Michał Śliwa a sponsoring Hayes :)

kubuspunxdh

Michał Śliwa a sponsoring Hayes :)

Post autor: kubuspunxdh »

przeglądając ostatnie zdjęcia z Wisły zauważyłem bardzo ciekawą rzecz :) a mianowicie Michała Śliwe śmigającego na hamulcach Avid :) a przecież z tego co wszyscy wiemy jest on sponsorowany miedzy innymi przez Firme Hayes :) i teraz ciekawa zagadka... czy te heble sa takie kiepskie że ich flagowy zawodnik boi się ich używać ? czy o co chodzi bo nie bardzo rozumie :) klocków do avida przecież nie robi hayes :)

dla nie rzucania słowa w wiatr linnk... https://picasaweb.google.com/ew.kania/D ... 5537879362
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Z tego co wiem Amerykańce nie wyrobiły się z zamówieniem, pewnie to tylko tymczasowy zamiennik.

Poza tym, Śliwa nie jest ich "flagowym" zawodnikiem ;)
kubuspunxdh

Re: Michał Śliwa a sponsoring Hayes :)

SegatiV pisze:Z tego co wiem Amerykańce nie wyrobiły się z zamówieniem, pewnie to tylko tymczasowy zamiennik.

Poza tym, Śliwa nie jest ich "flagowym" zawodnikiem ;)
hm ok ... trochę pokrętle wytłumaczenie przecież dystrybucje hayesa mamy w Gliwicach przez firmę Velo :) a przecież nawet gdyby sie nie wyrobili w USA to można zawsze coś u nas wyczarować ;) przecież w velo tych hebli pewnie kontenery leża a jak by nie było konkretnego modelu "pro" to zawsze sa inne modele cyż nie ? wiem bo często bywam u nich :)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Ciekawe informacje masz, ze wiesz co velo ma na skladzie. Moze chlop ma pryme czeka, a ubiegloroczne sprzedal/oddal to bral. Michal to profesjonalista ale jak masz watpliwosci to napisz do niego.
kubuspunxdh

Spaced pisze:Ciekawe informacje masz, ze wiesz co velo ma na skladzie.
wiem bo mam dostęp do zamówień internetowych ( sklepowych ) zresztą mam tam również paru znajomych w firmie :) nie chodzi mi o atak na tą osobę czy coś... chodzi mi po prostu o zasady działania tego mechanizmu :)
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

Wystarczy zapytać
http://www.facebook.com/#!/Top.Riders/p ... re_comment

"Sprawa wyglada tak stare hamulce uzywał w Wiśle Maciej Hojnor.Bo nie posiadał żadnych sensownych. Ja w dalszym ciągu czekam na nowe hamulce Hayes Prime, które płyną z USA myślę że w Myślenicach będę śmigał juz na Prime Pro"
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
Ufik
Kontakt:

Post autor: Ufik »

Śliwa jeździ również na rockringu MLD Mozartta a też nie jest przez nich sponsorowany ;)
kubuspunxdh

Ufik pisze:Śliwa jeździ również na rockringu MLD Mozartta a też nie jest przez nich sponsorowany ;)
hm przecież ma jeszcze sponsora Darta :) a oni maja rockring :) zresztą który mam :)
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Bosze, połowa czołówki PŚ śmiga na zamalowanych Maxxisach, mimo sponsoringu przez inne marki ogumienia i nikt z tego powodu nie płacze ;)
pozdro

frango
slayer90
Kontakt:

Post autor: slayer90 »

No własnie - ostatnio widziałem pięknie prezentujące się oponki całe białe z boku - tz w czasie jazdy, a byly to minnion z zamalowanym LOGO na bialo :D:D:D - chyba też sobie tak stuninguję .
Jo
kubuspunxdh

a czy komuś sie nie nasunęła myśl ze to trochę mało profesjonalne ? jeżeli ktoś godzi sie na sponsoring i reprezentacje danych części i marki to znaczy ze ma zaufanie do firmy i jego produktów a nie że jeździ na np wspomnianych maxisasch a na plecach ma spory napis Michelin, a nie że dostał to bo np. za free czy po cenie produkcji...
Killo
Kontakt:

