Problem z napędem.. :/
Problem z napędem.. :/
Elo..mam do was pytanko..Kupiłem dzisiaj nową zebatke na przód Dartmoor sting 32T i łańcuch core 3/32 z tyłu mam nowy reduktor na single z nową zebatką pod single która dostałem razemz reduktorem..po założeniu wszystko było ok jak obracałem kołem w miejscu..ale jak zaczołem jeździć przy silniejszym naciśnięciu na pedały coś szczela z tyłu.. jak oglądałęm to łańcuch idealnie lezy na zębatce..przy powolnym pedałowaniu nic sie nie dzieje..tylko jak gwałtowanie chce przyspieszyć i mocniej zapedałuje to coś szczela z tyłu tak jak by łańcuch przeskakiwał..i tu mam do was pytanie i proźbe...Co jest przyczyną tego szczelania i jak to naprawić..pozdro i z góry dzięki za odpowiedzi...
Pomijając kwestie wspomniane przez kolegów to jeśli wszystko nowe to musi się poprostu ułożyć i rozciągnąć. Na nowym napędzie nie powinno się od razu tak szaleć tylko pare/naście/dziesiąt kilometrów nakręcić.
A powiedz jeszcze jaka piasta z tyłu? Bo może zapadki i sprężynka też do wymiana by mogła już iść.
A powiedz jeszcze jaka piasta z tyłu? Bo może zapadki i sprężynka też do wymiana by mogła już iść.
Człowieku, ukończ gimnazjum chociaż i wtedy pisz samodzielnie posty bo tego się czytać nie da, albo w trakcie pisania niech siedzi przy Tobie mama/tata i niech zwracają uwagę na błędy.
A skoro przeglądarka podkreśla na czerwono tekst w trakcie pisania to znaczy, że coś jest nie tak.
Masz pewność, że poprawnie wszystko zakładałeś przy wymianie łożysk i osi?
A skoro przeglądarka podkreśla na czerwono tekst w trakcie pisania to znaczy, że coś jest nie tak.
Masz pewność, że poprawnie wszystko zakładałeś przy wymianie łożysk i osi?
Sorry że nie na temat chociaż częściowo tak (chociaż tak naprawdę nie wiem do jakiej kategorii osprzętu zalicza się hak). Wie ktoś gdzie można w Krakowie zrobić stalowy hak do ramy? Z góry dzięki za odpowiedź.
A tak w temacie to jak ostatni raz zmieniałem napęd też mi wszystko nie grało od początku.
A tak w temacie to jak ostatni raz zmieniałem napęd też mi wszystko nie grało od początku.
Skoro masz signla to zapytam - łańcuch dobrze napięty? Łańcuch nie może latać, ale nie przesadzaj z tym. Czy linia łańcucha jest prosta, czy leci po skosie?
Ps. zainteresuj się przeglądarką internetową Mozilli, podkreśla błędy ortograficzne jak w wordzie. Wtedy łatwo upilnujesz pisania bez błędów.
SBT Hak musi być aluminiowy, żeby w przypadku urwania przerzutki uszkadzał się hak a nie wahacz ramy. Do jakiej ramy chcesz ten hak?
Ps. zainteresuj się przeglądarką internetową Mozilli, podkreśla błędy ortograficzne jak w wordzie. Wtedy łatwo upilnujesz pisania bez błędów.
SBT Hak musi być aluminiowy, żeby w przypadku urwania przerzutki uszkadzał się hak a nie wahacz ramy. Do jakiej ramy chcesz ten hak?