Steve Smith w Devinci Global Racing !!

Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

quilong ale wierz mi ze mi tez nie pasuja i bardzo boje sie co bedzie sie dzialo w weekend w san remo na tych kamerdolcach wielkich w spdach ale okaze sie . moze sie nie zabije ;)
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
;o
Kontakt:

Post autor: ;o »

nopainnogame- zauwaz tylko, ze rozmawiamy o subiektywnych odczuciach i wlasnie nie zamierzamy tego faktu pomijac, bo moze pizamy tez niektorym pasuja:) A z tym, ze Steve jest malo zanany to chyba troche przegiales! Jeden film? Nie wiem czy ten film mial sprawic, ze chlopak swietnie jezdzi? Ze jest vice mistrzem swiata?
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
Kamil89

Post autor: Kamil89 »

;o popieram jeden film i vce-mistrzostwo ... george też ma wyniki niczego sobie rozmawiałem z nim o ancillotti i zwróciłem uwage na jego jazde szczególnie chłopak dogina nieźle :)
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

;o nie rozumiemy się - wiem co to za facet,ale jest o nim bardzo cicho. Nikt nie będzie pamiętał, kto był na drugim miejscu podium (czy że Minnaar był trzeci) - liczą się tylko zwycięzca. Hill pokazał klasę i tylko o nim trąbili. Jeździ super na moje i jest zawsze w czołówce (jakby nie patrzeć trzyma się ciagle ok. pozycji 5-7),ale brakuje mu sporo do najlepszych (jeśli dobrze kojarzę to w końcowej kwalifikacji miał połowę punktów Gee Athertona,a to jest poprostu przepaść). No niestety tak jak w każdym sporcie liczy się podium,a nie stała wysoka forma.
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
Kamil89

nopainnogame nie zgodze sięz tobą kanadyjczycy to ogromny rynek odbiorców rowerów a właśnie ten region jest celem devinci (patrz brak dilera w eu ) nie mają oni żadnego mistrza Swiata w dh z tego co wiem i Stevie jest u nich bardzo rozpoznawalny . Nikt nie będzie pamiętał Minnaara ciekawa ideologia stary kogo jak kogo ale jego światek rowerowy napewno zapamięta ba mam wrażenie że on jeszcze ostatniego słowa nie powiedział a np. Peat chyba już powiedział ...
quilong
Kontakt:

Post autor: quilong »

nopainnogame nie zgodzę się, dla mnie 2gie miejsce Steve'a Smith'a zrobiło większe wrażenie niż wygrana Hill'a, a kto się interesuje troszkę więcej niż tylko sprawdzanie kto wygrał puchar świata to zna to nazwisko (tak samo jak, np Kyle'a Strait'a), zresztą w większych filmach to on był jeszcze w Seasons i paru filmach z kanady.

kamil89 Steve Peat to taki Adam Małysz zjazdu, i myśle że jeszcze może być nieraz w czubie :)
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Nie róbmy kłótni ;) Osobiście nie grzeją mnie jakieś tytuły mistrza świata,bo tak naprawde nie odzwierciedlają niczwego konkretnego poza tym,że ktoś tego dnia był najszybszy ( dlatego wolałbym ogladą inny wariant, nie wiem np. średnia z choć 2 przejazdów - najlepiej i tak pokazuje wszystko końcowa generalka -> wtedy widać prawdziwego mistrza,który pracował na to cały sezon). quilong sporo zawodników ma często jednorazowe "strzały' i to jest norma. Co innego wyniki w danym kraju,bo tam już mocno widać pewną przewagę. W pucharze multum zawodników ma szanse wygrać,dlatego utrzymanie wysokiej końcowej lokaty to naprawdę wyczyn.
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
quilong
Kontakt:

Post autor: quilong »

nopainnogame tak, ale co innego zawodnik który ma stały progres, i coraz lepsze stary a co innego ktoś kto faktycznie ma "strzały". Steve jeździ z roku na rok coraz lepiej, tak samo jak kiedyś Kyle Strait (była bardzo obiecującym 14 latkiem) lecz niestety później z jego karierą nie poszło tak dobrze (chodzi mi o racing, w slop'ie jego triki były mało modne). Steve ma przed sobą jeszcze wiele sezonów startów, i jak do tej pory wróży na top5, oczywiście różnie to może być, ale generalnie ma potencjał.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
Kamil89

quilong kyle chyba sam w którymś momencie nie wiedział co ma robić jeszcze w 09 ugrał coś na Crankworxie ale w tym roku już odpadł totalnie jeździ niby w Pivocie jeśli dobrze pamiętam ale on to typowy zmarnowany talent napewno no ale nie on pierwszy nie on ostatni :)
;o
Kontakt:

Post autor: ;o »

nopainnogame- Mysle, ze w wlasnie II miejsce Smitha niezle namieszalo, ludzie o tym sporo gadali, bo malo kto sie tego spodziewal mowiac szczerze... Bylo tylu riderow jak Minaar, Hill, Atherton czy nawet Peat, ktorzy sa w temacie od dawna i obstawiaja podium za podium a tutaj sie wstrzelil jakby nie patrzec malolat:D W kazdym razie wg. mnie jest swietnym sportowcem i jeszcze pokaze klase!

Co do Straita- baaaaaardzo mi zal jego kariery! Mogl miec wszystko, nie ma nic... Taki los, chyba przez wlasne wahania, bo byl czas gdy w slopie byl na najwyzszym poziomie i wtedy uznal, ze wroci do scigania, gdzie nie idzie mu juz tak dobrze. Z naprawde zaskakujacego dzieciaka trzaskajacego zapierajace dech w piersiach akcje na Rampage'u wyrosl na grubaska gdzies w srodku stawki innych riderow. Na rampage w tym roku pojechal ladnie ale nie bylo nic bardzo spektakularnego, wystepy w Pucharze Swiata to juz w ogole nie pokazywaly super formy:( Szkoda tak dobrze zapowiadajacego sie zawodnika!
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
Maciekx
Kontakt:

Post autor: Maciekx »

Jak dla mnie metamorfoza steve'a smitha z osoby, którą mama wywozi na treningi a wicemistrzem świata to jest COŚ, a nie tylko jednorazowy tytuł :)
Kamil89

MaciekxPięknie powiedziane :) ogólnie lubie go chociaż jakoś jak dla mnie to zawsze będzie trochę twarz evila w mojej pamięci i dziwie się że TLD nie podpisało z nim nowej umowy bo z tą firmą też mi się własnie kojarzy w nowym teamie zmienia się praktycznie wszystko oprócz red bulla co jasne, zamiast fox-a sram, rama oczywiście ciuchy ...
///Adamus
Kontakt:

Post autor: ///Adamus »

Zaborowski1 "dyby nie to ze spadly mu nogi na sciance (tak tak , spd'y by pomogly) to zdobyl by tytul"
quilong Popieram. Na spd mogło się skonczyc jedynie gorzej

Zaś co do tytułu absolutnie się nie zgadzam. Porównaj czasy przy split'ach. Hill miał już przewagę nad smith'em przed jego błędem. Do tego Steve nie stracił tak dużo przy tym+warunki były na jego korzyść. Szkoda strasznie Peat'a i reszty co startowała od końca bo mieli warunki totalnie do dupy. Równie dobrze ktos z nich mogł popełnić błedy w górnej częsci trasy w końcu widzimy tylko ok 35% trasy a hill wogóle nie był zadowolony po swoim przejeździe w przeciwieństwie do smith'a :)
nopainnogame
Nie róbmy kłótni Wink Osobiście nie grzeją mnie jakieś tytuły mistrza świata,bo tak naprawde nie odzwierciedlają niczwego konkretnego poza tym,że ktoś tego dnia był najszybszy

Odzwierciedlają i to bardzo dużo. Każdy chce mieć rainbow jersey i znaczna część zawodników z czołówki kładzie nacisk trenując właśnie na tą imprezę. Do tego dochodzi walka z presją. Osobiście "mnie to grzeje" hehe ale to moje zdanie ;)

Widać że Steve mimo wicemistrzostwa nie został jakoś szczególnie zasypany super ofertami sponsorów, choćby dlatego że nie jest w samym BlackBox'ie. Choć może devinci oferuje jakies super warunki :wink:
hemi427
Kontakt:

Post autor: hemi427 »

