Ostrzeżenia
Ostrzeżenia
Witam, czy mogły by być wprowadzone ostrzeżenia za notoryczne błędy ortograficzne? np. 3 ostrzeżenia i ban.
Porządek zrobił by się na forum.
Porządek zrobił by się na forum.
osato Napisz do Nikoma, On ma tu władzę
Na nowej wersji forum chyba mają być ostrzeżenia, ale za ortografię bany to chyba lekka przesada, choć by był przynajmniej porządek. Ja sam patrzę na ortografię i interpunkcję (dla niektórych to problem zacząć zdanie od dużej litery, a pytanie zakończyć znakiem zapytania), czasem jak to jest coś typu rz zamiast ż to poprawię, czasem aż się dotykać nie chce bo nie wiadomo, od czego zacząć...

-
- Kontakt:
Zmiany na forum? rewelacja! 
A co do ostrzeżeń- nie chodzi mi o to, żeby dawać ostrzeżenie komuś, kto np. zapomni jednego przecinka czy napisze "rz" zamiast "ż", bardziej chodzi mi o posty, które piszą chyba neandertalczycy na dodatek daltoniści nie widzący czerwonego podkreślenia wyrazu.
Są też mistrzowie piszący "coś mi w napendzie SZCZELA" no sorry chłopaki ale mnie coś SZCZELA jak czytam takie wypociny.... skoro są tu obecni ludzie, którzy nie mają za sobą nawet testu gimnazjalnego to niech się chociaż gramatyki nauczą siedząc przed komputerem.
Dlatego składam apel do was, drodzy moderatorzy, rozumiem, że czasem przychodzi taki dzień, że nawet nie ma się ochoty zwlec z wyra ale gdy pojawia się na forum post pisany ewidentnie wbrew wszelkiej logice, gramatyce i twierdzeniu "Polacy nie gęsi, swój język mają" (a niektórzy chyba faktycznie mają swój własny język...) usuwajcie go z adnotacją "post napisany z pominięciem podstawowych zasad gramatyki" do czasu gdy ewentualnie pojawią się ostrzeżenia.
Wiem, że pewnie sporo wymagam ale takie posunięcie pozwoli unikać 2 stron postów dotyczących gramatyki a nie problemu zawartego w temacie/pierwszym poście (fakt, że zawartym w kaleczny dla języka sposób)
Pozdrawiam.

A co do ostrzeżeń- nie chodzi mi o to, żeby dawać ostrzeżenie komuś, kto np. zapomni jednego przecinka czy napisze "rz" zamiast "ż", bardziej chodzi mi o posty, które piszą chyba neandertalczycy na dodatek daltoniści nie widzący czerwonego podkreślenia wyrazu.
Są też mistrzowie piszący "coś mi w napendzie SZCZELA" no sorry chłopaki ale mnie coś SZCZELA jak czytam takie wypociny.... skoro są tu obecni ludzie, którzy nie mają za sobą nawet testu gimnazjalnego to niech się chociaż gramatyki nauczą siedząc przed komputerem.
Dlatego składam apel do was, drodzy moderatorzy, rozumiem, że czasem przychodzi taki dzień, że nawet nie ma się ochoty zwlec z wyra ale gdy pojawia się na forum post pisany ewidentnie wbrew wszelkiej logice, gramatyce i twierdzeniu "Polacy nie gęsi, swój język mają" (a niektórzy chyba faktycznie mają swój własny język...) usuwajcie go z adnotacją "post napisany z pominięciem podstawowych zasad gramatyki" do czasu gdy ewentualnie pojawią się ostrzeżenia.
Wiem, że pewnie sporo wymagam ale takie posunięcie pozwoli unikać 2 stron postów dotyczących gramatyki a nie problemu zawartego w temacie/pierwszym poście (fakt, że zawartym w kaleczny dla języka sposób)
Pozdrawiam.
osato Napisałeś mniej więcej to, o czym pisałem w swoim pierwszym poście w tym temacie
Co do usuwania tematów / postów za błędy - jeśli ktoś z administracji napisze nam moderatorom, że mamy tak robić to ok, jak narazie staram się poprawiać, nie usuwać (wyjątkiem są posty "giełdowe" które lecą od razu).

-
- Kontakt:
agressor Jednak forma w jakiej ktoś poda Ci tą informację świadczy o piszącym i dobrze jest, jak jest napisane poprawnie, a nie jakby to pisało jakieś dziecko z afrykańskiej wioski piszące w obcym dla siebie języku. Ja (i jeszcze wiele osób patrząc na wypowiedzi na forum) wole dostać coś na srebrnej tacy, niż w worku po śmieciach 

-
- Kontakt:
Tylko, że jak ktoś chce kulturalnej i zwięzłej pomocy, to mógłby też wysilić się i napisać posta, który nie świeci błędami ortograficznymi i brakiem interpunkcji. Tak więc, chcesz otrzymać rzetelną pomoc? Rzetelnie zadaj pytanie. A te porównanie do mechanika, jest zupełnie bezsensowne. To jest raczej tak jak byś poszedł do doradcy, chcąc wyciągnąć od niego jak najwięcej informacji, dając z siebie minimum, bełkocząc coś pod nosem. Tak więc nie wiem "agressor", bronisz tego, co wszędzie stara się być tępione, przede wszystkim w szkole, gdzie cała ta zabawa z literkami i znaczkami się zaczyna.
-
- Kontakt: