Witam
Mam Hayes'a stroker ryde i podczas jazdy wyciekła większość płynu na zacisku a dokładniej było to prawdopodobnie przy tłoczku. I teraz pytanie, co zrobić by to naprawić, wystarczy wymienić tłoczek ? a jeśli tak to czy po jego zakupie zrobią mi to w serwisie rowerowym bo pewnie samemu bd ciężko ?
Możesz mieć tam straszny syf i dlatego cieknie. Na uszczelkach i pod nimi lubi zbierać się brud
Weź rozkręć zacisk, wyczyść wszystko dokładnie. Wymyj płynem do naczyń, benzyną ekstrakcyjną... I wsadź z powrotem, zalej i zobacz jak będzie. Po co od razu narażać się na koszty. Może czyszczenie wystarczy
Jak masz "wyżarty" tłoczek to bez wymiany się nie obejdzie.
Jak nie ma tragedii to możesz jedynie go trochę wypolerować i przesmarować lekko uszczelki.
Ok, dzięki za pomoc to najpierw go ładnie wypoleruje a jak nic nie da to kupuje tłoczek A można zalać go zwykłym dot 4 ? Bo w serwisie gościu mówił że do Hayesów musi być jakiś specjalny czy coś ;p
Nani-ff, oczywiscie, ze specjalny, przy okazji kosztujacy 100zl za buteleczke, zalejesz innym to spowodujesz katastrofe ekologiczna..
Zwykly dot4/5.1 DOBREJ FIRMY i swiezy.
Niestety bez wymiany się nie obejdzie, ładnie wszystko wyczyściłem wyciągnąłem także tłoczki, z powrotem poskładałem jednak na tym tłoczku dalej ciekł, tak więc będzie trzeba kupić nowy
Niestety bez wymiany się nie obejdzie, ładnie wszystko wyczyściłem wyciągnąłem także tłoczki, z powrotem poskładałem jednak na tym tłoczku dalej ciekł, tak więc będzie trzeba kupić nowy