Cieknący Hayes stroker ryde

Nani-ff
Kontakt:

Cieknący Hayes stroker ryde

Post autor: Nani-ff »

Witam
Mam Hayes'a stroker ryde i podczas jazdy wyciekła większość płynu na zacisku a dokładniej było to prawdopodobnie przy tłoczku. I teraz pytanie, co zrobić by to naprawić, wystarczy wymienić tłoczek ? a jeśli tak to czy po jego zakupie zrobią mi to w serwisie rowerowym bo pewnie samemu bd ciężko ? ;)
LisuKrakow
Kontakt:

Post autor: LisuKrakow »

mialem tak samo z 5 lat temu w hayesach nine, naciskalem na klamke to przy tloczku sie wylewal plyn, wystarczyla wymiana tloczka ;p
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
Moskit
Kontakt:

Post autor: Moskit »

Możesz mieć tam straszny syf i dlatego cieknie. Na uszczelkach i pod nimi lubi zbierać się brud :)
Weź rozkręć zacisk, wyczyść wszystko dokładnie. Wymyj płynem do naczyń, benzyną ekstrakcyjną... I wsadź z powrotem, zalej i zobacz jak będzie. Po co od razu narażać się na koszty. Może czyszczenie wystarczy ;)

Tu jest pokazane jak wygląda hayes nine ale stroker jest podobny o ile nie taki sam.
http://www.hcfr.pl/news.php?readmore=567

Nic trudnego ;) Powodzenia :D
Shibby
Kontakt:

Post autor: Shibby »

Jak masz "wyżarty" tłoczek to bez wymiany się nie obejdzie.
Jak nie ma tragedii to możesz jedynie go trochę wypolerować i przesmarować lekko uszczelki.
Nani-ff
Kontakt:

Ok, dzięki za pomoc :) to najpierw go ładnie wypoleruje a jak nic nie da to kupuje tłoczek ;) A można zalać go zwykłym dot 4 ? Bo w serwisie gościu mówił że do Hayesów musi być jakiś specjalny czy coś ;p
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

dot 4
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

Nani-ff, oczywiscie, ze specjalny, przy okazji kosztujacy 100zl za buteleczke, zalejesz innym to spowodujesz katastrofe ekologiczna..
Zwykly dot4/5.1 DOBREJ FIRMY i swiezy.
Nani-ff
Kontakt:

Niestety bez wymiany się nie obejdzie, ładnie wszystko wyczyściłem wyciągnąłem także tłoczki, z powrotem poskładałem jednak na tym tłoczku dalej ciekł, tak więc będzie trzeba kupić nowy ;)
Nani-ff
Kontakt:

Niestety bez wymiany się nie obejdzie, ładnie wszystko wyczyściłem wyciągnąłem także tłoczki, z powrotem poskładałem jednak na tym tłoczku dalej ciekł, tak więc będzie trzeba kupić nowy ;)
ODPOWIEDZ