Tresura i wychowanie owczarka

Kendrzej
Kontakt:

Tresura i wychowanie owczarka

Post autor: Kendrzej »

Witam wszystkich.
Od dzisiaj jestem posiadaczem owczarka niemieckiego, ale niestety mam z nim problem:
pies nie chce mnie k***a słuchać i przymila się do mnie lub "chodzi własnymi ścieżkami" - ma ktoś może jakieś rady, co do wychowania psa??:))

PS. Nie wiem nawet jak się wabi :|
http://kendrzej.pinkbike.com/
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Kendrzej
Kontakt:

Post autor: Kendrzej »

wojtasu pisze:Od kiedy Niemiec Polaka słucha
hahaha :D czyli to ja mam psa słuchać? xD

przeczytałem to i jak narazie to tylko chodzi za mną.
mam nadzieję, że jak będę go brał na rower, to może się nie zgubi, albo nie 'pójdzie na suki' :lol:
http://kendrzej.pinkbike.com/
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

A ja wiem, ~że światu na drodze do szczęścia, stoją niemcy!
Back in black
Tom@s
Kontakt:

Post autor: Tom@s »

w sumie większość rzeczy jeśli chodzi o tresurę jest uniwersalna, niezależnie od rasy psa... ja mojego swetra za chiny nie mogłem nauczyć turlania się :mrgreen:

najlepsza metoda na wszystko, smakołyk w dłoń i jak pies zrobi co chcesz (wpierw mu trzeba pokazać), to mu dajesz ciacho... cała filozofia :)
43RIDE magazyn rowerowy
KilofeQ
Kontakt:

Post autor: KilofeQ »

Troche cierpliwosci i na pewno zacznie sluchac :) Tylko nie daj sie mu zdominowac, tzn. nie pozwalaj na wszystko i nie rozpieszczaj. Pies musi wiedziec kto jest Panem.
Ososbiscie posiadam Huskiego, takze inna bajka. Ale wybral sobie za Pana mojego brata, ktory jest dla niego "szefem" i jego slucha co nie miara. Jednak, jesli ktos inny stara sie mu przemowic do rozsadku juz jest gorzej. Ale ta rasa psa tak ma, takze norma.
Pamietaj, ze jesli okazesz psu milosc i trosce, on rowniez sie tym odwdzieczy i bedzie twoim dozgonnym przyjacielem. Radosc na pysku psa jest wynagrodzeniem wszelkich trudow :)
pplaymo
Kontakt:

Post autor: pplaymo »

Ja tam nie mówię, mojego psa 8 lat uczyłem, żeby siadał i podawał łapę. :lol: :lol: W końcu mi się udało. Ale to inne bajka.
Mój sąsiad jest trenerem psów strażackich, jak widziałem jak szkolił owczarka niemieckiego to aż zachciałem mieć takiego psa.
Stanowczy, "surowy" ale opiekuńczy i pies wszędzie za nim chodził i słuchał. Szkoda, że ludzie to kanalie i go otruli....
Hajdas
Kontakt:

Post autor: Hajdas »

musisz byc samcem dominujacym ;D

pilnuje psa pewnej osobie kiedy wyjezdza mialem go juz 2 razy na tydzien, mlody nie jest bo ma kolo 8 lat, przyszedl nagle do kogos obcego i w sumie po 2 dniach juz sie w miare sluchal, odemnie poradze ci ze nie mozesz go puszczac na lozko, wiem po sobie, ja pozwolilem i pierwszym razem gdy przychodzila dziewczyna i ogladalismy film on MUSIAL lezec obok, na noc wymusza spanie na lozku wymusza do tej pory (jak spie to nie wiem czy wchodzi czy nie) jak przychodzi dziewczyna w drugim tyg jak szczekal zakladalem kaganiec na 20 min i sie uspakajal, na pewno musisz byc stanowczy i czesto sie z nim bawic
agressor
Kontakt:

Post autor: agressor »

Musisz go lać po głowie i karmić surowym mięsem ! zrób z niego zabójce !! :P
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

agressor czy Twój nick ma coś wspólnego z radą którą napisałeś? ;) ;) ;)
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
ODPOWIEDZ