Post autor: Killo »

kubuspunxdh a co powiesz na to że swojego czasu połowa zawodników latała na ramach Intense z zamalowaną nazwą, albo naklejkami innego producenta? To było, jest i będzie! Myślisz że sponsorzy nie wiedzą? Wcale bym się nie zdziwił jakby sami te opony kupowali. Liczą się wyniki i reklama =)
http://www.facebook.com/13bikes
http://tnij.org/7pfafp4 Satanistyczna Kosa FR
bodzio2k
Kontakt:

Post autor: bodzio2k »

Spaced:
:idea: AFAIK Michał jest zawodowym strażakiem a nie kolarzem.
No Pain No Game
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
quilong
Kontakt:

Post autor: quilong »

jejku...w zeszłym sezonie jeździł na boxxerze dopóki nie przysłano mu dorado, proza życia i tyle.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
JustMe
Kontakt:

Post autor: JustMe »

Gdybym uważał się za profesjonalistę to bym się na coś takiego nie zgodził i kupił hamulce avida lub shimano z swoje pieniądze po czym wziąłbym koszulkę ze sponsorami i na oczach wszystkich spaliłbym napis hayes oraz ogłosił wszystkim żeby nie kupowali tym hamulców bo z czołowych zawodników robią sobie jaja. Chyba że to nie ich wina to w porządku ;D
kubuspunxdh

JustMe pisze:Gdybym uważał się za profesjonalistę to bym się na coś takiego nie zgodził i kupił hamulce avida lub shimano z swoje pieniądze po czym wziąłbym koszulkę ze sponsorami i na oczach wszystkich spaliłbym napis hayes oraz ogłosił wszystkim żeby nie kupowali tym hamulców bo z czołowych zawodników robią sobie jaja. Chyba że to nie ich wina to w porządku ;D
osobiście też bym postąpił podobni bo to potem wygląda ohydnie i sztucznie.... a już na pewno nie profesjonalnie... ale to moje zdanie.
slayer90
Kontakt:

Post autor: slayer90 »

Chłopaki postudiujcie trochę marketing, poczytajcie trochę o tym, zacznijcie zarabiać, a wtedy może dojdziecie do wniosku jak zarobić więcej nie męcząc się.

Takie jest życie , Mi się osobiście lepiej jedzie na oponach Schwalbe ale pracuję w maxxisie, więc i ich naklejkę ( logo ) mam na swoim rowerze , a niemieckie logo jest zamazane - przykład ( pracodawca wymaga )

Tak samo jest z Boxxerami - widziałem za granicą - jak jeden z norweskich czołowych zawodników miał boxxera ( napewno na nim był napis solo air ) czyli powietrzny, a przykuło moją uwagę to, że zmieniał w nim sprężyne !!! :twisted:

Co do marketingu to ( nie obrażając moderatorów lub innych użytkowników ) skąd wiecie ile osób pisze swoje prawdziwe doświadczenia związane ze sprzętem - a nie wciska kitu aby ino to sprzedać !!!

Tak samo jest w innych branżach .

Więc nie piszcie co jest etyczne, a co nie - pieniądze zrobią wszystko i za wszystko
Jo
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

bodzio2k pisze:Spaced:
AFAIK Michał jest zawodowym strażakiem a nie kolarzem
Bodziu wiem, chodzilo mi o jego podejscie do tematu.
mysticar
Kontakt:

Post autor: mysticar »

kubuspunxdh pisze:jeździ na np wspomnianych maxisasch a na plecach ma spory napis Michelin,
hmm który zawodnik tak robi, bo z tego co słyszę naokoło każdy mówi że miśki biją na łeb maxisy? :)
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
Zablokowany