Pomocy!!! odpowietrzenie magury L

rockym
Kontakt:

Pomocy!!! odpowietrzenie magury L

Post autor: rockym »

Nie moge odpowietrzyc magury louise FR. Odkrecam srube z zacisku i wkrecam srube ze strzykawka i olejem, i odkrecam pokrywe od zbiorniczka. Przepycham olej do gory(robiłem to kilka razy). Koncze w odwrotnej kolejnosci czyli najpierw pokrywka potem sruba do odpowietrzania. Klamka cały czas jest miekka jak flaki. Gdzie jest blad???? Napiszcie jak Wy odpowietrzacie magurki
Tryton
Kontakt:

Post autor: Tryton »

Hmm no to nie wiem.
Ja tez zawsze tak robie i dziala.

Moze sprobuj przetoczyc w ten sam sposob olej tylko ze nie rozchylaj wczesniej klockow.
Gdy tłoczki w zacisku beda wysuniete wejdzie w nie wiecej oleju i moze da to cos.
Ja w ten sposob robilem mojego gustawa 01 ze zjebana klamka i dalo rezultaty.
HARTKOR FAKKER
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

moze masz w strzykawce ktora pchasz olej powietrze pozbadz sie jego i zakrecaj odpowietrznik jak juz sie leje z klamki rownoczesinie nie przerywaj pompowania
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
bloszek
Kontakt:

Post autor: bloszek »

Ja tam nie lubie już tych magurowskiech systemów odpowietrzania. Wolę deorke np. :]
A zobacz jak to jest w workshopie pokazane (to ze strony magury)
http://www.magura.com/english/frameset/default.htm

ściągnij sobie odpowiednie i zobacz jeszce raz czy wszystko dobrze robisz
GG 3891303 www.bike-team.kwidzyn.pl
Xprot

Post autor: Xprot »

masz przejebane idz do serwisu to jak spierdola to ich nawyzywaz i powiesz ze maja zrobic a tak to se sam mozesz w twarz pluc.
rockym
Kontakt:

Post autor: rockym »

Zrobiłem :))))))) Działa jak powinna. Przetoczyłem olej tak zeby nie wylatywały banki powietrza i 4 razy przepychałem olej wlewajac do zbiorniczka i ssajac(jak to brzmi :P ) strzykawka od dołu pompujac lekko klamka. Zalałem zbiornik do fulla TO JEST WAZNE tak ze jak przykryłem wieczko wyciek olej wiec w zbiorniczku nie bylo cisnienia. Odkreciłem srube ze strzykawka z zacisku, wkreciłem zatyczke. I DZIAŁA !!!!!!!!!!! LOL
ODPOWIEDZ