BiałyMadball nie , no spoko

Poprostu jestem zawiedziony - spodziewałem się takiej małej namiastki Kanady,a tutaj nadal jest szara Polska. Liczyłem,że ekipa, która to będzie budowała będzie miała jakiś ciężki sprzęt,a nie tylko łopaty. Liczyłem na jakieś NS,a tutaj raczej jest wtopa po całości (wydałbym wpizdu kasy,aby choć takie coś zobaczyć na żywo). Po drugie jest tutaj ciągle masa niejasności jak dla mnie - np. te rozmiary hop,bo tutaj coś ktoś kręci. Plan slopa widziałem rok temu i potem cisza. Jak oglądałem np.
http://www.pinkbike.com/photo/3715434/ to byłem w szoku,a tu nagle info,że hopy są za duże. To jakie tam teraz są dropy? Może za wcześnie narzekam,ale spodziewałem się miejsca, w którym będą rzeczy, których normalnie nie ma w tym kraju, bo tego oczekiwałem po legalnym spocie. Dla przypomnienia, w pierwszym poście o Laworcie:
"Głównymi cechami bike parku „La‘ Vorta” będą :
Bardzo rozległe trasy zaprojektowane tak, by każda sekcja miała kilka wariantów o różnym stopniu trudności. Dzięki temu każdy rowerzysta znajdzie coś dla siebie.
Profesjonalnie (zgodnie z zasadami sztuki ciesielskiej) skonstruowane przeszkody zapewniające optymalne warunki jezdne.
Tor slope stylowy nie ustępujący wielkością i rozmaitością zagranicznym konstrukcjom budowanym na największe imprezy (jak np. tor Adidas slopestyle). Będzie dostępny cały sezon (tory po zawodach ss z reguły są demontowane)
Trasy freeridowe w wielu odmianach - od technicznych northshorów (drewnianych kładek służących do jazdy nad ziemią), po szybkie trasy naszpikowane doublami (podwójnymi hopami) i bandami.
trasa w stylu A- line w Whistler w Kanadzie - długi zjazd z bardzo dużymi bandami, płynnymi falami i licznymi stolikami (hopkami bez dziury dającymi możliwość skoku, lub przejechania po nich).
techniczna trasa downhillowa - strome verticale, ogródki skalne, ciasne zakręty, speed dropy
trasa all mountain o łagodnym spadku, z małymi skokami i sekcjami terenowymi do wyboru.
Dirt park - dirty od niespotykanych w Polsce gigantów, po linię z małymi technicznymi hopami w rytmie
trikownia - wybicie z miękkim lądowaniem do trenowania ewolucji w powietrzu. Klasycznie używa się do tego celu basenu wypełnionego gąbkami, tu będzie nowocześniejsze i bezpieczniejsze rozwiązanie
dwuosobowy wyciąg krzesełkowy ze specjalnymi hakami do przewożenia rowerów z zabezpieczeniem, aby ich nie porysować.
sklep/serwis rowerowy.
darmowa myjnia rowerowa.
wypożyczalnia rowerów slopestylowych i freeridowych oraz ochraniaczy.
szlak prowadzący z góry wyciągu do centrum Ustrzyk (żeby osoby nie mieszkające przy stoku mogły zjechać do kwater).
otoczenie naturalnych, pięknych Bieszczad."
W sumie to chyba każdy punkt na swój sposób można wykreślić...