Które zjazdowe hample Avida?

tatuator
Kontakt:

Które zjazdowe hample Avida?

Post autor: tatuator »

Kumpel chce zakupić hamulce avida 2011 (elixir 3,5,R lub Code 5) i nie może się zdecydować.. Prosimy o opinie.. Interesuje nas niska cena i w miare niska waga przy zachwaniu dobrych właściwości.
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

jak waga to raczej Elixiry R
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

Ja bym szedl w Cody zdecydowanie z tych podanych. Niezawodne , mocne .
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
TomcioFR
Kontakt:

Post autor: TomcioFR »

tatuator odpuść sobie elixiry ja obecnie mam dosc moich (skok klamki potrafi sie zminic co zjazd) np. raz dochodzi do gripa a raz praktycznie ma zerowy skok , od siebie moge ci polecic code`y z klamka na łożysku
http://tomciofr.pinkbike.com/
lubella
Kontakt:

Post autor: lubella »

Zaborowski1 pisze:
Ja bym szedl w Cody zdecydowanie z tych podanych. Niezawodne , mocne .
Trochę przesadziłeś z tą niezawodnością Codów :)

Do tomciofr. Typowe objawy zapowietrzenia. Porządny serwis powinien zrobić swoje.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Cody, moc jest w nich silna :D
troyo
Kontakt:

Post autor: troyo »

TomcioFR pisze:tatuator odpuść sobie elixiry ja obecnie mam dosc moich (skok klamki potrafi sie zminic co zjazd) np. raz dochodzi do gripa a raz praktycznie ma zerowy skok , od siebie moge ci polecic code`y z klamka na łożysku
Spoko , moze odpowietrz sobie hamulce i potem prezentuj opinie . Wiesz moja buma 5ka jest taka beznadziejna, ze ja pitole , dopoki nie naleje benzyny to w ogole nie dziala !
groober
Kontakt:

Post autor: groober »

ja też mam takie objawy w elixiraxh, heble regularnie odpowietrzane, i na 100% nie jest to wina powietrza w układzie. po prostu elixir jest do dupy, przynajmniej ten mój, a słyszałem już od wielu osób że inne też tak działają. elixir ma mały zbiornik w klamce i płyn się bardzo grzeje, jak śmigasz po mieście lub płaskich trasach gdzie użycie hebla jest sporadyczne to luz. gorzej w górach, tam hebel wariuje i raz klamka przy kierze raz nie da się wcisnąć...i prosze was nie piszcie że to zapowietrzony hebel
JEEEEB Z DZIDY !!!!
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

tatuator najfajniejsze z tego Cody a równie mocne i dużo mniej zawodne Cody 5.
troyo
Kontakt:

Post autor: troyo »

groober w takim razie , moze masz walniety tloczek w klamce ? Albo za duzo po heblach cisniecie i sie gotuja . Moje elixiry r bez pierdniecia dzialaja w gorach (wisla/szczyrk)i ani razu nie mialem z nimi problemu .
mateusz1912
Kontakt:

Post autor: mateusz1912 »

A może w takim razie Troyo poprostu zap**lasz i Ci sie nie grzeja, bo mało po heblach ciśniesz:D szacunek
0gór
Kontakt:

Post autor: 0gór »

ale chyba wiekszosc elixirow tak ma bo moje zachowuja sie podobnie...

a korzystajac z okazji i spytam co sadzicie o hamplach Formula RX ?
Cubus5
Kontakt:

Post autor: Cubus5 »

tatuator elixir CR w zupełności wystarcza. Miałem cody teraz mam elixiry cr i mocy starcza.
groober nie pisz że elixir w górach wariuje, mi na Garbanzo nie grzał się wcale a prosem nie jestem.
Rajsing 2011 http://www.pinkbike.com/photo/7198816/
gg:1037908
TomcioFR
Kontakt:

Post autor: TomcioFR »

lubellatroyo hamulce sa odpowietrzone klocki ebc goldy, plyn motula ,wczesniej orginalny avidowski DOT i zadnych zmian dalej takie sa problemy z klamkami....
http://tomciofr.pinkbike.com/
=disbrainer=
Kontakt:

Post autor: =disbrainer= »

Mam Code'y 2009. miewaja moze i swoje humory, ale i tak polecilbym je kazdemu. niedlugo bede eksperymentowal z tarczami XT (na alu pajaku) i zobacze czy cos bedzie jeszcze lepiej.
olekdh
Kontakt:

Post autor: olekdh »

kup avidy i dolicz od razu zestaw do odpowietrzania przydaje się srednio 2 razy na wyjazd, shimano z tego co wiem wychodza tanio a żadne hample nie irytują jak avidy bo trzeba zrobić to tamto przewody zmienić, jak chcesz tanie kup shimano jak chcesz top model mega hample kup hope, ja mam m4 i są lekkie, ale niektórzy mówią że słabe za to v2 to istne żlety, ważne jest żebys razem z hamulcami kupił nowe tarcze.
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

kup avidy i dolicz od razu zestaw do odpowietrzania przydaje się srednio 2 razy na wyjazd, shimano z tego co wiem wychodza tanio a żadne hample nie irytują jak avidy bo trzeba zrobić to tamto przewody zmienić, jak chcesz tanie kup shimano jak chcesz top model mega hample kup hope, ja mam m4 i są lekkie, ale niektórzy mówią że słabe za to v2 to istne żlety, ważne jest żebys razem z hamulcami kupił nowe tarcze.
Ubawiłem się tym tekstem :mrgreen:

Code 5 po 3 sezonach nadal działają idealnie,zmieniłem raz płyn i 3 razy klocki...o tym zapowietrzaniu to jakieś mity. Rower wędrował w aucie odwrócony do góry kołami i nic się nie działo,rolował się srogo każdego sezonu po lasach a przewody nadal oryginalne,masę mam pod 100kg..a hamują lepiej niż Formule K18/24 i inne spowalniacze...

Piotrek nie kombinuj synek tylko wez z ziomkiem code 5 - jak w sportowych autach - siły hamowania nigdy za wiele :)
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
groober
Kontakt:

Post autor: groober »

schodek umiesz czytać ze zrozumieniem, my tu piszemy o elixirach a nie ogólnie o avidzie. code jest ok, ja mam po prostu mam chujowego elixira, i nie potrzeba mi garbanzo(kurwa ale lans) żeby się grzały, dla porównania pod koniec sezonu przełożyłem juicy 5 z dualówki i działały o niebo lepiej od elixirów
JEEEEB Z DZIDY !!!!
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Ja jestem bardzo zadowolony z Elixirów CR. Mam drugi komplet, ale na następny sezon mam zamiar założyć sobie na przód nowego Code'a (nie 5). Waży (przód) jakieś 20g (bez tarczy) więcej niż mój Elixir CR a mocy ma sporo więcej :)

PS. Moje Elixiry bez jakichkolwiek problemów przejeździły sezon na tarczach Alligator WindCutter 203/185 z dwoma kompletami klocków Unex Cermic ThermoDissipator
pozdro

frango
ODPOWIEDZ