[rama] JAKA TO RAMA??

janush
Kontakt:

[rama] JAKA TO RAMA??

Post autor: janush »

Witam serdecznie.
Jestem 2gim posiadaczem tej ramki,niestety byla tyle razy przemalowywana
ze nie mam pojecia co to jest,ani model,ani firma nie sa mi znane.
Jesli wiecie co to za sprzet,pomagi malczki,bo nie wiem,czy to jakas formowka czy no name brand :wink:
Dzieki wielkie za kazda pomoc,mam nadz ze na zdjeciach bedzie cos widac :evil: :evil:

ps.rama jest aluminiowa rozcznik okolo 2000-2005 ,prawdopodobnie firmy CHUMBA.[??]
Ktos mi cos powie wiecej na temat tej firmy??
http://www.chumbaracing.com/f5_build_kits.shtml
Załączniki
rama4.JPG
rama4.JPG (88.47 KiB) Przejrzano 2164 razy
rama2.JPG
rama2.JPG (73.58 KiB) Przejrzano 2164 razy
rama1.JPG
rama1.JPG (82.79 KiB) Przejrzano 2164 razy
rama6.JPG
rama6.JPG (114.02 KiB) Przejrzano 2164 razy
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Myślę, ze to jest albo Dragstar albo Lapierre 920.

Edit po dodaniu fotek: Na no name wygląda ;)
AlanCK
Kontakt:

Post autor: AlanCK »

Na zdjęciach faktycznie "mało" widać ale to jest na 99% Superco Silencer :D

PS. Obniż boxxa na półkach!

janush pisze:Dzieki wielkie za kazda pomoc
Nie ma sprawy... :wink:
Sell: Rower - Intense M9
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

janush to jest ładnie pomalowany rower z marketu. Nie było bików dh z systemem URT w ogole albo prawie w ogole bo nie nadaje sie on do takich rozwiązań ( a raczej w ogóle srednio sie nadaje). W najlepszym razie to przemalowany stary trek Y czy Gary fisher joshua, tak czy siak taki amor w makrokeszu lub ponad 10 letniej ramie xc to szybka droga do szpitala.

btw. Wypadałoby lepsze zdjecie ramy zrobić jak to twój rower.
Digas
Kontakt:

Post autor: Digas »

Spaced pisze:janush to jest ładnie pomalowany rower z marketu.
nie czytając jeszcze Twojej wypowiedzi, po oglądnięciu zdjęć, identyczna myśl uderzyła mi do głowy. Słowo w słowo :)
janush
Kontakt:

Spaced pisze:Gary fisher joshua
Dzieki za wskazowki :) Przygladalem sie zarowno fisherowi,jak trekowi y,bardzo podobne,jednakze tam linia ramy jest prosta od sterow do podsiodla,a w mojej ramie idzie po luku.Rama dzis byla na przegladzie w serwisie jak i caly rower,panowie powiedzieli ze to napewno niejest no name bo jest dobrze i solidnie wykonana spawana ze wzocnieniami..sam juz niewiem,niemam pomyslu.. :x ,a z bomberem i foxem spisuje sie bardzo ladnie i niejedno juz przeszla hehe :evil: :x ...DZIEKI ZA WSZELKIE UWAGI :)
Spaced
moderator
Kontakt:

janush panowie pieprzyli. No namy tez takie sie trafiały co wyglądały w miare ok. Daj foty spawów i wzmocnien z bliska bo zwykli serwisowcy z lokalnego jakos do mnie nie przemawiaja.

btw. Jak URT spisuje ci sie dobrze to masz niskie standardy. Do wszystkiego poza xc wolalbym HT od fulla z tym systemem.

btw. Wzmocnienia mogł dorobic ten sam typ co malował. I tak bym sie bał tej ramy. Mam nadzieje, ze wiecej niz 200zl nie dałeś (bez dampera dobrego)
janush
Kontakt:

Spaced pisze:standardy
Spaced pisze:Wzmocnienia
Miales racje,ta ramka to na 99% GARY FISHER JOSHUA 24 z 2000 r lub GARY FISHER JOSHUA F1 lub/F2/F3/F4 z 1999 ,sprawdzone na Bike pedji :)
Na fajnym zabytku jezdze,ale aluminium 7005.
DZIEKUJE WSZYSTKIM A ZWLASZCA SPACEDOWI 8)
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

janush pisze:Na fajnym zabytku jezdze,ale aluminium 7005.
No to raczej nie plus, tak wiekowe aluminium ma juz najlepsze chwile za soba.
janush
Kontakt:

Witam ponownie,edytuje temat bo w koncu ZNALAZLEM TA RAME.
Te 99% bylem pewny,a 1% ni,i ten 1% okazal sie trafiony :)
Zadalem sobie trud obejrzenia wszystkich katalogow rowerowych z lat 2000-2005

Ta rama to bajk kanadyjskiej firmy NORCO model NORCO XCS 2.

Takze wszelkim "znawcom" tematu dziekuje, i zeby sie pocalowali wyzywajac moj bajk od makrokeszow :evil:
Załączniki
norco xcs 2.jpg
norco xcs 2.jpg (25.36 KiB) Przejrzano 1737 razy
AlanCK
Kontakt:

Post autor: AlanCK »

janush pisze:Takze wszelkim "znawcom" tematu dziekuje, i zeby sie pocalowali wyzywajac moj bajk od makrokeszow Evil or Very Mad
janush nalepka norco nie robi z tej ramy zjazdówki :mrgreen:
Sell: Rower - Intense M9
janush
Kontakt:

AlanCK pisze:nalepka norco nie robi z tej ramy zjazdówki
Jak widac na zdjeciach u gory po wstawieniu lepszych czesci dla mnie czyni juz od ponad roku :twisted:
Spaced
moderator
Kontakt:

janush fajnie, ze czujesz sie lepiej ale ten rower i tak obok dh nigdy nie stał. To jest rower xc z bardzo niskiej polki cenowej i szczerze to nie rozumiem jak mozesz sie cieszyc, ze znalazłes ten rower. Ten rower nie zniesie ci tak wysokiego amora(ani jazdy w dh) i jesli cieszy cie praca zawieszenia w URT to czas wytrzeźwiec podczas jazdy. Miałem okazje na czyms takim sie pare razy przejechac i o ile do xc to moze jeszcze ma sens to do dh to jest to totalna porażka.

Ale twoja wola i twoje ciało, ze szpitala nie my będziemy cie odbierać.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

janush zdjecia ktore zaprezentowales nie sa ani w dobrej jakosci,ani nie sa wykadrowane w odpowiedni sposob-wiecej mozna powiedziec o Twoim ubraniu niz o ramie.
mimo wszystko ta norka ma inne dropouty niz Twoja rama-choc byc moze to kwestia kijowych zdjec ktore wrzuciles.

anyway-wrzucasz ujowe zdjecia,prosisz o zidentyfikowanie ramy sprzed-najprawdopodobniej 10lat-a potem sie plujesz ze ludziom to wyglada na makrokesza?ile Ty masz lat?8?
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Spaced
moderator
Kontakt:

piotrex chłopak pewnie liczyl, ze powiemy mu, ze ma proto Karpiela, GT czy Sunna, na którym swiatowa czołowka jezdziła kiedys wiec teraz sie złości ;)
janush
Kontakt:

Spaced pisze:eraz sie złości
Nie zloszcze sie,poprostu rozbawil mnie nagle wysyp odpowiedzi kiedy rame sam zidentyfikowalem,a dla was pewnie to tez zaskoczenie,bo nikt tego niepotrafil,oprocz Spaceda który przynajmniej zapodal jakis trop.
Z kad wiesz jaka mam wiedze o rowerach,mam 26 lat i to nie jest moj jedyny ani pierwszy rower.Smieszy mnie wasze polskie typowe pienactwo,zadalem pytanie,poprosilem o odpowiedz.A wiekszosc sie rozwodzi i pieni,Tobie Spaced podziekowalem bo Ty jako jedyny podales jakies tam przypuszczenia na temat ramy,i do CIEBie nic niemam,reszta to byly zwykle zlosliwosci,wiec dziwie ci sie ze pozawlasz sobie na jad,zwlaszcza ze na pewno jestes profesjonalista w tej dziedzinie i masz rozlega wiedze skoro jestes modem i widze co odpisujesz w innych postach,i tego nei negowalem.Co do reszty panow ,nie piencie sie relax.
Ramka jest rozmiaru Large i jest bardzo solidna lubie sobie na niej pojedzic ciezszy xc,nikt niepowiedzial ze katuje ja ciezkim DH z mega hopami,i niespodziewam sie po niej wytrzymalosci ani jakosci KRUTOR'a HROTOR :evil:

