Pinkbike - Buy/sell

pietreg
Kontakt:

Pinkbike - Buy/sell

Post autor: pietreg »

Cześć :) Jak w temacie - czy ktoś kupował już coś przez pinkbike? Czy to się w ogóle opłaca? Ceny są naprawde dobre tylko teraz pozostaje pytanie ile będzie kosztować przesyłka. Może ktoś wie? Czekam na odpowiedzi :) pozdr.
DonAdam
Kontakt:

Post autor: DonAdam »

Zależy skąd...
http://donadam.pinkbike.com/
pietreg
Kontakt:

Większość wystawionych aukcji jest z Kanady/USA. Nie wiadomo jeszcze czy sprzedający zgodzi się wysłać...
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Zwróciłeś może uwagę na to, ze sprzedający podają różne waluty? ;)
pietreg
Kontakt:

Vin_OSW Tak ;) dużo sprzedających podaje USD ale i tak dużo jest kanadyjskich dolarów :D
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Więc pytaj się sprzedających czy wysyłają do Polski i ile by to kosztowało.
lubella
Kontakt:

Post autor: lubella »

Ja sprowadziłem sobie całego bika ze stanów z ogłoszenia z pinkbika... cena wydawała się ok. wysyłka kosztowala 150 USD. Niestety rower nie był w takim super stanie jak opisywał właściciel... właściwie tylko rama, amor i kiera była ok a resztę osprzętu musiałem wymienić. W rezultacie cała zabawa kosztowała mnie pewnie drożej niżeli kupiłbym w PL samą ramę i uzbroił ją w nowy sprzęt.
Oprócz tego musisz wiedzieć ,że swoje pieniądze przelewasz komuś na drugim końcu świata i możesz tylko wierzyć, że wyśle ci to za co zapłaciłeś. Jeżeli tego nie zrobi kasa jest właściwie nie do odzyskania. Buy/Sell Pinkbike to tylko zwykłe ogłoszenia i serwis nie ponosi żadnej odpowiedzialności za oszustów i ściemniaczy jakich wiele :(
Osobiście polecam zakupy przez ebay bo wtedy masz dużą szanse na odzyskanie kasy w razie przekrętu. Ewentualnie możesz poprosić użytkownika PB żeby wystawił ci aukcje na ebay.
pietreg
Kontakt:

Dzięki za info lubella
.proXof
Kontakt:

Post autor: .proXof »

lubella pisze:Osobiście polecam zakupy przez ebay bo wtedy masz dużą szanse na odzyskanie kasy w razie przekrętu. Ewentualnie możesz poprosić użytkownika PB żeby wystawił ci aukcje na ebay.
Dobra, a coś słyszałem o tym że ebay nie daje właśnie ci zabezpieczeń tak jak jest w przypadku allegro, takie zabezpieczenie oferuję Paypal. Tak słyszałem, a jak jest realnie to niech się wypowie ktoś bardzo dobrze orientujący się w tym temacie. Sam jestem ciekawy, ponieważ chciałbym sobie sprowadzić cały rower i nie wiem czy taniej mnie nie wyjdzie kupno w PL.
Iron_Horse_KRK
Kontakt:

Post autor: Iron_Horse_KRK »

.proXof pisze:Dobra, a coś słyszałem o tym że ebay nie daje właśnie ci zabezpieczeń tak jak jest w przypadku allegro, takie zabezpieczenie oferuję Paypal. Tak słyszałem, a jak jest realnie to niech się wypowie ktoś bardzo dobrze orientujący się w tym temacie.
Podpinam się pod temat. Obcokrajowiec chce kupić ode mnie ramę i ofreuje tranzakcje przez Paypal. :) Prosze o opinie fachowca o tym całym paypal i tranzakcji międzynarodowej.
FRuwaj !!
Vin_OSW
Kontakt:

Doliczcie cło ;)
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Iron_Horse_KRK, wystaw mu na ebayu, kupi, przeleje Ci przez paypala i wyślesz. System bardzo dobry, prosty i tani. Tylko załóż sobie konto na paypalu najpierw, musisz mieć kartę KREDYTOWĄ do tego.
Vin_OSW, niekoniecznie.
Vin_OSW
Kontakt:

Las3k_91 Ldz pisze:Vin_OSW, niekoniecznie.
Tak, ale jest prawdopodobieństwo ;)
michalnz
Kontakt:

Post autor: michalnz »

Zabezpieczenie paypala działa, kupiłem na ebay.co.uk telefon, koleś nie wysłał, chciał mnie oszwabić. Po interwencji w paypalu i około miesiącu zwrócili mi pieniądze po starym kursie (z dnia wpłaty). Pozdro
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
ODPOWIEDZ