BOS na 2012

Lajkamil
Kontakt:

Post autor: Lajkamil »

Ok bez spiny właśnie o to mi chodziło :roll: Można to porównać do firmy Apple iPhone 4 kosztuje ok 4 tyś. cena wyprodukowania go to ok 800 zł w jakiejś ang. gazecie przeczytałem ( w przeliczeniu oczywiście) no , ale jak mają go nieliczni to znaczy , że są fajni i w ogóle elo a to że konkurencja jest na tym samym poziomie to nic nie znaczy bo ty masz Apple to jesteś już kimś ...
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Lajkamil pisze:Ok bez spiny właśnie o to mi chodziło :roll: Można to porównać do firmy Apple iPhone 4 kosztuje ok 4 tyś. cena wyprodukowania go to ok 800 zł (w jakiejś ang. gazecie przeczytałem) no , ale jak mają go nieliczni to znaczy , że są fajni i w ogóle elo a konkurencja na tym samym poziomie , no ale masz Apple to jesteś już kimś ..

Dalej nie rozumiem twoich argumentów. Cena = lans i jakosc?

btw. Iphone4 sporo ludzi ma w miescie. Wystarczy dobra taryfe miec. Nie rozumiem zajawki.
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

BiałyMadball, Lajkamil oboje ze skrajności w skrajność, a nikt z Was nie czyta tego co napisał Spaced.

BiałyMadball a Tobie napiszę że w ogóle nie masz pojęcia o kosztach produkcji, marżach itd. Każdy bębni o tym jakie to wielkie pieniądze trzeba ca "coś" dać, a nikt tak na prawdę niema pojęcia o prowadzeniu takiego biznesu i tym z czym trzeba się zmagać przy realizacji.

Odnośnie meritum sprawy, amorki wyglądają prześlicznie, w BOS'ach nie siedzę, nawet nie przeglądam oferty itd. Po prostu nie chce siebie samego męczyć :P Jak przyjdzie czas, to będę się orientować :D
Damian04
Kontakt:

Post autor: Damian04 »

BOS jak zawsze piękny, co tu dużo gadać - klasa sama w sobie ;D
Sam mam bosa stoy, ale jeszcze nie miałem okazji go przetestować. Do pełni szczęścia brakuje mi amora na przód i korby ;) Ciekawy jestem jak wypadnie w porównaniu do foxa rc4, ale to się niebawem sprawdzi ;)
SELL OGARNIJ! --->http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25075252
BiałyMadball
Kontakt:

Post autor: BiałyMadball »

SegatiV pisze:BiałyMadball a Tobie napiszę że w ogóle nie masz pojęcia o kosztach produkcji, marżach itd. Każdy bębni o tym jakie to wielkie pieniądze trzeba ca "coś" dać, a nikt tak na prawdę niema pojęcia o prowadzeniu takiego biznesu i tym z czym trzeba się zmagać przy realizacji.
Odnoszę wrażenie że masz mnie za debila... Czytam dokładnie wszystkie posty i staram się też budować swoje argumenty w oparciu o jakieś fakty. Zdaję sobie sprawę z tego, że nie produkują na większą skalę jak inne firmy i "targetują" swoje produkty na pewną grupę docelową która przynosi im dochód, co musi być widoczne w dużej cenie. Wiadomo, że do kosztów wlicza się marża, dystrybucja, marketing, promocja itp itd i dalej musi to być opłacalne by można było dalej prowadzić firmę i mieć środki dalej na jej dalszy rozwój i inwestycje. Wiem, że prowadzenie takiej firmy nie jest "sielanką" i dochodzi do tego wiele kosztów zmiennych ale dla mnie jako przyszłego potencjalnego klienta który nie należy do tych "zamożnych" to nie przekonuje...

"Już teraz możemy zdradzić że ceny wszystkich modeli będą bardzo konkurencyjne" Sorry, ale dla większości mimo wszystko będzie to cena "zaporowa".
2015 set - Intense Socom FRO + Manitou Revox PRO + Boxxer RC 2012
Lajkamil
Kontakt:

Spaced sorry , ale trochę mnie obraziłeś (nie wiem czy pisze Rzeszów czy miejscowość z jakiej pochodzę bo błąd wyskakiwał) no ale mniejsza z tym to , że pochodzę z małej miejscowości nie oznacza , że jestem lanserem i obnoszę się z tym co robię. Niestety muszę Cie rozczarować , ale to czy jesteś lanserem i wieśniakiem nie zależy od tego skąd pochodzisz. Ja po prostu wyraziłem swoją opinie śmiało możesz się ze mną zgodzić , albo skrytykować byle konstruktywnie.
nikom
administrator
Kontakt:

Post autor: nikom »

panowie, po co to cisnienie..

