Euforia

///Adamus
Kontakt:

Post autor: ///Adamus »

Popieram Schodka film wogóle nie odwzorowuje szybkości tak było jest i zawsze będzie. Szok że Przem po drewnianej hoopie nie doleciał tej kolejnej. Tak btw przy tej glebie zbroja by sie sprawdziła w 100% :) Doleciał już to ktokolwiek?
Pozdro i grubszego sezonu niz ubiegły.

Ps. Schodek Video z Downhillizmu jest dalej w progressie czy już nie ma co liczyć? :mrgreen:
teranor
Kontakt:

Post autor: teranor »

Mi się bardzo podobało widać że wszyscy zgrani są , oby Tak dalej. :mrgreen:
(*-*)
Przem NBT
Kontakt:

Post autor: Przem NBT »

Tą hope w takich gabarytach leciałem tylko ja. Obecnie już nie istnieje w tej formie. Fakt zbroja by się przydała ale:
"Przem gdzie masz zbroje?
- Ciiiiii..."

Dziękuję za wszelkie komentarze dotyczące filmu.
quilong
Kontakt:

Post autor: quilong »

Schodek nie chce się teraz czepiać ale inni też maja prawa do krytyki.

Osobiście uważam, żę film jest na poziomie chain reaction 1/2 tyle że gorszy (pamięta ktoś jeszcze ten film?) czyli takie rzeczy były "wow" 10 lat temu (imprezy w filmach itp.)

Poza tym na miejscu sponsorów (przedstawieni na początku) zastanowił bym się czy na pewno chcą być tak promowani.

Teraz wracając do jazdy to myślę, że była ok. Przez jakoś, sposób filmowania i montowania po prostu wyszły czasem kiepsko. Jednak można było zmontować z tego fajny materiał (bardziej taki do oglądania).
Nikt mi nie wmówi, że w dzisiejszych czasach amator "który nie siedzi 10 lat w filmach" nie jest w stanie nakręcić dobrego filmu, bo jest. Można tyle podpatrzeć od innych, popytać na forach itp itd.
Po prostu dla mnie film jest słaby, tyle że na tym forum jednych można krytykować (lub jedni mogą) a innych nie (lub inni nie mogą). Pozdro i bez spiny, rozumiem, że ktoś może się nie zgadzać z mim zdaniem, przedstawiłem tutaj moje odczucia i sugestie.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

quilong pisze:Nikt mi nie wmówi, że w dzisiejszych czasach amator "który nie siedzi 10 lat w filmach" nie jest w stanie nakręcić dobrego filmu, bo jest. Można tyle podpatrzeć od innych, popytać na forach itp itd.
quilong oczywiste ze masz jak i inni prawo do własnego zdania a moje uwagi kierowane do kolegi Frang - tak znam go sa na relaksie i z dystansem i wiem ze Kacper tak je odczyta....

Jeden kreci PRO drugi mówi samo ZUO :mrgreen:

Nie ma obowiązku kochania jedynej słusznej władzy... :twisted:

Co do filmu z zakończenia sezonu to z tego co wiem od tego co wie najlepiej kończy sie składać i powinien sie pojawić za chwil kilka..( osoba która sie tym zajmuje musi zarabiac na bułki i mleko, wiec czasem nie ma czasu na :zajawki: bo jest daleko..)

...wiem ,wiem...sam czekam i jestem ciekaw jak to wyszło ;)
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Film jaki jest każdy widzi ale sarny wiślańskie dobre, chętnie i w moich granicach wieku!
quilong
Kontakt:

Post autor: quilong »

Schodekok, może tym razem mnie poniosło i już jestem zbyt wyczulony na ten temat :)
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
maciekbike
Kontakt:

Post autor: maciekbike »

Film jest mega !! ;D I Fasolki - fantazja sa boskie ! ;D
http://pisior177.pinkbike.com/album/intense-M6/
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Schodek pisze:quilong oczywiste ze masz jak i inni prawo do własnego zdania a moje uwagi kierowane do kolegi Frango - tak znam go sa na relaksie i z dystansem i wiem ze Kacper tak je odczyta....
...i tu się mylisz :P Całe życie na relaksie, w tu się tak spiąłeś.

