RAMA DUNCON CANE CORSO
RAMA DUNCON CANE CORSO
siemka tak jak wy temacie chodzi o ramę :
czy rozmiar 17.5 dla chłopaka który masz 170m wzrostu będzie dobra ?? czy lepiej 15.5 ??

Nie kupuj tego - moja rada. Nie chodzi o prace etc., ale po tym jak zobaczyłem sytuacje, w której główka tej ramy URWAŁA się od reszty po 50 cm dropie nie polece jej nikomu. Zastanów się może nad czym innym. Właściciel nie skakał nie wiadomo czego i nie ważył dużo a rama po prostu się rozpadła, na szczęście nic mu się nie stało.
PS Do zniszczenia doszło w Myślenicach, w ostatni wtorek czy środe
PS Do zniszczenia doszło w Myślenicach, w ostatni wtorek czy środe

Hmmm, a znam właściciela ramy która ma ponad 3 lata i zupełnie nic się z nią nie dzieje. Ma właśnie 17,5 cala i teraz twierdzi że kupiłby zdecydowanie mniejszą bo ta jest za długa. Osobiście jedyną wadą tej ramy jest to że ma strasznie mało sztywny wahacz.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
XooXatek
Na starej cane waliłem dropy po około 7metrów, na nowej 5metrowe .... O ile cane stara pękała niegroźnie ( głównie na mocowaniu dampera ) to nową wersję sprzedałem nie dawno po naprawdę wielu ciężkich przejściach bez najmniejszego ubytku na wytrzymałości.
Co do rozmiaru - mam ponad 180cm i 15.5'' była dla mnie idealna.
Myślę, że kolega atek Trafił na ramę z kiepskiej dostawy , bo DC kombinowało trochę z fabrykami swego czasu o ile dobrze pamiętam - ja miałem jedną z pierwszych ram z nowej fabryki i była wykonana świetnie w porównaniu do innych egzemplarzy ( proste i dokładne spawy itd ).
Na starej cane waliłem dropy po około 7metrów, na nowej 5metrowe .... O ile cane stara pękała niegroźnie ( głównie na mocowaniu dampera ) to nową wersję sprzedałem nie dawno po naprawdę wielu ciężkich przejściach bez najmniejszego ubytku na wytrzymałości.
Co do rozmiaru - mam ponad 180cm i 15.5'' była dla mnie idealna.
Myślę, że kolega atek Trafił na ramę z kiepskiej dostawy , bo DC kombinowało trochę z fabrykami swego czasu o ile dobrze pamiętam - ja miałem jedną z pierwszych ram z nowej fabryki i była wykonana świetnie w porównaniu do innych egzemplarzy ( proste i dokładne spawy itd ).
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
-
- Kontakt:
Dokładnie tak jak pisze sudi...
Nowe Cane Corso były robione w dwóch różnych fabrykach. Na początku wychodziły ramki słabej jakości, ze słabymi spawami oraz nienajlepszym malowaniem i to one pękały. Później produkcję przeniesiono gdzie indziej. Obecnie jest wszystko w porządku. A nawet jeśli by pękła - w co wątpie - to zawsze masz gwarancje, która praktycznie zawsze jest uznawana.
BTW. sudi jak Ci się sprawowała ramka z powietrznym DHXem?
Nowe Cane Corso były robione w dwóch różnych fabrykach. Na początku wychodziły ramki słabej jakości, ze słabymi spawami oraz nienajlepszym malowaniem i to one pękały. Później produkcję przeniesiono gdzie indziej. Obecnie jest wszystko w porządku. A nawet jeśli by pękła - w co wątpie - to zawsze masz gwarancje, która praktycznie zawsze jest uznawana.
BTW. sudi jak Ci się sprawowała ramka z powietrznym DHXem?
[url]http://sroczka.pinkbike.com/[/url]
Nie. Za kazdym razem gdy mialem problem z rama , zawsze dostawalem nową.GgG pisze:a duncon przypadkiem nie jest znany z praktycznego braku gwarancji i totalnego olewania klienta?
Osobiscie bym bral 17,5" , mialem tą starszą 15,5 przy wzroscie 195 to masakra , byla troszeczke za mala :P . 17.5" to jest rozmiar na poziomie Mki innych znanych firm.
www.mudserwis.com
z panami z DC to naprawde idzie sie dogadac - mi dali gwarancje na nieswoja rame (sprowadzana - siman'a) + jakbym polamal znizke 50 albo i wiecej % na pussy - wec naprawde milo z ich strony.
I jakos nie przypominam ,zeby robili problemy.
No chyba, ze ktos kupil ramke z 'gwara' ktorej w rzeczywistosci nei bylo :p
I jakos nie przypominam ,zeby robili problemy.
No chyba, ze ktos kupil ramke z 'gwara' ktorej w rzeczywistosci nei bylo :p
groochas Kwestia budowy ciała jak i też kilku innych czynników... no choćby samej głupiej długości mostka - dla mnie 17.5'' była za długa właśnie ciut awet z kostką 50mm.
mathieu_88 Rama sprawowała się genialnie z powietrzem, śmiem twierdzić, że lepiej niż ze sprężyną.
GgG Nie olewali i zawsze ramy dawali... ale owszem - ja miałem przejścia niezłe z wymianą cane corso proto na 2k9 ... Dopiero po nagłośnieniu sprawy dostałem ramę tymczasową ( starą cc ) - bardzo miły gest - i później obiecaną wieki temu 2k9. Sprawa trwała doprawdy długo ale zakończyła się pomyślnie . Z resztą ... Amstaffa wymienili mi kiedyś na akitę z rozsądną dopłatą z mej strony, potem miałem kilka sztuk cane corso i zawsze wymieniali. Nawet miałem gwarancję na prototyp alano, który miałem ponad rok przed wejściem do sprzedaży.
Niestety nie wiem jak teraz sytuacja w DC wygląda, bo chodzą słuchy, że firma jest na skraju upadku.
mathieu_88 Rama sprawowała się genialnie z powietrzem, śmiem twierdzić, że lepiej niż ze sprężyną.
GgG Nie olewali i zawsze ramy dawali... ale owszem - ja miałem przejścia niezłe z wymianą cane corso proto na 2k9 ... Dopiero po nagłośnieniu sprawy dostałem ramę tymczasową ( starą cc ) - bardzo miły gest - i później obiecaną wieki temu 2k9. Sprawa trwała doprawdy długo ale zakończyła się pomyślnie . Z resztą ... Amstaffa wymienili mi kiedyś na akitę z rozsądną dopłatą z mej strony, potem miałem kilka sztuk cane corso i zawsze wymieniali. Nawet miałem gwarancję na prototyp alano, który miałem ponad rok przed wejściem do sprzedaży.
Niestety nie wiem jak teraz sytuacja w DC wygląda, bo chodzą słuchy, że firma jest na skraju upadku.
WWW.WFSPORT.PL