Troche wiecej luzu Panowie,i mniej polskiego zascianka,a wiecej merytorycznosci,a Ty Spaced,jak czasmi czegos nie wiesz,to zaden wstyd,uczyc trzeba sie cale zycie.
piotrex
Kontakt:

janush niszczysz chlopie,naprawde.
zacznijmy od osobistej wycieczki: to ze wpiszesz sobie nazwe miasta w obcym jezyku nie zwalnia Cie od uzywania poprawnej polszczyzny-masz to nawet zapisane w regulaminie.
janush pisze: niepotrafil,który,Z kad,relax,ciezszy,niepowiedzial

po drugie Twoja wiedze o rowerach wlasnie pokazujesz i nie jest to nic szczegolnie powalajacego.
To ze lubisz sobie na niej pojezdzic to fajnie,ale to nie powoduje ze to rama do dh,tak samo jak fakt ze miejscowe dresiki upalaja w bmw 3 z silnikami 1.6 w gazie nie powoduje ze te auta to rajdowki-a niewatpliwie one [dresiki] tez maja z tego frajde.

po trzecie pieniactwo to jak widac Twoja domena bo wrociles tu tylko po to zeby stwierdzic ze wszyscy maja Cie pocalowac w odwlok.
zatem konczac ten offtopic zachecam Cie do uczynienia tego samego.
janush
Kontakt:

piotrex pisze:zacznijmy od osobistej wycieczki:
Tylko ty,odpisales,wiec widac kto zaczal tutaj mącic wode.

ps.Nie wiem po co zaczynasz temat z nazwa mojego miasta i regionu,moge sobie tam napisac co zechce i nic ci do tego.
Pewnie nie znasz historji Sląska,a co za tym idzie tez czesci Polski,gdyby bylo zgola inaczej nie zaczynalbys od takiej durnej nawijki.
Masz racje,skonczmy ta gadke bo mnie juz wkr%@ to co zaczynasz pisac,a ze jestes modem to i mozesz mnie zbanowac,mam to gdzies,nie wiem poco sie wlaczasz do rozmowy,nic konkretnego niewniosles do zadanego pytania,i myslisz ze mozesz sobie po mnie jezdzic,moze to ty jestes malolatem.

Gorol zpierońskim hanysem sie niedogodo,dyć widoć żeś ścioprony fest :arrow: -domyśl sie co uważam.
piotrex
Kontakt:

janush pisze:Tylko ty,odpisales,wiec widac kto zaczal tutaj mącic wode.
no widzisz,taki ze mnie maciciel.

janush pisze:Nie wiem po co zaczynasz temat z nazwa mojego miasta i regionu
dokladnie napisalem dlaczego,przeczytaj mojego posta to moze to znajdziesz.

janush pisze:Pewnie nie znasz historji Sląska
historji moze nie znam,ale historie znam.Aktualna sytuacje "geo-polityczna" i mniejszosciowe ciagoty rowniez.I co z tego?

janush pisze:mozesz mnie zbanowac
nie moge.

janush pisze:nic konkretnego niewniosles do zadanego pytania
nic poza tym,ze rama ktora posiadasz nie jest ta norka ktora wkleiles-porownaj sobie haki i niektore elementy wahacza.

janush pisze:myslisz ze mozesz sobie po mnie jezdzic
jezdze po Twojej pisowni,ktora "nieco" odbiega od powszechnie przyjetych standardow w tym kraju.
ODPOWIEDZ