Specyfikacje modeli mam od dystrybutora we Francji, ale przy Devillu byl blad, bo nie wazy 1990 tylko 2600gr okolo.. Podobno BOS wyprzedal juz wszystkie amorki z serii 2011 i zaczyna sprzedawac wersje 2012. Jak dokladnie wygladaja specyfikacje napisze jak tylko dostane te informacje, jak narazie poszla zajawka.

Odnosnie cen, to poczekalbym se spekulacjami do momentu jak pojawia sie na stronie. Moge tez napisac, ze z koncem miesiaca bede mial mozliwosc wyprobowac Idylla i mysle ze na pewno pojawi sie obszerna recenzja. Kto wie, moze zalapie sie juz na model 2012? fajnie by bylo ;)
Lajkamil
Kontakt:

Ja jestem pokojowo nastawiony do wszystkiego , ale jak czasami wchodzę na forum i czytam posty to myślę , że niektórzy wchodzą tutaj żeby się wyładować a nie podyskutować o tym pięknym sporcie. Peace
Edit : Ok koniec bo się offtop robi. Co do amorka to pewnie za parę miesięcy zobaczymy porządny polski rev. no cóż trzeba być cierpliwym.
Spaced
moderator
Kontakt:

Lajkamil pisze:Spaced sorry , ale trochę mnie obraziłeś (nie wiem czy pisze Rzeszów czy miejscowość z jakiej pochodzę bo błąd wyskakiwał) no ale mniejsza z tym to , że pochodzę z małej miejscowości nie oznacza , że jestem lanserem i obnoszę się z tym co robię. Niestety muszę Cie rozczarować , ale to czy jesteś lanserem i wieśniakiem nie zależy od tego skąd pochodzisz. Ja po prostu wyraziłem swoją opinie śmiało możesz się ze mną zgodzić , albo skrytykować byle konstruktywnie.
Miałem na mysli w moim miescie, zjadłem słowo. A twoje pochodzenie nie ma nic wspolnego z tym ze jarasz sie hajsem ;)
Lajkamil
Kontakt:

Spaced pisze: ze jarasz sie hajsem
Weź się lepiej dobrze wyśpij może Ci do jutra przejdzie :D Nie jaram się hajsem a jak chcesz się posprzeczać to daj GG :) hehe , że ty tak lubisz łapać za słowa :| Ja już nie pisze bo zaraz skończy się to pewnie ostrzeżeniem przez nikom`a.
karolinadh
Kontakt:

Post autor: karolinadh »

Ceny bosa na polskim rynku:
Deville - 2650 zł
Idylle- 5280
N'dee- 4350
Stoy- 2400
http://karola.pinkbike.com/
whitebull
Kontakt:

Post autor: whitebull »

No, to ceny nawet konkurencyjne. Zwłaszcza Idylla.
http://skakamy.pinkbike.com/
Cubus5
Kontakt:

Post autor: Cubus5 »

Dość dobre ceny jak na polskie realia i ceny w europie na poziomie 1700 euro :)
Rajsing 2011 http://www.pinkbike.com/photo/7198816/
gg:1037908
nikom
administrator
Kontakt:

Post autor: nikom »

...a nie mowilem? :D
Spaced
moderator
Kontakt:

Karolina wy na prawde dostaliscie dostawe N'Dee? Bo to dziwne skoro Idylle SC lada dzien ma byc.

A ceny wysokie ale patrzac na ceny bosa w europie to wcale nie tak szalone. Katalogowo za wiecej ludzie dorado np. kupuja, a wolalbym idylke zdecydowanie ;) Inna sprawa, ze ponad 3k za amora to dalej dla mnie cena szalona.
karolinadh
Kontakt:

Spaced na razie jest bo nie ma jeszcze SC, jak coś się zmieni to podam do informacji.
Cubus5
Kontakt:

Post autor: Cubus5 »

Czy jako dystrybutor będziecie się zajmować serwisem? Będę potrzebował uszczelki do Idylli i przeserwisować tłumik (bo zwykłą wymianę oleju w kąpieli zrobiłem) pod koniec sezonu a wysyłać do uk za bardzo mi się nie chce.
Rajsing 2011 http://www.pinkbike.com/photo/7198816/
gg:1037908
karolinadh
Kontakt:

nie uzgadnialiśmy kwestii serwisu z Bosem, tak więc na razie takiej opcji nie ma, aczkolwiek może się to zmienić o czym poinformujemy na naszej stronie (strona będzie dostępna na początku maja, tam będą zamieszczane wszystkie newsy i informacje dotyczące sprzętu, który dystrybuujemy w Polsce)
Jeżeli chodzi o uszczelki to pewnie moglibyśmy je zamówić.
kq
Kontakt:

Post autor: kq »

Czy te ceny są pewne?

2650 zł za Deville jest względnie tanio porównując do oficjalnej ceny BOSa. Zacząłem się zastanawiać :)

Jakieś info na temat produkcji/ceny VIP'R?
ODPOWIEDZ