Oszust na allegro: cobelko

biker12
Kontakt:

Oszust na allegro: cobelko

Post autor: biker12 »

Witajcie Panowie(Panie??)
To jest mój pierwszy post na tym forum i proszę o wyrozumiałość.
Zostałem oszukany na allegro. Wylicytowałem amor http://allegro.pl/show_item.php?item=1381562112. Cena nie wielka. Więc zrobiłem przelew na poczcie, wysłałem skan nadania przelewu i cisza... Nic do dzisiejszego dnia nie przyszło. Na e-maile żadnej reakcji. Niby cena nie wielka,ale jeżeli ten sprzedający ma nadal tak oszukiwać ludzi to wolę coś z tym zrobić. Jeżeli to komuś pomoże to podaje dane sprzedającego:
Dane kontaktowe Sprzedającego cobelko (0):

Cecylia B.-D.
Radom

Macie może jakiś pomysł co z tą sprawą zrobić??

Pozdrawiam!

edit by piotrex: cenzura,zgodnie z pewna ustawa...
kutper
Kontakt:

Post autor: kutper »

Sprzedający ma "0" komentarzy i wysyłasz kasę ? Napisz do Allegro o zwrot z ubezpieczenia. Trochę potrwa ale ci oddadzą.

Cecylia B. = babcia albo sąsiadka :lol:

edit:
To ja też poprawiłem dane babci.
jasiek_krk
Kontakt:

Post autor: jasiek_krk »

Więc tak: Nie możesz publikować danych sprzedającego innych niż nick ( modzi może jakaś reakcja co? )

po 2 zrób jak radzi kupter i zgłoś sprawę na policję. I na przyszłość nie kupuj od ludzi mających 0 opinii.
biker12
Kontakt:

Napisałem już do Zespołu Allegro. Jeżeli otrzymam negatywną odpowiedź to idę z tą sprawą na policję.
adrian4477
Kontakt:

Post autor: adrian4477 »

Oni i tak w niczym Ci nie pomogą, śmiało możesz iść na policję.
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Tak trochę na uboczu. Nigdy nie rób przelewów na poczcie. Bo nie zdziwię się jak gościu jeszcze kasy nie dostał ;)
biker12
Kontakt:

A jeżeli jestem nieletni to mogę pójść z tym na policję?? Musi być osoba pełnoletnia??
michalnz
Kontakt:

Post autor: michalnz »

A masz konto junior czy na rodziców?
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
biker12
Kontakt:

"JUNIOR" choć nie ma napisu "JUNIOR" obok nazwy użytkownika.
Lord_92
Kontakt:

Post autor: Lord_92 »

Znaczy wiesz, oni (Policja) na to będą patrzyli z przymróżeniem oka, co prawda kradzież to kradzież, ale przy kwocie mniejszej niż 200 zł to jest tylko wykroczenie, allegro to elegancko wyegzekwuje zobaczysz, chyba ze tez maja jakieś limity kwoty, bo wiem jakie są np. procedury z ebaya, jak czytałem niektóre histrorie to sie rozkładałem ze śmiechu :] Dlatego wiele ludzi boi sie po prostu wystawiac z pinka ogloszenia jako aukcje na ebayu (Dlatego tak latwo sczaic czy koles kantuje czy jest ok.). Przy kwocie 1000 zl masz zwrot nie wiem jakie tam stawki maja chyba 80% ceny, i po niedługim czasie komornik już Ci siada na pensji lub wita Cię w domu ;]
facebook.com/AntidoteBikepark
kontakt@antidotebikepark.pl
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Lord_92 nie wiem jakie procedury ma ebay,ale po tym jak trafilem na oszusta na ebay.pl to nie zrobili nic.zglosilem sprawe na policje,po dwoch latach i dwoch procesach (karnym i cywilnym) w koncu mam prawomocny wyrok i teraz czekam az komornik wyegzekwuje naleznosc.
ergo-ebay wcale nie jest bezpieczny.
centrum sporow allegro to tez pic na wode.nie wiem jak z tymi zwrotami z programu ochrony kupujacych allegro,ale sie wkrotce dowiem bo kolega probuje wlasnie z niego skorzystac.
zawiadomienie o popelnieniu przestepstwa mozesz zlozyc nawet jak jestes niepelnoletni,zapewne podepna to pod wyludzenie.
ale poczekaj jeszcze chwile,bo faktycznie przekaz z poczty nadany przed nowym rokiem moze isc tydzien roboczy.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Lord_92
Kontakt:

Post autor: Lord_92 »

Co do przelewu to moze i faktycznie kasa wyslana poczta moze troche isc. Kase wyslana w srode po swiatach otrzymalem we wtorek tydzien temu, przelew robiony oczywiscie elektronicznie.
facebook.com/AntidoteBikepark
kontakt@antidotebikepark.pl
biker12
Kontakt:

już po problemie. Pani odpisała na e-maila, że nie wysłała amora bo była chora i nie mogła wysłać wcześniej.
Sert93
Kontakt:

Post autor: Sert93 »

To chyba temat do usunięcia, bo ktoś zobaczy 1 post i pomyśli, że ten allegrowicz to wyłudzacz. Hmm?
Zablokowany