Ostrzeżenia

osato
Kontakt:

Ostrzeżenia

Post autor: osato »

Witam, czy mogły by być wprowadzone ostrzeżenia za notoryczne błędy ortograficzne? np. 3 ostrzeżenia i ban.
Porządek zrobił by się na forum.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

osato Napisz do Nikoma, On ma tu władzę :) Na nowej wersji forum chyba mają być ostrzeżenia, ale za ortografię bany to chyba lekka przesada, choć by był przynajmniej porządek. Ja sam patrzę na ortografię i interpunkcję (dla niektórych to problem zacząć zdanie od dużej litery, a pytanie zakończyć znakiem zapytania), czasem jak to jest coś typu rz zamiast ż to poprawię, czasem aż się dotykać nie chce bo nie wiadomo, od czego zacząć...
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

GgG, żadna przesada, wiadomo, że nie za totalne pierdoły, ale często widać posty, które aż kłują w oczy. Nie można takich ludzi wystrzelać pod murem, ale można ich banować. I kiedy będzie to nowe forum?
GgG
moderator
Kontakt:

Las3k_91 Ldz pisze: I kiedy będzie to nowe forum?
Ja tu tylko sprzątam :)
nikom
administrator
Kontakt:

Post autor: nikom »

GgG pisze:Ja tu tylko sprzątam Smile
hehe..

Nowe forum, hmm, nie chce mowic ze niedlugo, ale juz blisko. W tej chwili trwa konwertowanie bazy do nowej wersji forum (400mb tekstu). Powinno sie jutro skonczyc :wink:
KefirQn
Kontakt:

Post autor: KefirQn »

nikom gratuluje :D postępy !
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
osato
Kontakt:

Zmiany na forum? rewelacja! :D

A co do ostrzeżeń- nie chodzi mi o to, żeby dawać ostrzeżenie komuś, kto np. zapomni jednego przecinka czy napisze "rz" zamiast "ż", bardziej chodzi mi o posty, które piszą chyba neandertalczycy na dodatek daltoniści nie widzący czerwonego podkreślenia wyrazu.
Są też mistrzowie piszący "coś mi w napendzie SZCZELA" no sorry chłopaki ale mnie coś SZCZELA jak czytam takie wypociny.... skoro są tu obecni ludzie, którzy nie mają za sobą nawet testu gimnazjalnego to niech się chociaż gramatyki nauczą siedząc przed komputerem.

Dlatego składam apel do was, drodzy moderatorzy, rozumiem, że czasem przychodzi taki dzień, że nawet nie ma się ochoty zwlec z wyra ale gdy pojawia się na forum post pisany ewidentnie wbrew wszelkiej logice, gramatyce i twierdzeniu "Polacy nie gęsi, swój język mają" (a niektórzy chyba faktycznie mają swój własny język...) usuwajcie go z adnotacją "post napisany z pominięciem podstawowych zasad gramatyki" do czasu gdy ewentualnie pojawią się ostrzeżenia.

Wiem, że pewnie sporo wymagam ale takie posunięcie pozwoli unikać 2 stron postów dotyczących gramatyki a nie problemu zawartego w temacie/pierwszym poście (fakt, że zawartym w kaleczny dla języka sposób)

Pozdrawiam.
GgG
moderator
Kontakt:

osato Napisałeś mniej więcej to, o czym pisałem w swoim pierwszym poście w tym temacie :) Co do usuwania tematów / postów za błędy - jeśli ktoś z administracji napisze nam moderatorom, że mamy tak robić to ok, jak narazie staram się poprawiać, nie usuwać (wyjątkiem są posty "giełdowe" które lecą od razu).
agressor
Kontakt:

Post autor: agressor »

osato Strasznie spiety jestes,liczy sie tresc przekazu a nie sposob w jaki jest to napisane. Wyluzujcie..

edit by piotrex: post byl prowokatorski wiec zostal zmieniony
osato
Kontakt:

agressor Twój nick mi mówi, że ktoś inny jest tu spięty ;)

Jakoś czytając posty wynalazłem wiele osób, którym przeszkadza bełkot niektórych userów
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

agressor, forma też się liczy, papierek na dysleksję to nie jest powód do pisania z idiotami.
agressor
Kontakt:

jesli jest mi potrzebna jakas informacja najwazniejsze ze ja uzyskam nawet jak z bledami.
GgG
moderator
Kontakt:

agressor Jednak forma w jakiej ktoś poda Ci tą informację świadczy o piszącym i dobrze jest, jak jest napisane poprawnie, a nie jakby to pisało jakieś dziecko z afrykańskiej wioski piszące w obcym dla siebie języku. Ja (i jeszcze wiele osób patrząc na wypowiedzi na forum) wole dostać coś na srebrnej tacy, niż w worku po śmieciach :)
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

agressor, a co może wiedzieć niepiśmienny idi.ota? Wierzysz komuś, kto nie umie się podpisać? :mrgreen:
agressor
Kontakt:

Jak zepsuje mi sie samochod jade do mechanika, zazwyczaj nie rozumiem jego belkotu ale samochod naprawiony i dziala ;)
Sert93
Kontakt:

Post autor: Sert93 »

Tylko, że jak ktoś chce kulturalnej i zwięzłej pomocy, to mógłby też wysilić się i napisać posta, który nie świeci błędami ortograficznymi i brakiem interpunkcji. Tak więc, chcesz otrzymać rzetelną pomoc? Rzetelnie zadaj pytanie. A te porównanie do mechanika, jest zupełnie bezsensowne. To jest raczej tak jak byś poszedł do doradcy, chcąc wyciągnąć od niego jak najwięcej informacji, dając z siebie minimum, bełkocząc coś pod nosem. Tak więc nie wiem "agressor", bronisz tego, co wszędzie stara się być tępione, przede wszystkim w szkole, gdzie cała ta zabawa z literkami i znaczkami się zaczyna.
wróżka_amelia
Kontakt:

Post autor: wróżka_amelia »

osato piszesz takie rzeczy a popatrz jak napisałeś "zrobiłby".
963
Kontakt:

Post autor: 963 »

Sert93Weź pod uwagę też to, że odpowiadający na pytania też mogą robić błędy. Ja wolę dostać odpowiedź z błędami, niż nie dostać wcale, bo akurat ktoś kto miał pojęcie na dany temat dostał bana za ortografie. Pozdro przyszli poloniści ;)
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

bana za ortografie nie dostal jeszcze nikt,bez przesady...
co nei zmienia postaci rzeczy,ze jak ktos robi blad w co drugim slowie to tepimy jego nawyki i tepic bedziemy.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
ODPOWIEDZ