie zjechali ;] fenks, co do sciezek 1m, czy 2m chodziło o własne sciezki ;P znaczy sie nie bd jechał po bandzie jak mozna koło bandy i 2 razy szybciej zeby na kolejną wjechac, ehm ale mniejsza z tym.
chodz cały tekst pisałem dla miechu to i tak ludzie z forum potrafią mnie zjechac xDD tak wiec koreszko nie przejmuj sie to do mnie oficjalnie miało byc xDD

a tak za tematem ?? dlaczego wy tak lubicie niszczyc ludzi? ;> chodzi mi o takie kłutnie czy dogadywanie czy tez wysmiewanie sie na forum ?
- bo to nawet nie chodzi o mnie a o wiekszosc ludzi na tym forum, ktore tu pisze bo z tego co czytam to tak własnie jest ^^.
Dziekuje za przeczytanie mojego cudnego tekstu i pozdrawiam x))
http://rafcik.pinkbike.com/
jacoppo
Kontakt:

Post autor: jacoppo »

Ja nawet nie zacząłem jeszcze :twisted: . Głupoty piszesz o jeżdżeniu 2x szybciej poza bandą, albo wytyczaniu własnych ścieżek i jesteś zaskoczony ? Uwagi zawsze są niezwykle istotne bo można reagować i sprawić że będzie lepiej, ale muszą być jakieś konstruktywne, a nie tylko "być". Z tego co wiem Stacja Laworta bardzo poważnie podchodzi do wszelkich uwag użytkowników, masz zastrzeżenia, pomysł, nie ma problemu, podejdź pogadaj i sam zobaczysz że efekt będzie. Pozdrawiam mimo wszystko 8)
http://jacoppo.blogspot.com/
Mati22593
Kontakt:

Post autor: Mati22593 »

helmet z traski :

http://www.pinkbike.com/video/152030/

nie mój !
DonAdam
Kontakt:

Post autor: DonAdam »

Mati22593 mimo że nie twój thx Ci dobry człowieku :mrgreen:
http://donadam.pinkbike.com/
Loki_Balboa
Kontakt:

Post autor: Loki_Balboa »

Rafcik pisze:co do sciezek 1m, czy 2m chodziło o własne sciezki ;P znaczy sie nie bd jechał po bandzie jak mozna koło bandy i 2 razy szybciej zeby na kolejną wjechac, ehm ale mniejsza z tym.
Tu nie chodzi o to, że jechaliśmy z boku, bo tak nam pasowało, tylko było tak ślisko, że nie szło wyrobić i trafić w wiraż, więc nie pisz takich głupot. Po trasie się dużo ciekawiej jeździ... a jak chcesz jeździć szybciej to idź na szosę.
Rafcik pisze:dlaczego wy tak lubicie niszczyc ludzi? ;> chodzi mi o takie kłutnie czy dogadywanie czy tez wysmiewanie sie na forum ?
Nikt tu się nie kłuci, nazwałbym to raczej merytoryczną dyskusją...
http://smudza.pinkbike.com/
Lomek
Kontakt:

Post autor: Lomek »

Rafcik pisze:kłutnie
Loki_Balboa pisze:kłuci
:|
Loki_Balboa
Kontakt:

Sorry Lomek, nie mam worda, ani czegoś podobnego zainstalowanego, więc nie mam jak sprawdzić pisowni... 8)
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Obejrzałem ten filmik i zdecydowanie to mnie nie zachęciło do odwiedzin. Spodziewałem się czegoś co mnie wgnięcie w fotel i będe chciał oddać swoją nerkę,aby móc tam pojechać. Myślałem,że będzie to coś na wzór najlepszych zagranicznych trasek. Gdybym nie wiedział,że to Laworta to bym tylko obejrzał i zapomniał. Jakiś niesmak pozostaje,bo oczekiwałem czegoś przy czym powiem - w życiu nie przejadę,bo jest za duże,czy za trudne technicznie. Tutaj tego narazie nie widzę i ciężko to nazwać trasą DH (liczenie,że korzenie same się pojawia jest trochę dziwne,bo to zajmnie masę czasu). Wyszedł jakiś tam singletrack, pewnie bardzo przyjemny, ale po bikeparku spodziewałem się czegoś innego. Jestem ciekaw jak wygladaja te traski FR . PS: co sie dzieje ze slopem i dirtami,bo coś cisza o tym???
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
Loki_Balboa
Kontakt:

Przecież na tym filmie prawie nic nie widać, więc nie oceniaj tak pochopnie... Góra ma duży potencjał, a trasy FR są bardzo fajnie wkomponowane w teren... Możesz tam znaleźć hopy na których mało osób się odważy polecieć...
nopainnogame
Kontakt:

Loki_Balboa kształt trasy widać bardzo dobrze i po DH to spodziewałem się czegoś zupełnie innego. Liczę, że traski FR będą lepsze. Tylko jedna rzecz mnie zastanawia - podobno hopy były za duże i musieli je zmiejszyć (nie dowiedziałem się na jakiej podstawie ktoś to stwierdził), ale wtedy jakim cudem ostały się hopy na loty 10metrowe?
BiałyMadball
Kontakt:

Post autor: BiałyMadball »

nopainnogame pisze:
Loki_Balboa kształt trasy widać bardzo dobrze i po DH to spodziewałem się czegoś zupełnie innego. Liczę, że traski FR będą lepsze. Tylko jedna rzecz mnie zastanawia - podobno hopy były za duże i musieli je zmiejszyć (nie dowiedziałem się na jakiej podstawie ktoś to stwierdził), ale wtedy jakim cudem ostały się hopy na loty 10metrowe?
Sorry, ale ocenianie miejsca w którym się nie było na podstawie filmu oraz dyskusja z osobami które tam jeździły jest dla mnie co najmniej dziwne... Masz prawo do swojego zdania i film (który z pewnością nie oddaje tego jak to dokładnie wygląda) cię pewnie nie zachęcił do odwiedzenia Lavorty, ale jak już masz oceniać to najpierw przyjedź... kup karnet... zjedź kilka razy, i dopiero potem narzekaj, że to nie jest trasa godna pucharu świata. Nie piszę tego z jakiejś złośliwości do ciebie i tego co napisałeś, ale miej to na uwadze w przyszłości...
2015 set - Intense Socom FRO + Manitou Revox PRO + Boxxer RC 2012
nopainnogame
Kontakt:

BiałyMadball nie , no spoko ;) Poprostu jestem zawiedziony - spodziewałem się takiej małej namiastki Kanady,a tutaj nadal jest szara Polska. Liczyłem,że ekipa, która to będzie budowała będzie miała jakiś ciężki sprzęt,a nie tylko łopaty. Liczyłem na jakieś NS,a tutaj raczej jest wtopa po całości (wydałbym wpizdu kasy,aby choć takie coś zobaczyć na żywo). Po drugie jest tutaj ciągle masa niejasności jak dla mnie - np. te rozmiary hop,bo tutaj coś ktoś kręci. Plan slopa widziałem rok temu i potem cisza. Jak oglądałem np. http://www.pinkbike.com/photo/3715434/ to byłem w szoku,a tu nagle info,że hopy są za duże. To jakie tam teraz są dropy? Może za wcześnie narzekam,ale spodziewałem się miejsca, w którym będą rzeczy, których normalnie nie ma w tym kraju, bo tego oczekiwałem po legalnym spocie. Dla przypomnienia, w pierwszym poście o Laworcie:
"Głównymi cechami bike parku „La‘ Vorta” będą :
Bardzo rozległe trasy zaprojektowane tak, by każda sekcja miała kilka wariantów o różnym stopniu trudności. Dzięki temu każdy rowerzysta znajdzie coś dla siebie.
Profesjonalnie (zgodnie z zasadami sztuki ciesielskiej) skonstruowane przeszkody zapewniające optymalne warunki jezdne.
Tor slope stylowy nie ustępujący wielkością i rozmaitością zagranicznym konstrukcjom budowanym na największe imprezy (jak np. tor Adidas slopestyle). Będzie dostępny cały sezon (tory po zawodach ss z reguły są demontowane)
Trasy freeridowe w wielu odmianach - od technicznych northshorów (drewnianych kładek służących do jazdy nad ziemią), po szybkie trasy naszpikowane doublami (podwójnymi hopami) i bandami.
trasa w stylu A- line w Whistler w Kanadzie - długi zjazd z bardzo dużymi bandami, płynnymi falami i licznymi stolikami (hopkami bez dziury dającymi możliwość skoku, lub przejechania po nich).
techniczna trasa downhillowa - strome verticale, ogródki skalne, ciasne zakręty, speed dropy
trasa all mountain o łagodnym spadku, z małymi skokami i sekcjami terenowymi do wyboru.
Dirt park - dirty od niespotykanych w Polsce gigantów, po linię z małymi technicznymi hopami w rytmie
trikownia - wybicie z miękkim lądowaniem do trenowania ewolucji w powietrzu. Klasycznie używa się do tego celu basenu wypełnionego gąbkami, tu będzie nowocześniejsze i bezpieczniejsze rozwiązanie
dwuosobowy wyciąg krzesełkowy ze specjalnymi hakami do przewożenia rowerów z zabezpieczeniem, aby ich nie porysować.
sklep/serwis rowerowy.
darmowa myjnia rowerowa.
wypożyczalnia rowerów slopestylowych i freeridowych oraz ochraniaczy.
szlak prowadzący z góry wyciągu do centrum Ustrzyk (żeby osoby nie mieszkające przy stoku mogły zjechać do kwater).
otoczenie naturalnych, pięknych Bieszczad."
W sumie to chyba każdy punkt na swój sposób można wykreślić...
Loki_Balboa
Kontakt:

nopainnogame pisze:nie , no spoko Poprostu jestem zawiedziony - spodziewałem się takiej małej namiastki Kanady,a tutaj nadal jest szara Polska. Liczyłem,że ekipa, która to będzie budowała będzie miała jakiś ciężki sprzęt,a nie tylko łopaty. Liczyłem na jakieś NS,a tutaj raczej jest wtopa po całości (wydałbym wpizdu kasy,aby choć takie coś zobaczyć na żywo). Po drugie jest tutaj ciągle masa niejasności jak dla mnie - np. te rozmiary hop,bo tutaj coś ktoś kręci. Plan slopa widziałem rok temu i potem cisza.
Racz zwrócić uwagę, że ekipa która zaczynała budowę (jak i przeróżne projekty ogłaszała) zdążyła się w między czasie zmienić... I z snów o nie wiadomo czym nagle trzeba było wrócić do polskiej rzeczywistości :evil:
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

nopainnogame zauważ że to był projekt Qaja a to co jest obecnie wykonane z przetargu miasta zostało wykonane przez Wincentów
mysticar
Kontakt:

Post autor: mysticar »

Ponawiam pytanie nopainnogame. Są tam jakieś dirty? Bo wybrałbym się ale nie wiem czy brać dwa rowery.
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
ablee
Kontakt:

Post autor: ablee »

nopainnogame jak jesteś tak na bieżąco to weź pod uwagę to, że osoby które zrobiły rok temu wielkie HALO o Laworcie nic praktycznie nie zrobiły, po za tym, że dużo naobiecywali. Te trasy które są obecnie jest to efekt pracy Wincenciaków i ich kompanów.

mysticar dirtów nie ma, rok temu "ktoś" coś zrobił, ale nie skończył... Na trasach Fr masz dwa-trzy takie fajne wybicia dirtowe, na których można coś machnąć.
kaefpe
Kontakt:

Post autor: kaefpe »

ablee pisze:Na trasach Fr masz dwa-trzy takie fajne wybicia dirtowe
jesteś pewien że oby na pewno dirtowe? czy raczej dirtopodobne?
bo wybicia dirtowe wyglądają tak:
Obrazek
www.facebook.com/GravityMag
www.GravityMagazine.pl
ODPOWIEDZ