RAMA DUNCON CANE CORSO

Dones
Kontakt:

RAMA DUNCON CANE CORSO

Post autor: Dones »

siemka tak jak wy temacie chodzi o ramę : :lol: czy rozmiar 17.5 dla chłopaka który masz 170m wzrostu będzie dobra ?? czy lepiej 15.5 ??
mlynooo
Kontakt:

Post autor: mlynooo »

15.5 zdecydowanie
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

mam 175 cm i mialem wersje 17,5. Zdecydowanie 15,5 jest zakrotka
piotrekj
Kontakt:

Post autor: piotrekj »

ja mam 182 i jezdze na 15,5" i nie narzekam ;]
XooX
Kontakt:

Post autor: XooX »

Nie kupuj tego - moja rada. Nie chodzi o prace etc., ale po tym jak zobaczyłem sytuacje, w której główka tej ramy URWAŁA się od reszty po 50 cm dropie nie polece jej nikomu. Zastanów się może nad czym innym. Właściciel nie skakał nie wiadomo czego i nie ważył dużo a rama po prostu się rozpadła, na szczęście nic mu się nie stało.

PS Do zniszczenia doszło w Myślenicach, w ostatni wtorek czy środe :wink:
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

Hmmm, a znam właściciela ramy która ma ponad 3 lata i zupełnie nic się z nią nie dzieje. Ma właśnie 17,5 cala i teraz twierdzi że kupiłby zdecydowanie mniejszą bo ta jest za długa. Osobiście jedyną wadą tej ramy jest to że ma strasznie mało sztywny wahacz.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
XooX
Kontakt:

Post autor: XooX »

Może przypadek, ale serio - wyglądało to dość makabrycznie, główka została po prostu wyrwana, a w innych miejscach, jak się później okazało, też były pęknięcia. Ja bym jej nie kupił, ale może to pojedyńczy przypadek. Jeśli już chcesz to ja bym brał 15.5, 17.5 będzie raczej za duże.
atek
Kontakt:

Post autor: atek »

Taa. Mowa tu o mojej ramie. Ale wydaje mi się że to po prostu była wadliwość materiału. Poszło na gwarancje, zobaczymy co stwierdzą.
Ale poza tym naprawdę przyjemnie sie na tym śmigało.
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

XooXatek

Na starej cane waliłem dropy po około 7metrów, na nowej 5metrowe .... O ile cane stara pękała niegroźnie ( głównie na mocowaniu dampera ) to nową wersję sprzedałem nie dawno po naprawdę wielu ciężkich przejściach bez najmniejszego ubytku na wytrzymałości.

Co do rozmiaru - mam ponad 180cm i 15.5'' była dla mnie idealna.

Myślę, że kolega atek Trafił na ramę z kiepskiej dostawy , bo DC kombinowało trochę z fabrykami swego czasu o ile dobrze pamiętam - ja miałem jedną z pierwszych ram z nowej fabryki i była wykonana świetnie w porównaniu do innych egzemplarzy ( proste i dokładne spawy itd ).
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
mathieu_88
Kontakt:

Post autor: mathieu_88 »

Dokładnie tak jak pisze sudi...
Nowe Cane Corso były robione w dwóch różnych fabrykach. Na początku wychodziły ramki słabej jakości, ze słabymi spawami oraz nienajlepszym malowaniem i to one pękały. Później produkcję przeniesiono gdzie indziej. Obecnie jest wszystko w porządku. A nawet jeśli by pękła - w co wątpie - to zawsze masz gwarancje, która praktycznie zawsze jest uznawana.

BTW. sudi jak Ci się sprawowała ramka z powietrznym DHXem?
[url]http://sroczka.pinkbike.com/[/url]
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

mathieu_88 pisze:to zawsze masz gwarancje, która praktycznie zawsze jest uznawana.
a duncon przypadkiem nie jest znany z praktycznego braku gwarancji i totalnego olewania klienta?
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

Ja przy swoim wzroscie na 15,5 walilem kolanami po kierownicy. Nie wiem jak ktos o wzroscie 180 cm moze wygodnie jezdzic na takim rozmiarze.
pixo
Kontakt:

Post autor: pixo »

GgG pisze:a duncon przypadkiem nie jest znany z praktycznego braku gwarancji i totalnego olewania klienta?
Nie. Za kazdym razem gdy mialem problem z rama , zawsze dostawalem nową.

Osobiscie bym bral 17,5" , mialem tą starszą 15,5 przy wzroscie 195 to masakra , byla troszeczke za mala :P . 17.5" to jest rozmiar na poziomie Mki innych znanych firm.
www.mudserwis.com
KUPERnick
Kontakt:

Post autor: KUPERnick »

GgG pisze:a duncon przypadkiem nie jest znany z praktycznego braku gwarancji i totalnego olewania klienta?
Ja również niegdyś dostałem od nich nową ramę (Akitę) za popękaną tosę inu.
http://www.maxxoponyrowerowe.pl
psycho144
Kontakt:

Post autor: psycho144 »

z panami z DC to naprawde idzie sie dogadac - mi dali gwarancje na nieswoja rame (sprowadzana - siman'a) + jakbym polamal znizke 50 albo i wiecej % na pussy - wec naprawde milo z ich strony.
I jakos nie przypominam ,zeby robili problemy.
No chyba, ze ktos kupil ramke z 'gwara' ktorej w rzeczywistosci nei bylo :p
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

KUPERnick pisze:Ja również niegdyś dostałem od nich nową ramę (Akitę) za popękaną tosę inu.
Lepszy sprzęt na gorszy... a to dobre :lol:
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

groochas Kwestia budowy ciała jak i też kilku innych czynników... no choćby samej głupiej długości mostka - dla mnie 17.5'' była za długa właśnie ciut awet z kostką 50mm.

mathieu_88 Rama sprawowała się genialnie z powietrzem, śmiem twierdzić, że lepiej niż ze sprężyną.

GgG Nie olewali i zawsze ramy dawali... ale owszem - ja miałem przejścia niezłe z wymianą cane corso proto na 2k9 ... Dopiero po nagłośnieniu sprawy dostałem ramę tymczasową ( starą cc ) - bardzo miły gest - i później obiecaną wieki temu 2k9. Sprawa trwała doprawdy długo ale zakończyła się pomyślnie . Z resztą ... Amstaffa wymienili mi kiedyś na akitę z rozsądną dopłatą z mej strony, potem miałem kilka sztuk cane corso i zawsze wymieniali. Nawet miałem gwarancję na prototyp alano, który miałem ponad rok przed wejściem do sprzedaży.

Niestety nie wiem jak teraz sytuacja w DC wygląda, bo chodzą słuchy, że firma jest na skraju upadku.
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
ODPOWIEDZ