Schodek Z tego, co pamiętam nie kręciłem żadnego filmu we Francji... może masz na myśli kolejną odsłonę Cyklozy? Ale to produkcja Tywon, więc zażalenia do niego ;>
Jedynym filmem do którego współtworzenia mogę się przyznać, to Warsaw By Bike Czarka Marciniaka.
http://www.hcfr.pl/news.php?readmore=363
Film, który kręciliśmy jakieś 6-7 lat temu. Nie mieliśmy dostępu do kamer HD, bo najtańsza kosztowała ok. 10k. Nie było GoPro, nie było aparatów kręcących w HD. A jednak jakość o wiele lepsza. Liczy się pomysłowość.
Robisz zdjęcia, więc wiesz, że nie trzeba jechać szybko, by wyglądało na to, że jedziesz szybko.
Skoro twierdzisz, że pociskaliście jak źli, to czemu tego nie widać. Może twórcy nie starczyło umiejętności filmowych?
W jednym z ujęć widać, że rider prawie zatrzymuje się na zakręcie... c'mon... można było powtórzyć to ujęcie...
Nikt z nas nie kończył filmówki.
A imprezy... ehh... powiem ci tak... dzisiaj rano obejrzałem Unlimited 3... mało się nie posikałem ze śmiechu jak koleś siekierą wydobywał rower z Malucha! :D Nigdy w życiu czegoś takiego w filmie rowerowym nie widziałem. Znakomity pomysł! Że co? że mieli kasę by zniszczyć auto... bo się o to postarali. Bo akurat, jak się domyślam, rodzice albo ktoś znajomy ma złomowisko i dał im Kaszlaka do skatowania. Kosztowało to pewnie jakieś 500pln lub mniej.
A potem Szczęki i drugi ziomek na śniegu! Super fragment.
Nie mówiąc już o typowo racingowym fragmencie w lesie. Sceny, których nie powstydziłaby się komercyjna produkcja zza wielkiej wody.
Te dwa filmy dzieli przepaść. Pod każdym względem.
Uniwersał miał zmechanizowany stelaż na linkach do długich ujęć w ruchu. My mieliśmy 30m liny i uprząż do wspinaczki... da się.

Tak, więc, proponuję podpatrzeć lepszych i w przyszłym roku, może za dwa lata, wypuścić Euforię do kwadratu, która powali wszystkich na kolana :wink:
pozdro

frango
Przem NBT
Kontakt:

Post autor: Przem NBT »

frango Tylko osoba kryjąca się za produkcja Unlimited 3 jest mocno w temacie krecenia jak to widać po sprzęcie jaki używa :) Serdecznie winszuje mu filmu. Nie każdy ma budżet na film, zeby chociażby skatować "kaszlaka", bo wolę wydać w rower i wyjazdy niż w pomoce filmowe. Kwestia priorytetów.

Kolejny może będzie lepszy, czas pokaże.
Jeszcze raz wielkie dzięki za opinie.

Pozdrawiam
Przem
frango
Kontakt:

Z tego co tam gdzieś przeczytałem powyższych postach lub komentarzach na vimeo/pinkbike, to kręcone było aparatami fotograficznymi. To już nie jest taki wydatek.
Nie twierdzę, że film jest kiepski, bo twórcy nie było stać na kupno dwóch lustrzanek i kilku obiektywów.
Twierdzę tylko, że jakoś materiału odbiega daleko od aktualnych standardów. Może gdyby poszukał, to pewnie znalazłby się ktoś kto ma odpowiedni sprzęt.
pozdro

frango
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

frango pewnie dlatego że jedna z kamer to stary panasonic na DV, który ma 8lat przebiegu.. I już wtedy kosztował go 80pln. Sprzęt HD w łapy wpadł Przemowi jakoś miesiąc przed opadami śniegu, a materiał zbierany był z całego sez. i raczej ten sezon nie był w 100% nastawiony na kręcenie, tylko "aby sobie pojeździć, i mieć pamiątkę".

W sez. 2k11 będzie inaczej to rozwiązane, a to po prostu zabawa. Jak Przem napisał:
Przem NBT pisze:nie ma tu pro jazdy, pro sztuczek, wszystko z duza ilościa zajawki.

Pozdrawiam
Przem
Schodek
Kontakt:

frango popraw mnie jeśli sie mylę ale składałeś z Francji i jakiś helmet,strasznie sie starałeś o jakość i marudziłeś ze serwer ja pogorszył...a pisanie o aparacie i kręceniu to najtańszy aparat plus 2 jasne szkła to wydatek podobny do roweru średniej klasy a Przem raczej nie miał na takie"kamerowanie" takiej kasy. Pomijajac fakt napinania sie na PROdukcje a kręcenie na relaksie

Ocenianie czegoś co jest spontanicznym zapisem relaksu w sezonie jest śmieszne...nie pisz Kacper o poziomie jazdy bo masz poskładany super duper hiper rower a na trasie radzisz sobie bardzo bardzo słabo..co pokazałeś w wakacje jak wpadłeś z Tywonem i Norbertem. Ciekaw bylem tego spotkania bo teorie masz ziomek bardzo mocna tylko z praktyka gorzej...wiec nie oceniaj jazdy kolegów co potrafią stawać na pudle w zawodach albo być w wysoko w generalce.

Kazdy kreci jak potrafi...jeden w prawo drugi w lewo a 3 odwrotnie :mrgreen:

Pozdro i do zobaczeniu w nowym miejscu w sezonie. Bedzie srogo i z pięknymi widokami...za górami za lasami :twisted:
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Schodek twoje wywody są na dobre 2 blanty. Serio. Czemu ty od razu wszystkich jedziesz, pierzesz jakieś brudy? Prosiliście o oceny to macie. Wypowiedź ofensywna podsumowana "pozdro bez spiny" to szczyt wszystkiego.
frango
Kontakt:

SegatiV ale skoro nie miał kasy na dobry sprzęt i kręcił tym co miał, to nie znaczy, że mi się to musi podobać. Film wygląda miejscami jak kupa. Lepszą jakość obrazu można uzyskać z niektórych komórek.

Schodek Poprawiam... nie składałem żadnego materiału. Chyba, że podłożenie muzy pod video, za pomocą darmowej aplikacji jest dla Ciebie składaniem czegokolwiek.
Ale przepraszam, czy mi ma być przykro, że kolegi nie stać, nie potrafi załatwić, co w rezultacie owocuje wypuszczeniem filmu o słabiutkiej jakości?
O jakim PRO ty piszesz? Czy ktoś z rodzimych twórców ma Canon XL czy Sony FX1000? Nie, wszyscy używamy mniej lub bardziej amatorskiego sprzętu.
Widzę, że słowo "relaks" jest dla Ciebie słowem kluczem, które pakujesz wszędzie, gdzie popadnie a czasami bez ładu i składu, chyba tylko po to, by go użyć.
Przypominam Ci jeszcze raz, że napisałem, że "mam wrażenie, że tylko trochę powyżej mojego poziomu", co oznacza, że jest to subiektywna ocena. Czytaj ze zrozumieniem. Może innym oglądającym, czego nie neguję, wydaje się, że kolesie zasuwają tam jak źli... Może faktycznie jeżdżą świetnie... wg. mnie, tego nie widać.
Stary, wybacz... ja na Stożku nie spędzam 3/4 roku, nie znam tam każdego kamienia, każdego korzenia, każdego zakrętu (własnoręcznie zbudowanego)... Ale zapraszam Cię do Morzine, na Pleney... zobaczymy czy będziesz taki szybki po 3 dniach. A może do Whistler... tylko uważaj na rękę :twisted:
Tak każdy kręci (filmy) jak potrafi... co nie znaczy, że zawsze wychodzi to dobrze.
pozdro

frango
Schodek
Kontakt:

frango Tywon nie miał napędu i jechał prawidlowo i tez byl pierwszy raz na nowej trasie ( wlasnei wtedy widac co i jak ) ja wyszedłem sie z Wami zobaczyć na zimno bez większych ciśnień na rower..Ty miałeś kłopoty pokonać średnio trudna trasę mimo ze spędziłeś wystarczająco sporo czasu w sezonie w "zawodowych" parkach. Kacper nie spinaj sie bo nie jesteś szybki mimo ze tak sadzisz. Tywon poprosił Cie byś go puścił przodem bo inaczej spali klocki :shock: a uwaga misiu o pękniętej ręce jest slaba...no ale luz

Nie śmiej się dziadku z cudzego przypadku..

Kamera Przema kosztuje tyle co paliwo na dojazd ze stolicy do Wisły w 2 strony...nie pasi,nie oglądać..jeszcze kilka lat temu nikt by nie klękał,ale teraz HD i w baniach sie miesza...myślę ze miał świadomość jakości materiału ale wsadził to co miał bo tak chciał i już...ma prawo do tego ?? ma czy nie??

