czy warto kupic pointa
-
- Kontakt:
Ja bym dozbieral na draga. Jest moim zdaniem duzo lepiej wykonany. Jezeli nie masz kasy a chcesz szybko kupic rame, to polecam takie pointo podobne cos... zapomnialem tylko jak sie nazywa, ale rozni sie chyba tylko ladniejszym wykonaniem i wzmocnieniem pod siodelkiem. CZesto maja naklejone takie kosciane jaszczurki :)
Pamieta ktos nazwe?
Pamieta ktos nazwe?
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
ee rufus to nie jest lepsze. widzialem wgnioty na tych ramach i malo miejsca na opone (na 90% na tej... gdyz poniewaz ich sie teraz na mnozylo, point 2, fun bike, radon i takie tam...)
point, pierwszy, zaden inny, najfajniejsza jest :D pod amor 110 skoku jest super (max 130, potem juz przesada)
drag mi sie srednio podoba, chyba ze w zestawieniu : drag+psylo+kolo 24 cale z tylu :]
point, pierwszy, zaden inny, najfajniejsza jest :D pod amor 110 skoku jest super (max 130, potem juz przesada)
drag mi sie srednio podoba, chyba ze w zestawieniu : drag+psylo+kolo 24 cale z tylu :]
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
warto mozna na bazie pointa i jakiegos starego górala zrobic niezly rower do dirtu
Ja mam taka propozycje
point + amor (jesli nie masz lepszego pod ahedey) to ballistic dwupulkowy latwy do tunningu (ja podnioslem skok do 160mm z 86mm) i tani tylko wymaga wytoczenia tulej redukcyjnych pod stery gwintowane 5zl w zakladzie obrobki metalu amor to ok80zl do tego nowe obrecze dm24 i korba do38z wieksza bedzie pilowac rame + reszta ze starego roweru
Ja mam taka propozycje
point + amor (jesli nie masz lepszego pod ahedey) to ballistic dwupulkowy latwy do tunningu (ja podnioslem skok do 160mm z 86mm) i tani tylko wymaga wytoczenia tulej redukcyjnych pod stery gwintowane 5zl w zakladzie obrobki metalu amor to ok80zl do tego nowe obrecze dm24 i korba do38z wieksza bedzie pilowac rame + reszta ze starego roweru
REVOLTA
-
- Kontakt:
Stary po pierwsze porowmaj se draga do pointa drag ma zintegrowane stery ale dupa z tym ma dluzszy trojkat i dotego leca w nich haki moj kupel kkupil draga nie no spoko ramka skoczna i wyopas naprawde ale po miechu gdy zjechal z kilkunastu schodow poszedl hak i to nie jest jeden przypadek haki leca w nich jak nie wiem point co do wygladu to o gustach sie nie dyskutuje ale po 1 masz sto zeta w kieszeni masz krotszy trojkat i poziome haki ramka spoko naprawde jest ja uwazam ze obie sa bdb ale point jak na poczatek i nie tylko to jest zajebistyyyyy pozdro
Podpis:
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 90 znaków
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 90 znaków
Stary po pierwsze porowmaj se draga do pointa drag ma zintegrowane stery ale dupa z tym ma dluzszy trojkat i dotego leca w nich haki moj kupel kkupil draga nie no spoko ramka skoczna i wyopas naprawde ale po miechu gdy zjechal z kilkunastu schodow poszedl hak i to nie jest jeden przypadek haki leca w nich jak nie wiem point co do wygladu to o gustach sie nie dyskutuje ale po 1 masz sto zeta w kieszeni masz krotszy trojkat i poziome haki ramka spoko naprawde jest ja uwazam ze obie sa bdb ale point jak na poczatek i nie tylko to jest zajebistyyyyy pozdro
Podpis:
-
- Kontakt:
Postaram sie w miare fachowy sposob ułatwić ci życie.Otóż tak na wstepoie chciałbym powiedzieć że jestem właścicielem pointa(tutaj ktoś może zarzucić brak obiektywizmu....ale obiektywizm rzecz bardzo względna więc sie nie czepiać;))Ktoś napisał że drag jest lepiej wykonany.BARDZO sie z tym nie zgadzam. Przyjrzałem sie wiele razy w życiu drago i żecz musze że point jest lepie wykonany. Wynika to z teo ze point ma bardzo ładne grube spawy, których w dragu niejako brakuje(szczególnie te w okolicy suportu wyglądają mizernie)Osobiście geometria podoba sie bardziej w poincie(ja mam amora 130mm , jeździ sie super i jestem pewien że po wsadzeniu nawet 150-170mm bedzie git)O wyglądzie sie nie mówi więc to pomijam;).Sprawa kosztów. Otóż w tym miejscu point bije nałeb draga.Nie dlatego że jest tańszy o te 80 zł tylko chodzi w jaki sposób zostały one zrobione.Leadre fox nastawil sie na masową produkcje taniej i w miare atrakcyjnej wizualnie ramy.W tym właśnie sęk. POoint natomisat to produkcja no name(lub made in piwnica).To też nie zależało producentowi na wyglądzie bo ta firma nie skłąda w casłości rowerów(dlatego sie podobać nie musi:P) Dlatego odliczając koszt malowania lakierowania i samej marki draga(pomijając nieszczęsny element CNC ktory jest zbędny w tej grupie cenowej) wychodzi na to że koszty samych materiałów i spawania są większe u pointa.Dlatego można stwierdzić że producent bardzije zadbał o jego wytrzymałość(koszty spawania w czechach sa napewno większe niż jakiś tam tajwan) Gdyby pointa miała produkować jakaś przyzwoita firma pod wlasną nazwą i malowaniem tom smiem twierdzić że point byłby w cenie amstaffa lub nawet większej.Podsumowując:GORĄCO POLECAM POINTA!!!!!!! nikomu sie nie dam przekonać do wyższości draga nad nim:P....dragi sucks!!!!!!!!
..::6(sic)6::..