czy warto kupic pointa

Rufus
Kontakt:

Post autor: Rufus »

Ja bym dozbieral na draga. Jest moim zdaniem duzo lepiej wykonany. Jezeli nie masz kasy a chcesz szybko kupic rame, to polecam takie pointo podobne cos... zapomnialem tylko jak sie nazywa, ale rozni sie chyba tylko ladniejszym wykonaniem i wzmocnieniem pod siodelkiem. CZesto maja naklejone takie kosciane jaszczurki :)
Pamieta ktos nazwe?
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

ee rufus to nie jest lepsze. widzialem wgnioty na tych ramach i malo miejsca na opone (na 90% na tej... gdyz poniewaz ich sie teraz na mnozylo, point 2, fun bike, radon i takie tam...)

point, pierwszy, zaden inny, najfajniejsza jest :D pod amor 110 skoku jest super (max 130, potem juz przesada)

drag mi sie srednio podoba, chyba ze w zestawieniu : drag+psylo+kolo 24 cale z tylu :]
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Burning
Kontakt:

Post autor: Burning »

2ooch kumpli ma Pointy i fajne ramki.. troche krootki przedni trojkat, ale wytrzymala, lekka i mila geometrycznie rama.. do 130mm nic sie nie dzieje (u nich :D )
ja wybralem draga, ale to juz kwestia gustu..
S> Tioga Factory DH 2.1 Pro (przod i tyl) <- 90zl/sztuka
falcon
Kontakt:

Post autor: falcon »

point`15 jest ok :) na 17 za dobrze mi sie nie jezdzi :p gdyby mogli by wzmocnic ta glowke bylo by calkiem spoko :)
ja mam draga`14 i nie narzekam
Cszyvy - 2.35 wejdzie spokojnie do draga, a na miasto szerszej nie trzeba :)
ale wszystko zalezy od upodoban :P
"My Bike is My Live" :P
romek89
Kontakt:

Post autor: romek89 »

warto mozna na bazie pointa i jakiegos starego górala zrobic niezly rower do dirtu
Ja mam taka propozycje
point + amor (jesli nie masz lepszego pod ahedey) to ballistic dwupulkowy latwy do tunningu (ja podnioslem skok do 160mm z 86mm) i tani tylko wymaga wytoczenia tulej redukcyjnych pod stery gwintowane 5zl w zakladzie obrobki metalu amor to ok80zl do tego nowe obrecze dm24 i korba do38z wieksza bedzie pilowac rame + reszta ze starego roweru
REVOLTA
Pawel
Kontakt:

Post autor: Pawel »

ja slyszalem ze jakies podrobki wyszly, ale nie jestem pewny, watpie, a tak wogole fajne ramy, ale wolal bym draga
sprzedam: http://tiny.pl/h9r6 TANIOCHA, gg:7350149
endrju71
Kontakt:

Post autor: endrju71 »

A ja bym wolal pointa :)

Fota w podpisie :P
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=421713
gg: 934712
freeride21

Post autor: freeride21 »

Jak juz pointa to bym brał druga edycje...
ta co jest na allegro
LoneWolf
Kontakt:

Post autor: LoneWolf »

Patrzec na sig
http://tiny.pl/qw5f
gg: 2037660
szukać tego roweru! NAGRODA!
JumpintheFiRe
Kontakt:

Post autor: JumpintheFiRe »

point- wypas na poczatek i tak jak ktos juz napisal zajebisty stosunek jakosc/cena
g3riders.com
http://matash.pinkbike.com/album/Freeride/
freeride
Kontakt:

Post autor: freeride »

Stary po pierwsze porowmaj se draga do pointa drag ma zintegrowane stery ale dupa z tym ma dluzszy trojkat i dotego leca w nich haki moj kupel kkupil draga nie no spoko ramka skoczna i wyopas naprawde ale po miechu gdy zjechal z kilkunastu schodow poszedl hak i to nie jest jeden przypadek haki leca w nich jak nie wiem point co do wygladu to o gustach sie nie dyskutuje ale po 1 masz sto zeta w kieszeni masz krotszy trojkat i poziome haki ramka spoko naprawde jest ja uwazam ze obie sa bdb ale point jak na poczatek i nie tylko to jest zajebistyyyyy pozdro
Podpis:
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 90 znaków
freeride
Kontakt:

Post autor: freeride »

