Plandeka na samochod?

Protector
Kontakt:

Plandeka na samochod?

Post autor: Protector »

Witam mam pytanie czy moge nalozyc plandeke na mokry samochod ktora szczelnie go zakrywa? Czy nie bedzie zadnych problemow typu przymarzniecie jej do karoserii?
ak47

Post autor: ak47 »

Będą problemy. Przymarznie niemal na pewno. No i korozja do kwadratu.

Plandeka nie ma zastosowania w codziennym użytkowaniu. Pewnie chcesz zabezpieczyć głównie szyby - kup sobie kocyk na przednią i po problemie.
kasprzak
Kontakt:

Post autor: kasprzak »

Chcesz żeby szyby nie zamarzały? Jeśli tak to zainwestuj pare zł w taki fajny płyn. Psikasz 2 razy i lód momentalnie topnieje ;)
[url=http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=16350529/]good stuff[/url]
spz
Kontakt:

Post autor: spz »

Karton na przednia szybe, przytrzymac wycieraczkami i juz bedzie mniej odkuwania z lodu szyby.
Plandeki czy na zime czy lato to zly pomysl, poniewaz przykryty takim czyms samochod nie jest do konca czysty a plandeka pracuje pod wplywem wiatru. Takze lakier jest narazony na rysy - niszczy sie.
http://spinacz86.pinkbike.com/
Cesiu
Kontakt:

Post autor: Cesiu »

Jak miałem malucha rajdowego to trzymałem go pod taką plandeką przez jedną zimę i w połowie następnego sezonu musiałem go na złom oddać bo przeżarło całe podwozie ;) Nie wiem czy to przez tą plandekę ale dziwnie w czasie się to zbiegło,także nie polecam takich patentów. A żeby odpowiedzieć na Twoje pytanie: nie nię będzie problemów robiłem tak i tylko delikatnie folia przymarzała, odchodziła bez problemów.

Pozdro
Protector
Kontakt:

Post autor: Protector »

ok, dzieki za pomoc!
Digas
Kontakt:

Post autor: Digas »

Cesiu hahaha, na pewno był to wyłącznie dziwny zbieg okoliczności! :wink:
ODPOWIEDZ