Oszust na allegro: cobelko
Oszust na allegro: cobelko
Witajcie Panowie(Panie??)
To jest mój pierwszy post na tym forum i proszę o wyrozumiałość.
Zostałem oszukany na allegro. Wylicytowałem amor http://allegro.pl/show_item.php?item=1381562112. Cena nie wielka. Więc zrobiłem przelew na poczcie, wysłałem skan nadania przelewu i cisza... Nic do dzisiejszego dnia nie przyszło. Na e-maile żadnej reakcji. Niby cena nie wielka,ale jeżeli ten sprzedający ma nadal tak oszukiwać ludzi to wolę coś z tym zrobić. Jeżeli to komuś pomoże to podaje dane sprzedającego:
Dane kontaktowe Sprzedającego cobelko (0):
Cecylia B.-D.
Radom
Macie może jakiś pomysł co z tą sprawą zrobić??
Pozdrawiam!
edit by piotrex: cenzura,zgodnie z pewna ustawa...
To jest mój pierwszy post na tym forum i proszę o wyrozumiałość.
Zostałem oszukany na allegro. Wylicytowałem amor http://allegro.pl/show_item.php?item=1381562112. Cena nie wielka. Więc zrobiłem przelew na poczcie, wysłałem skan nadania przelewu i cisza... Nic do dzisiejszego dnia nie przyszło. Na e-maile żadnej reakcji. Niby cena nie wielka,ale jeżeli ten sprzedający ma nadal tak oszukiwać ludzi to wolę coś z tym zrobić. Jeżeli to komuś pomoże to podaje dane sprzedającego:
Dane kontaktowe Sprzedającego cobelko (0):
Cecylia B.-D.
Radom
Macie może jakiś pomysł co z tą sprawą zrobić??
Pozdrawiam!
edit by piotrex: cenzura,zgodnie z pewna ustawa...
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Znaczy wiesz, oni (Policja) na to będą patrzyli z przymróżeniem oka, co prawda kradzież to kradzież, ale przy kwocie mniejszej niż 200 zł to jest tylko wykroczenie, allegro to elegancko wyegzekwuje zobaczysz, chyba ze tez maja jakieś limity kwoty, bo wiem jakie są np. procedury z ebaya, jak czytałem niektóre histrorie to sie rozkładałem ze śmiechu :] Dlatego wiele ludzi boi sie po prostu wystawiac z pinka ogloszenia jako aukcje na ebayu (Dlatego tak latwo sczaic czy koles kantuje czy jest ok.). Przy kwocie 1000 zl masz zwrot nie wiem jakie tam stawki maja chyba 80% ceny, i po niedługim czasie komornik już Ci siada na pensji lub wita Cię w domu ;]
facebook.com/AntidoteBikepark
kontakt@antidotebikepark.pl
kontakt@antidotebikepark.pl
Lord_92 nie wiem jakie procedury ma ebay,ale po tym jak trafilem na oszusta na ebay.pl to nie zrobili nic.zglosilem sprawe na policje,po dwoch latach i dwoch procesach (karnym i cywilnym) w koncu mam prawomocny wyrok i teraz czekam az komornik wyegzekwuje naleznosc.
ergo-ebay wcale nie jest bezpieczny.
centrum sporow allegro to tez pic na wode.nie wiem jak z tymi zwrotami z programu ochrony kupujacych allegro,ale sie wkrotce dowiem bo kolega probuje wlasnie z niego skorzystac.
zawiadomienie o popelnieniu przestepstwa mozesz zlozyc nawet jak jestes niepelnoletni,zapewne podepna to pod wyludzenie.
ale poczekaj jeszcze chwile,bo faktycznie przekaz z poczty nadany przed nowym rokiem moze isc tydzien roboczy.
ergo-ebay wcale nie jest bezpieczny.
centrum sporow allegro to tez pic na wode.nie wiem jak z tymi zwrotami z programu ochrony kupujacych allegro,ale sie wkrotce dowiem bo kolega probuje wlasnie z niego skorzystac.
zawiadomienie o popelnieniu przestepstwa mozesz zlozyc nawet jak jestes niepelnoletni,zapewne podepna to pod wyludzenie.
ale poczekaj jeszcze chwile,bo faktycznie przekaz z poczty nadany przed nowym rokiem moze isc tydzien roboczy.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu