Które zjazdowe hample Avida?
Które zjazdowe hample Avida?
Kumpel chce zakupić hamulce avida 2011 (elixir 3,5,R lub Code 5) i nie może się zdecydować.. Prosimy o opinie.. Interesuje nas niska cena i w miare niska waga przy zachwaniu dobrych właściwości.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Spoko , moze odpowietrz sobie hamulce i potem prezentuj opinie . Wiesz moja buma 5ka jest taka beznadziejna, ze ja pitole , dopoki nie naleje benzyny to w ogole nie dziala !TomcioFR pisze:tatuator odpuść sobie elixiry ja obecnie mam dosc moich (skok klamki potrafi sie zminic co zjazd) np. raz dochodzi do gripa a raz praktycznie ma zerowy skok , od siebie moge ci polecic code`y z klamka na łożysku
ja też mam takie objawy w elixiraxh, heble regularnie odpowietrzane, i na 100% nie jest to wina powietrza w układzie. po prostu elixir jest do dupy, przynajmniej ten mój, a słyszałem już od wielu osób że inne też tak działają. elixir ma mały zbiornik w klamce i płyn się bardzo grzeje, jak śmigasz po mieście lub płaskich trasach gdzie użycie hebla jest sporadyczne to luz. gorzej w górach, tam hebel wariuje i raz klamka przy kierze raz nie da się wcisnąć...i prosze was nie piszcie że to zapowietrzony hebel
JEEEEB Z DZIDY !!!!
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
kup avidy i dolicz od razu zestaw do odpowietrzania przydaje się srednio 2 razy na wyjazd, shimano z tego co wiem wychodza tanio a żadne hample nie irytują jak avidy bo trzeba zrobić to tamto przewody zmienić, jak chcesz tanie kup shimano jak chcesz top model mega hample kup hope, ja mam m4 i są lekkie, ale niektórzy mówią że słabe za to v2 to istne żlety, ważne jest żebys razem z hamulcami kupił nowe tarcze.
Ubawiłem się tym tekstem
kup avidy i dolicz od razu zestaw do odpowietrzania przydaje się srednio 2 razy na wyjazd, shimano z tego co wiem wychodza tanio a żadne hample nie irytują jak avidy bo trzeba zrobić to tamto przewody zmienić, jak chcesz tanie kup shimano jak chcesz top model mega hample kup hope, ja mam m4 i są lekkie, ale niektórzy mówią że słabe za to v2 to istne żlety, ważne jest żebys razem z hamulcami kupił nowe tarcze.

Code 5 po 3 sezonach nadal działają idealnie,zmieniłem raz płyn i 3 razy klocki...o tym zapowietrzaniu to jakieś mity. Rower wędrował w aucie odwrócony do góry kołami i nic się nie działo,rolował się srogo każdego sezonu po lasach a przewody nadal oryginalne,masę mam pod 100kg..a hamują lepiej niż Formule K18/24 i inne spowalniacze...
Piotrek nie kombinuj synek tylko wez z ziomkiem code 5 - jak w sportowych autach - siły hamowania nigdy za wiele

http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
schodek umiesz czytać ze zrozumieniem, my tu piszemy o elixirach a nie ogólnie o avidzie. code jest ok, ja mam po prostu mam chujowego elixira, i nie potrzeba mi garbanzo(kurwa ale lans) żeby się grzały, dla porównania pod koniec sezonu przełożyłem juicy 5 z dualówki i działały o niebo lepiej od elixirów
JEEEEB Z DZIDY !!!!
Ja jestem bardzo zadowolony z Elixirów CR. Mam drugi komplet, ale na następny sezon mam zamiar założyć sobie na przód nowego Code'a (nie 5). Waży (przód) jakieś 20g (bez tarczy) więcej niż mój Elixir CR a mocy ma sporo więcej 
PS. Moje Elixiry bez jakichkolwiek problemów przejeździły sezon na tarczach Alligator WindCutter 203/185 z dwoma kompletami klocków Unex Cermic ThermoDissipator

PS. Moje Elixiry bez jakichkolwiek problemów przejeździły sezon na tarczach Alligator WindCutter 203/185 z dwoma kompletami klocków Unex Cermic ThermoDissipator
pozdro
frango
frango