Szytywna Rama do 1500zł

Shibby
Kontakt:

Post autor: Shibby »

Piotr pisze:
Jesli Ci sie wygodnie jezdzi, to nie widze sensu zmiany ramy
Jak może mu się wygodnie jeździć skoro prawie leży na tym rowerze?
Zaczynanie od sztywniaka to żaden mit, przecież na początku nie będziesz się porywał na ostre i nierówne trasy, ani na mega dropy.
Moim zdaniem na sztywniaku nauczysz się amortyzować nierówności ciałem, a przy tym płynnej jazdy bez orania dupą po wszystkim co się da.
mlodyDH
Kontakt:

Post autor: mlodyDH »

Piotr
To żaden mit :P
podam ci przekład ja np tak uważam
jak skaczesz na fulu to cie nie boli dupa jak źle wylądujesz i nie wieszczy dobrze wylądowałeś
Gdy skoczysz na sztywniku i źle wylądujesz to wiesz ze źle skoczyłeś bo boli dupcia i wiesz ze trzeba coś poprawić :)
Ja np to tak rozumie może się mylę :)
A drugie to chyba na początek nie kupuje się ostrego sprzętu jak np specialized demo bo po co taki sprzęt ? czy początkujący rider wykorzysta go ? :wink:
:shock:
Na Sell ! lookac ! :D

http://allegro.pl/show_item.php?item=1845345219
michalnz
Kontakt:

Post autor: michalnz »

mlodyDH Zmieniając ciągle rowery tracisz na wartości, lepiej kupić raz a porządnie. I nie mów że jak źle wylądujesz fullem to nie czujesz bo to śmieszne :D
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Popieram wszystkich którzy mówią że zaczynanie od sztywniaka to mit. Nie będę tłumaczył znowu dlaczego, ponieważ raz już to robiłem, a wiem to z doświadczenia(totalne początki na sztywniaku jak coś, bo ostatecznie nadal jestem początkujący).

Ta rama jest za duża i to widać na pierwszy rzut oka. Ale zacznijmy od tego ile masz lat, wzrostu i jaki jest rozmiar tego Coilera.

Jeśli jednak nadal uważasz że chcesz sztywniaka to pakowanie w niego 1500zł jest moim zdaniem tak wielką głupotą jak ja pierd*ole. Kup sobie Dragstara czy Undergrounda w rozmiarze 14" i jak nie rozwalisz to może późnej coś odzyskasz. Jak kupisz jakąś fikuśną ramę to potem nikt ci pewnie za nią nie da nawet połowy ceny. Innymi słowy wtopisz pieniądze kompletnie.

http://allegro.pl/santa-cruz-bullit-s-p ... 55743.html
Kup sobie tą ramę, ale nie dawaj więcej niż 1100zł wg mnie. Wygląda na zadbaną ale to może być efekt polerki(do młodych nie należy). A ten rower jest dla dzieci. Bullit w rozmiarze S z 888RC na wysokich półkach ma bazę kół 105cm. Street niemalże. Za duży na pewno nie będzie. Ja przy 184cm jak na niego usiadłem to czułem się jakbym wsiadł na trójkołowy rowerek dla dziecka.
ODPOWIEDZ