Panowie polecam poczytać trochę zachodnich forum zanim będziecie sypać stwierdzeniami o marce devinci i Stevie. Gościa widziałem na żywo pare razy i idzie takim piecem przy fajnym stylu że szczena opada. Zawsze Hilla uważałem za największego sprintera po cięzkich rzeczach- wiecie, on nie hamuje tylko leci jak strzała przez rock gardeny czy inne, Steve w takich odcinkach jest dużo szybszy- przynajmniej jego np na kamieniach się lepiej ogląda. Gośc młody, na pewno będzie mieszał- niech sie Panowie ścigają :) . Devinci to jedna z najstarszych marek rowerowych na świecie, to firma mocno rodzinna i jakbyście troche po podrózowali to zobaczycie że są firmy własnie tego typu- mają doskonałą marke i nie zależy im stać się kolosem ala Specialized, Giant czy inne. Wierzcie mi, Kanada ŻYJE dumą devinci i tam chłopaki nie mają wątpliwości że w swoim kraju robią jedne z najlepszych rowerów. Dlatego też Weagle powiedział mi że chciał dla nich zrobić zawias, sam do nich uderzył. O kase ich się nie martwice bo Dave za sam patent splitpivot życzy sobie min. $600k..Myśle że wypłyną mocno z nową linią rowerów i dobrym - młodym riderem.
Sam oczarowany jakością Devinci kupiłem Wilsona 08, fantastycznie wykonany i geo. (3 lata temu!) jest teraz standardem w przyjemnym do prowadzenia rowerze DH. Przedwczoraj miałem okazje pojeździć w Niemczech na nowych Wilsonach '11...rewelacja, jakość wykonania, geo, zawias od dava itp. Więc stary Wilson na sell i będe brał nowego chyba. Rowery świetne, właściciela firmy poznałem osobiście- mega gość...Polecam czytać trochę zachodnich forum, niestety dużo fajnych rzeczy do Nas nie dociera jeszcze. Pozdrawiam
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

hemi427, jak ja Ci zazdroszczę tych podróży. Dalej w przemyśle lotniczym pracujesz ?
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
war23
Kontakt:

Post autor: war23 »

hemi427 zostaniesz moim Ojcem?
Karpiel i Duncon to moje zycie
hemi427
Kontakt:

ArthurGreen no ja bardziej automotive, ale generalanie jako industrial designer pracowałem również w awiacji przez jakiś czas. Teraz wracam do PL chyba na stałe i biuro projektowe otwieram. Zapraszam www.tuldesign.com,

Naprawde Panowie Cove i Devinci świetne rowery robią, generalnie np co chłopaki z transition nie ogarniają w temacie materiałów i CAD to devinci im robi.

war23 no nie chciałem wyjść na jakiegoś mądrale, po prostu warto czytać rzeczy źródłowe często- w tym przypadku to niestety USA i Kanada.
lubella
Kontakt:

Post autor: lubella »

hemi427 mam pytanie... wiesz może czy jest gdzieś w europie możliwość kupienia nowego wilsona? też mam chrapkę na niego ale chyba nie mają dystrybucji w europie.
hemi427
Kontakt:

Póki co nie ma szans, jest wiele sklepów które mogą wziąść je "na dziko" i One udzialą ci gwarancji ale finansowo to masakra. Devinci dość mądrze ustawił price tag całej lini, generalnie warto kupić moim zdaniem cały rower prosto z Kanady (np. te nizsze modele wyposażenia - można mieć pod drzwi za jakieś 11k jak ktoś umie zrobić bez cła), gwarancja to i tak bzdura w większości przypadków przy rowerach DH. Takie firmy "rzadkie" są mocno pozytywnie nastawione na klienta i jak tylko coś ci się stanie to pomogą, pokryją część kasy itp. Na Sea Otter goście z devinci mi powiedzieli że gdzieś mają dystrybutorów- weź od Nas, co się stanie to pisz/dzwoń od razu. Generalnie wszystko się da, kwestia kasy... ja ogarniam prosto od Nich. Mój znajomy jeżdzi na yeti od chyba 15 lat...omija zawsze dystrybutorów na EU i wali do nich- zawsze rewelacyjny kontakt mimo że to włoch i ciężżżżko u niego z angielskim :)
ODPOWIEDZ