Stary po pierwsze porowmaj se draga do pointa drag ma zintegrowane stery ale dupa z tym ma dluzszy trojkat i dotego leca w nich haki moj kupel kkupil draga nie no spoko ramka skoczna i wyopas naprawde ale po miechu gdy zjechal z kilkunastu schodow poszedl hak i to nie jest jeden przypadek haki leca w nich jak nie wiem point co do wygladu to o gustach sie nie dyskutuje ale po 1 masz sto zeta w kieszeni masz krotszy trojkat i poziome haki ramka spoko naprawde jest ja uwazam ze obie sa bdb ale point jak na poczatek i nie tylko to jest zajebistyyyyy pozdro
Podpis:
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 90 znaków
Rafał(olsztyn
Kontakt:

Post autor: Rafał(olsztyn »

Kamil jak chcesz sie przejechac,zobaczyc jak to chodzi zlozone czy cos to odezwij sie do mnie na gg, bo w piatek moznaby sie ustawic gdzies na miescie i zobaczysz co i jak!! nr gg 1645379
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

watro
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
Maciapp
Kontakt:

Post autor: Maciapp »

Postaram sie w miare fachowy sposob ułatwić ci życie.Otóż tak na wstepoie chciałbym powiedzieć że jestem właścicielem pointa(tutaj ktoś może zarzucić brak obiektywizmu....ale obiektywizm rzecz bardzo względna więc sie nie czepiać;))Ktoś napisał że drag jest lepiej wykonany.BARDZO sie z tym nie zgadzam. Przyjrzałem sie wiele razy w życiu drago i żecz musze że point jest lepie wykonany. Wynika to z teo ze point ma bardzo ładne grube spawy, których w dragu niejako brakuje(szczególnie te w okolicy suportu wyglądają mizernie)Osobiście geometria podoba sie bardziej w poincie(ja mam amora 130mm , jeździ sie super i jestem pewien że po wsadzeniu nawet 150-170mm bedzie git)O wyglądzie sie nie mówi więc to pomijam;).Sprawa kosztów. Otóż w tym miejscu point bije nałeb draga.Nie dlatego że jest tańszy o te 80 zł tylko chodzi w jaki sposób zostały one zrobione.Leadre fox nastawil sie na masową produkcje taniej i w miare atrakcyjnej wizualnie ramy.W tym właśnie sęk. POoint natomisat to produkcja no name(lub made in piwnica).To też nie zależało producentowi na wyglądzie bo ta firma nie skłąda w casłości rowerów(dlatego sie podobać nie musi:P) Dlatego odliczając koszt malowania lakierowania i samej marki draga(pomijając nieszczęsny element CNC ktory jest zbędny w tej grupie cenowej) wychodzi na to że koszty samych materiałów i spawania są większe u pointa.Dlatego można stwierdzić że producent bardzije zadbał o jego wytrzymałość(koszty spawania w czechach sa napewno większe niż jakiś tam tajwan) Gdyby pointa miała produkować jakaś przyzwoita firma pod wlasną nazwą i malowaniem tom smiem twierdzić że point byłby w cenie amstaffa lub nawet większej.Podsumowując:GORĄCO POLECAM POINTA!!!!!!! nikomu sie nie dam przekonać do wyższości draga nad nim:P....dragi sucks!!!!!!!!
..::6(sic)6::..
peys
Kontakt:

Post autor: peys »

Zajebista ramka 3x lepsza od draga, bo krótsza(moje zdanie). Foto masz w opisie.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=565504
LoneWolf
Kontakt:

Post autor: LoneWolf »

Mam do sprzedania prawie nowa ramke POINT z wzorami TRIBAL.
Stan BDB, gwarancja do 23.07.2005.

Fotka w sigu, kontakt przez GG: 7168070
Dorzuce gratis sztyce Kalloy i zacisk.
http://tiny.pl/qw5f
gg: 2037660
szukać tego roweru! NAGRODA!
kamil
Kontakt:

Post autor: kamil »

rafał(olsztyn kurde ja jusz jezdziłem na twoim bajku i to nie raz to ja braciak meridy(damiana) kojarzysz?? a co do spotkania to mozemy sie kiedys ustawic na miescie
kamil
Kontakt:

Post autor: kamil »

ej chłopaki mam na sprzedanie ramke merida kalahari 575 jezdzona 2,5 miecha przez moja 14 letnia siore rozmiar 18 zero rys i obic jak byscie mogli popytajcie sie znajomych bo z pieniedzy bende mógł kupic rame pointa bo mama jej kupiła nowy rower!! cena za ramke250zł
ODPOWIEDZ