POMOCY! Mega lipa ze strażą leśną- miejscówka na nielegalu.
Re: POMOCY! Mega lipa ze strażą leśną- miejscówka na nielega
i co ogarnąłeś? byłeś, nie byłeś?
-
- Kontakt:
Witam Panowie. Piszę z ciupy, nie mam dużo czasu, ponieważ jest tu razem ze mną pewien czarny, owłosiony współwięzień i ma na Mnie straszną ochotę, więc wiecie co będę musiał mu za chwilę dać...
A na poważnie, wczoraj nie stawiłem się na posterunek, a oni nie zadzwonili mimo tego że posiadają mój numer kontaktowy, na razie nigdzie się nie wybieram, a na razie mam nadzieję, że nie zadzwonią, chociaż wiedzą gdzie mieszkam, ale mimo to raczej z policją po Mnie nie przyjadą. Zobaczymy jak się cała sprawa dalej potoczy, do niczego się nie mam zamiaru przyznawać.

A na poważnie, wczoraj nie stawiłem się na posterunek, a oni nie zadzwonili mimo tego że posiadają mój numer kontaktowy, na razie nigdzie się nie wybieram, a na razie mam nadzieję, że nie zadzwonią, chociaż wiedzą gdzie mieszkam, ale mimo to raczej z policją po Mnie nie przyjadą. Zobaczymy jak się cała sprawa dalej potoczy, do niczego się nie mam zamiaru przyznawać.
-
- Kontakt:
GgG wiesz, chyba nie do końca bym się z Tobą zgodził. Nie odbieranie telefonu, to trochę takie chowanie głowy w piasek. Ja raczej wkułbym na pamięć rozdział 5 Ustawy o lasach i biorąc pod uwagę podstawową zasadę demokratycznego państwa prawnego, że winę trzeba dowieść i spoczywa to w tym wypadku na straży leśnej, bez obawy przeegzaminowałbym takiego typa telefonicznie ze znajomości prawa. To samo dotyczy chodzenia do lasu. Nie możemy się dać zastraszać tylko dlatego, że jełop ma na sobie mundur. Dalej bym tam chodził tyle, że zawsze w 3-4 osoby. Chodzi o to, żeby mieć świadków. W razie ponownego spotkania patrz wyżej - egzamin ze znajomości prawa. Nie ma zakazu poruszania się rowerem po lasach ogólnie udostępnionych dla ludności.
Pzdr
Pzdr
Jest ryzyko, jest zabawa, albo piargi (gleba) albo sława