Jaki lakiernik w stolicy?

Wujek_cieta_riposta
Kontakt:

Jaki lakiernik w stolicy?

Post autor: Wujek_cieta_riposta »

Witam. Chce oddać ramę do lakierowania ( zdarcie obecnego lakieru + położenie nowego ) . Szukam lakiernika w Warszawie, który nie spaprze roboty i nie skasuje jak za zboże ( mogę zapłacić powiedzmy do 150zł za malowanie Cane Corso ). Możecie kogoś polecić?
Pozdrower
bodzio2k
Kontakt:

Post autor: bodzio2k »

Paru kumpli lakierowało swoje ramy w Pimstalu nieopodal Powsina. Prononuję zapoznać się z tym artykułem.
No Pain No Game
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

Wujek_cieta_riposta tych na ul.Rosy 8 to sobie odpuść, kiedyś tam dałem ramę i sztywny wideł - dzwoniłem po tygodniu to nic nie ruszyli nawet nie wypiaskowali powiedzieli że na następny tydzień będzie i zadzwonią oczywiście nie zadzwonili, to zadzwoniłem sam po dluższym czasie i dupa nic nie ruszyli więc ich olałem i odebrałem swoje rzeczy które leżały gdzieś walnięte w kącie jak jakiś śmieć w dodatku upierdolone

odpuść sobie tą firme bo to jakieś nieporozumienie, no chyba że się coś zmieniło tam
dziadek_dzidek
Kontakt:

Post autor: dziadek_dzidek »

KFP - możesz mi powiedzieć kiedy oddawałeś swoje części do malowania?
Btw. słyszałem, że malowanie proszkowe ( wypiekanie w piecu ) ma negatywny wpływ na wytrzymałość ramy, ktoś wie coś więcej na ten temat?
Tom@s
Kontakt:

Post autor: Tom@s »

dziadek_dzidek, nie ma żadnego wpływu... ten temat był już wałkowany i ogólny wniosek był taki, że temperatura wypiekania jest dużo niższa od tej, która może zaszkodzić spawom... prędzej samo piaskowanie może Ci zniszczyć ramę ;)
43RIDE magazyn rowerowy
SkowronWro
Kontakt:

Post autor: SkowronWro »

w piecu panuje około 200 C wiec ta temperatura w żaden sposób nie uszkadza zarówno materiału jaki i spawów w ramie :wink:
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

dziadek_dzidek oj to dawno było ze 3 lata temu jak nie 4 :) może przez ten czas zmienili swoje podejście do klienta, który nie zamawia lakierowania hurtem albo dużych rzeczy :roll:
erenes
Kontakt:

Post autor: erenes »

ja oddalem tam widelec i korby w tamtym czasie, zamawialem niebieska dostalem kremowo biala. Prosilem o wykonanie zlecenia... odebralem niebieski. Okazalo sie ze oprocz podkladu byly ze 3 rozne warsty, czerwona, kremowa, niebieska. Ciekawe. Troche czesci utyly optycznie i wagowo... Jakosc srednia moze przez nadmiar warstw bo lakier kruszyl sie uderzony. Nie powinno miec to miejsca.
dupa.
Wujek_cieta_riposta
Kontakt:

Ktoś mógłby polecić jakiś inny zakład w stolicy?
1. Po waszych opiniach, średnio jestem przekonany do Pimstalu
2. Z pragi przez 3/4 Wa-wy na powsin to 2,5 godziny jazdy w jedną stronę, sorry ale już szybciej chyba byłoby mi wsiąść w pociąg i zawieźć ramę osobiście do Poznania... LOL
Wujek_cieta_riposta
Kontakt:

Witam, w końcu skorzystałem z usług firmy SKOS na ul. Podskarbińskiej ( Praga Płd ) i mogę ten zakład z czystym sumieniem polecić. Co prawda trochę Mnie za fatygę skasowali, ale robota została wykonana perfekcyjnie, a rama wygląda jak nowa z fabryki. Podsumowując: na pomalowanie ramy czekałem 9 dni, ale zostałem o tym terminie uprzedzony i wziąłem to pod uwagę, zapłaciłem 140zł łącznie za wypiaskowanie, kolor ( malowanie proszkowe ) + połysk na sam koniec. Jegomość, który się tym zajął był bardzo uprzejmy, ponadto rama została przez lakiernika dokładnie zabezpieczona, podsumowując- wszystko tak jak trzeba! POLECAM! :wink:
JustMe
Kontakt:

Post autor: JustMe »

Do całości brakuje tylko zdjęć, które potwierdzą cały efekt i opinię;)
Wujek_cieta_riposta
Kontakt:

Zdjęcia za parę dni wskoczą, najprawdopodobniej całego roweru. :wink:
spectomo
Kontakt:

Post autor: spectomo »

Ewentualnie zagadaj do chłopaków z Brwinowa ( pod pruszkowem, pociągiem jedziesz 20 minut) z firmy Jakoobcycles . Zajmują się profesjonalną restauracją rowerów, malują proszkowo i na "mokro" w kolorze i grafice wybranej przez klienta, może tak tani nie są, ale fuszerki nie odpierniczają. Sam na dniach rozbieram rower i będę przemalowywał swojego sunn'a. Zresztą , wystarczy przejrzeć galerię ich prac
Wujek_cieta_riposta
Kontakt:

Efekt końcowy malowania można zobaczyć w tym temacie: http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=62563 :wink:
ODPOWIEDZ