EZrider nie jadę tylko zwracam koledze uwagę ze ocenia jazdę innych do swojej a ona jest zdecydowanie szybsza ...może nie widać w filmie prędkości i PRO jakości,ale to jest zajawka,apmiatka a nie hiper PROdukcja z ambicjami na Oskara. Jeju chłopaki jak szybko uczycie sie oceniać innych samemu nic nie robiąc.

Przepraszam ale to jest śmieszne !!

frango pisze:Tak każdy kręci (filmy) jak potrafi... co nie znaczy, że zawsze wychodzi to dobrze.
Podobnie z jazda..

Pozdro
michalnz
Kontakt:

Post autor: michalnz »

Schodek pisze:ale teraz HD i w baniach sie miesza..
E wątpie, mnie nadal nie stać na neta, który robi hd bez czekania pół dnia na film. To żadna wada według mnie. Wyluzujta.
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
frango
Kontakt:

Schodek widzę, że nadal to, co piszę o tym filmie bierzesz do siebie, co jest dla mnie jakąś zagadką. Ale nie będę wnikać, bo to strata mojego czasu.
Ptysiu, ty zacząłeś podśmiewać się z mojej rzekomo kiepskiej jazdy, to nie pozostało mi nic innego jak się odwdzięczyć...
Ale czasy się zmieniają... i teraz widzowie oczekują jakości HD, nowych pomysłów, zapierające dech w piersi jazdy lub przynajmniej pięknych obrazków. Ja niczego w takiego w Euforii nie znalazłem. I jeszcze raz Ci powtórzę, bo to chyba nie dociera... to subiektywna opinia.
Jak się Tobie podoba, pewnie dlatego, że się w nim znalazłeś, to dobrze.
Mi się nie podoba, nie będzie podobać i nie przekonasz mnie bym zmienił zdanie.
pozdro

frango
Schodek
Kontakt:

frango masz pełne prawo do własnego zdania,tak jak i ja..Ty oceniłeś jazdę a ja Ci wytłumaczyłem ze jesteś w błędzie...zabolało widocznie i sie odgryzasz...

To ze jestem w tym filmie przez przypadek nie zmienia mojego podejścia do oceny....gdybym miał możliwość decyzji o tym czy sie znajdę czy nie to pewnie bym powycinał swoje ujęcia i wsadził zupełnie inne..ale to nie ja jestem "kierownikiem" projektu wiec nie mam wpływu na to...podobnie jak nie mam wpływu na sprzęt stosowany do kręcenia..

frango pisze:Ale czasy się zmieniają... i teraz widzowie oczekują jakości HD, nowych pomysłów, zapierające dech w piersi jazdy lub przynajmniej pięknych obrazków. Ja niczego w takiego w Euforii nie znalazłem. I jeszcze raz Ci powtórzę, bo to chyba nie dociera... to subiektywna opinia.
widzowie oczekują od filmów za dobre pieniądze ze sie będzie działo..ktoś kto kreci dla siebie może mieć to w nosie co inni pomyślą..kumasz?? jak boli Cie jakość filmu to poproś kogoś w firmie u siebie aby dal na nxt film 100.000 euro i będziesz miał taka jakość jakiej oczekujesz...tu wystąpili "koledzy-znajomi" nie zawodnicy/krecil to "kolega/znajomy" nie znawca reżyser z zacięciem do filmowania...zrozum to proszę to łatwiej będzie Ci ocenić następne projekty...

Idac Twoim tokiem - ludzie dziś patrzą na kogoś z rowerem za 17.000 jak nie więcej !!!i oczekują ze będzie naszmacal,kręcił triki i bym eloPRO..wiec Kacper albo podnieś poziom albo zmień rower.....-załapałeś?? mam nadzieje.. :roll:

Na marginesie Kacper uświadom sobie to ze naprawdę nie jesteś tak szybki jak myślisz..masz super rower ale nie on jedzie a Ty nim sterujesz...wiec nie pisz porównań takich bo gdybyś tam jechał to na filmie bys "stal" w tych miejscach po tym jak jechałeś na trasie...o to mi chodziło - pomijając fakt ze kamery wszystkie kłamią srogo z nachyleniem i prędkością.

Kacper nakręć kiedyś własny i pochwal sie...chętnie ocenie "obiektywnie"

Pozdro
ODPOWIEDZ