Hamulec Przód : XT 755/XT 775/SLX/Saint ?
Hamulec Przód : XT 755/XT 775/SLX/Saint ?
Witam.
Poszukuję hebla na przód, głównie do enduro plus czasem jakieś wypady w góry. Ważę 85kg. Z powyższych chyba każdy będzie wystarczający siłą. Zależy mi na jak najlepszej modulacji i tutaj już różne opinie czytałem. Prosiłbym o porównanie XT 755/XT 775/SLX/ Saint pod tym względem. Jeżeli macie jakieś inne propozycje to chętnie wysłucham.
Poszukuję hebla na przód, głównie do enduro plus czasem jakieś wypady w góry. Ważę 85kg. Z powyższych chyba każdy będzie wystarczający siłą. Zależy mi na jak najlepszej modulacji i tutaj już różne opinie czytałem. Prosiłbym o porównanie XT 755/XT 775/SLX/ Saint pod tym względem. Jeżeli macie jakieś inne propozycje to chętnie wysłucham.
Myślę że Shimano XT 775 byłoby dobrym wyborem bardzo dobry hebel nawet w Dh sie sprawdza... Saint to raczej nie ponieważ jest cięzki i nie potrzeba Ci aż takiej siływ enduro
A koniecznie Shimano musi być? Bo fajną modulację ma formula na przykład...
Co komu pasuje ale heble formuli mają fajny tzw 'feel' niespotykany w heblach innych producentów, no i przy okazji mało ważą...
A koniecznie Shimano musi być? Bo fajną modulację ma formula na przykład...
Co komu pasuje ale heble formuli mają fajny tzw 'feel' niespotykany w heblach innych producentów, no i przy okazji mało ważą...

Sell: Rower - Intense M9
Tzn. Dh też będzie i nie chciałbym żeby podczas tych paru wypadów w góry hebel mnie zawiódł, ale z drugiej strony nie śmigam szybko więc też tak dużo pracy nie będzie miał.
Którą Formule masz na myśli ? Shimano głównie dlatego bo łatwy w obsłudze i części dostępne, ale jestem otwarty na inne marki w przystępnych cenach
Którą Formule masz na myśli ? Shimano głównie dlatego bo łatwy w obsłudze i części dostępne, ale jestem otwarty na inne marki w przystępnych cenach

Co do formuli to ze sprawdzonych k24
Jest też dobry deal na allegro model RX z summuma, 750zł za nówki to dobra cena
http://allegro.pl/hamulce-tarczowe-form ... 55335.html
Jest też dobry deal na allegro model RX z summuma, 750zł za nówki to dobra cena
Poczytałem o K24 na mtbr i faktycznie same dobre opinie,wydają się idealne. Zdawało mi się, że kiedyś o nich czytałem, że mają jakieś problemy z klockami (szybko się ścierają czy coś), ale może mi się pomieszało.
Na komplet póki co mnie nie stać, więc tylko przód bym brał. Pytanie, które brać K24 czy RX ? W K24 jest dodatkowa regulacja modulacji. Czy to faktycznie działa czy pic na wodę ? W RX za to chyba większe tłoczki ? Oba heble do dostania w bike center w podobnej cenie. Do tego dokupiłbym tarcze XT, chyba że inna lepiej pasi do Formuli.
Na komplet póki co mnie nie stać, więc tylko przód bym brał. Pytanie, które brać K24 czy RX ? W K24 jest dodatkowa regulacja modulacji. Czy to faktycznie działa czy pic na wodę ? W RX za to chyba większe tłoczki ? Oba heble do dostania w bike center w podobnej cenie. Do tego dokupiłbym tarcze XT, chyba że inna lepiej pasi do Formuli.
prawdaAlanCK pisze:Jest też dobry deal na allegro model RX z summuma, 750zł za nówki to dobra cena

Kiedyś startowałem w zawodach xc na code i nie przeszkadzało mi że mają dużą moc. (to tak odnośnie "za mocnych" hamulców).
Mam u siebie tarcze formuli i jak najbardziej polecam (jedne z najlżejszych tarcz na rynku) ale jak mówisz o tych XT na alu pająku to chyba wybrałbym XTTangent pisze:Do tego dokupiłbym tarcze XT, chyba że inna lepiej pasi do Formuli.
Co do wyboru miedzy k24 a RX - niby regulacja sie przydaje ale i bez niej przeżyjesz i bedziesz zadowolony, wiem z własnego doświadczenia

BTW - To prawda że klocki w formulach trochę szybciej schodzą
-
- Kontakt: