bazooczysko, na bank 66 SL? czerwone pokretło jest tylo na dole prawej lagi , na gorze to wyglada tak:
http://www.pinkbike.com/photo/2451900/ .
Co do komór to wyglada to tak z grubsza (moj opis i sposób), może myle co tam do czego ale ustawiam go sobie jak chce i jest git ;]
LEWA
- na dole masz komore PAR, im wiecej dowalisz tam tlenu tym wieksza bedzie progresja - duzo tlenu amor bedzie sie wczesnie utwardzal, mało amor bedzie bardziej liniowy
- u góry po srodku masz negatywna komore, im wiecej powietrza w tej komorze tym mniejszy skok (tak jest, pompujesz zeby zmniejszyc)
- u góry z boku masz pozytywna komre, im wiecej w niej tlenu tym amor twardszy, tak jakbys dawał coraz twardsza sprezyne
PRAWA:
- czerwone pokretło na dole to tłumienie kompresji, im wiecej dasz klikniec tym wieksza progresja, cos jak PAR
- na górze masz jeden zaworek pod ta alu przykrywka, to jest komora główna (czy jakos tak) , im wiecej tlenu tym twardszy amor, cos jak pozytywna w lewej ladze
- no i na koniec regulacja tłumienia (to z literka R i znaczkami + i - ) , to wiesz chyba do czego;) jak nie no to wypróbuj skrajne polozenia to zalapiesz
Ja ustawiam to tak (pompka do 300 PSI wiec za mało dokladna, ale powietrze pompuje wiec zlew ;] ):
1. spuszczam powietrze ze wszystkich wentyli tak zeby amor usiadł (zrobi sie flakowaty i usiadzie na jakies 40-60 mm)
2. najpierw kilka (3-4) machy do PAR
3. potem uderzamy do pozytywnej, tutaj musimy sie troszke napopmpowac bo amor podnosze do 170 mm - pelen skok, jak juz amor bedzie wyciagniety zabieramy sie za...
4. negatywna komore, tutaj dajemy tyle ile sie da, ale nie tak duzo zeby skrócic skok (co kilka machów naciskam amor i mierze wysuniecie lag) im wieej tu tlenu tym bardziej czuły amor
5. jesli odpowiada mi twardosc amora, mam skok 170 mm przechodze do regulacji tłumienia kompresji (czerwona gruszka), potem regulacja tłumienia i to n atyle
jesli amor jest:
1. zbyt miekki wiecej tlenu do pozytywnej badz mozna pompnac troszke do tej w prawej ladze
2. zbyt łatwo dobija wiecej do PAR badz pobawic sie czerwonym pokretłem
3. zbyt twardy popuszczam lekko ltenu z pozytywnej bardz z tej w prawej komorze
Generalnie musisz sie tym troche pobawic zeby wyczuc co i jak. To co napisalem moze nie jest poprawne, zgodne ze sztuka

ale u mnie dziala, jestem zadowolony z pracy.