[Koninki] Gravity Park - nowe trasy
Re: [Koninki] Gravity Park - nowe trasy
Byłem na rozpoczęciu sezonu - dobra robota i szacun Schodek za tą prace.
Mam tylko jedną sugestie - w Polsce cholernie brakuje trasy w stylu aline'a z Whistler, czy choćby trasy w stylu Modry Zamat zbudowanej na Słowacji w bikeparku Speca (http://www.pinkbike.com/video/158115/) czy w Bachledowvej Dolinie.
Jeśli ktoś pomyśli i zbuduje taką trasę przyciągnie tłumy, nie tylko na rozpoczęcie sezonu, ale i na cały sezon. Praktycznie nigdzie w Polsce niema porządnej trasy FR - wszędzie powstają co raz bardziej techniczne DH. Super. Ale pamiętajmy, że w zawodach startuje może 40%-50% ludzi którzy jeżdżą regularnie w góry po prostu pojeździć bez spiny na porządnej FRce. Jak na razie takiej w Polsce nie mamy - dlatego praktycznie w każdy wekend można spotkać więcej Polaków niż Słowaków w słowackich bikeparkach. Chłopaki z Lublina jeżdżą ąż do Leogangu itp. miejscówek w Austrii. Gór nam nie brakuje. Tras tak.
Bardzo się ciesze i jestem pełen nadziej co do Koninek - chciałbym zamiast dawać zarobić Słowaką czy Austryjaką po prostu pojechać sobie w Polsce w góry, zjechać 5 minutowym aline'em naszpikowanym hopkami i wielkimi bandami - czy to się kiedyś stanie ? Może coś takiego powstanie właśnie w Koninkach ?? Czas pokaże. Trzymam kciuki za ten projekt.
Jeszcze raz szacun dla Schodka.
Mam tylko jedną sugestie - w Polsce cholernie brakuje trasy w stylu aline'a z Whistler, czy choćby trasy w stylu Modry Zamat zbudowanej na Słowacji w bikeparku Speca (http://www.pinkbike.com/video/158115/) czy w Bachledowvej Dolinie.
Jeśli ktoś pomyśli i zbuduje taką trasę przyciągnie tłumy, nie tylko na rozpoczęcie sezonu, ale i na cały sezon. Praktycznie nigdzie w Polsce niema porządnej trasy FR - wszędzie powstają co raz bardziej techniczne DH. Super. Ale pamiętajmy, że w zawodach startuje może 40%-50% ludzi którzy jeżdżą regularnie w góry po prostu pojeździć bez spiny na porządnej FRce. Jak na razie takiej w Polsce nie mamy - dlatego praktycznie w każdy wekend można spotkać więcej Polaków niż Słowaków w słowackich bikeparkach. Chłopaki z Lublina jeżdżą ąż do Leogangu itp. miejscówek w Austrii. Gór nam nie brakuje. Tras tak.
Bardzo się ciesze i jestem pełen nadziej co do Koninek - chciałbym zamiast dawać zarobić Słowaką czy Austryjaką po prostu pojechać sobie w Polsce w góry, zjechać 5 minutowym aline'em naszpikowanym hopkami i wielkimi bandami - czy to się kiedyś stanie ? Może coś takiego powstanie właśnie w Koninkach ?? Czas pokaże. Trzymam kciuki za ten projekt.
-
- Kontakt:
Dzis Wybralismy sie poszalec do koninek , i powiem tak pomimo strasznego bloota jest suuper
Trasa jest duzo plyniejsza i fajniejsza niz na Otwarciu:)
Super sie to zapowiada ; oby tak dalej :P

Trasa jest duzo plyniejsza i fajniejsza niz na Otwarciu:)
Super sie to zapowiada ; oby tak dalej :P
Majlo - wydaje mi sie ,że problemem nie są checi tylko strona finansowa. Aby zbudowac trase o której piszesz nie wystarczy kilof, łopata i czterech budowniczych ale kopara, materiały, spory zespół budujących, zgody od własciciela lasów na mocna ingerencję w teren itp. Jestem jednak przekonany, że jakby gdzieś w PL powstało cos takiego, szybki zwrot zainwestowanej kasy byłby murowany.A gdyby miało to miejsce w Koninkach... coż...było by przefpte:-))
ŚWIĘTE słowa.Majlo pisze:w Polsce cholernie brakuje trasy w stylu aline'a z Whistler, czy choćby trasy w stylu Modry Zamat zbudowanej na Słowacji w bikeparku Speca (http://www.pinkbike.com/video/158115/) czy w Bachledowvej Dolinie.
Jeśli ktoś pomyśli i zbuduje taką trasę przyciągnie tłumy, nie tylko na rozpoczęcie sezonu, ale i na cały sezon. Praktycznie nigdzie w Polsce niema porządnej trasy FR - wszędzie powstają co raz bardziej techniczne DH. Super. Ale pamiętajmy, że w zawodach startuje może 40%-50% ludzi którzy jeżdżą regularnie w góry po prostu pojeździć bez spiny na porządnej FRce.
cranck - chyba nie byles pod koniec zeszlego sezonu w wiśle i nie widziales co Schodek z ekipą wyczarowali

tak wiec czekamy na kolejne wiesci z koninek, no i.... kiedy tam wreszcie bedzie sucho w lesie?:D
mocno wierze w Koninki - jak już wczesniej wspominałem (pare osób podchwyciło temat) można by spróbowac zorganizowac zbiórkę na flow w Koninkach co by powstała najlepsza trasa FR w PL z bandziochami, dablami i bezpiecznymi hopami (bez wilczych dołów na zeskokach:). Tego typu trasy (czyli nie ekstrim deha) to ewidentna nisza do zasypania jak i maszynka do robienia sympatycznej kaski przez gospodarzy trasy:)
Ale on ma troche racje. Sam Schodek mówil, ze to otulina parku narodowego i z koparka mogłyby byc problemy. Mam nadzieje, ze sie zmieni ale to o czym mowa to jednak wymaga kopary. Recznie mozna zrobic sporo ale airline leo dla przykladu to troche inna trasa niz cos co łopata da sie wykopac.Ajz pisze: cranck - chyba nie byles pod koniec zeszlego sezonu w wiśle i nie widziales co Schodek z ekipą wyczarowali a teraz wspomnianego wsparcia we wszelkiej formie jest znacznie wiecej niz w wisle.
Na razie czekam na wiecej fot bo jestem mega ciekawy co tam sie dzieje.
Słuchajcie,wiem że apetyty wzrosły po zimie znacznie ale do realizacji planu związanego z Gravity Park potrzebny jest czas.Koncepcja jest opracowana i realna. Teren jakim dysponujemy do zagospodarowania jet naprawdę wielki i nie da się w tydzień/miesiąc zrobić tego co mamy w planach. Myślę że dwa sezony to okres w którym powstanie większość z projektu.
Co do A-line - jakoś mało realne by poszła koparko/spycharka przez las i zrobiła trasę na której się wzorujecie w oczekiwaniach. Realne natomiast jest to że do wakacji powstanie linia do skakania na której znajdzie się około 20-30 elementów o różnej skali lotu !! Takiej trasy brakuje i taka powstanie do wakacji w Koninkach.
Po świętach szykujemy kilka nowych elementów na trasie z otwarcia,a po majówce jedziemy z koparka po polanach !!
W tym czasie zjadą pewnie nowe deski z tartaku i zacznie się zbijanie NS-ów na górnej łące.
W lesie prace trwają równolegle więc na majówkę polecimy 4 trasami na relaksie. Miłymi,miękkimi,relaksacyjnymi...każdy tuznajdzie coś dla siebie..
Pozdro od Pana Myszki i jego ekipy
Co do A-line - jakoś mało realne by poszła koparko/spycharka przez las i zrobiła trasę na której się wzorujecie w oczekiwaniach. Realne natomiast jest to że do wakacji powstanie linia do skakania na której znajdzie się około 20-30 elementów o różnej skali lotu !! Takiej trasy brakuje i taka powstanie do wakacji w Koninkach.
Po świętach szykujemy kilka nowych elementów na trasie z otwarcia,a po majówce jedziemy z koparka po polanach !!
W tym czasie zjadą pewnie nowe deski z tartaku i zacznie się zbijanie NS-ów na górnej łące.
W lesie prace trwają równolegle więc na majówkę polecimy 4 trasami na relaksie. Miłymi,miękkimi,relaksacyjnymi...każdy tuznajdzie coś dla siebie..
Pozdro od Pana Myszki i jego ekipy

http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
-
- Kontakt:
no i co, temat umarł, tyle było pisania i wstawiania fotek, a od miesiąca nic....
byłem w poprzedni weekend i nie znalazłem praktycznie żadnych band/hopek czy czegokolwiek czego bym 3 tygodnie wczesniej na zdjeciach nie widzial...
czyżby po wielkim bum na otwarcie koninki juz zaczęły umierać ?
byłem w poprzedni weekend i nie znalazłem praktycznie żadnych band/hopek czy czegokolwiek czego bym 3 tygodnie wczesniej na zdjeciach nie widzial...
czyżby po wielkim bum na otwarcie koninki juz zaczęły umierać ?
co ? to chyba gdzie indziej byłes po majówce były 3 trasy DH opór drewna i super atmosfera jak nie wiesz co gdzie i jak to nie siej fermentu trafiłes chociaż na trase ? przeciez mozna spytać ludzi z wyciągu i bys trafił ... jak dla mnie schodek brakuje alternatywy na dolny las w sensie tam nowej trasy zupełnie
tak to jest mega 3m się:*

-
- Kontakt:
hmm no to powiedzcie mi gdzie są poukrywane te trasy ? Ja jeździłem główna (ta z otwarcia ), trasa która zaczynała się na początku głównej na prawo, trasa która odchodziła w lewo po drewnie na początku, i trasa na która się wjeżdżało na lewo po tych 2 hopkach ze wspólnym ladowaniem... Czy są gdzieś jeszcze jakieś trasy ? a tych ścieżek ledwo napoczetych kołami (tych oprócz głównej która jest fajna) chyba nie chcecie nazywać trasami dh...?
-
- Kontakt:
eh coś weszło 2 razy, proszę modów o usuniecie tego postu
Dzieje się, tylko nie słychać - zamiast pisać na forum wsiadać na rowery, jezdzić i obserwować las dookoła 
Koninkowa ekipa wykonała w lesie kawał mrówczej roboty. Zmiany nie są tak spektakularne jak przyzwyczaił nas Schodek i może nie każdy je zauważa, ale weźcie pod uwagę, że to nie Wisła z trzema trasami po 1200m, tylko Koninki gdzie trasy mają ok 2000m. Minimalna różnica...
W ten weekend byliśmy w Koninkach i zmieniło się wiele - przede wszystkim znacznie zwiększyło się bezpieczeństwo (w newralgicznych miejscach trasy) i fun płynący z jazdy. Popoprawiane profile, trawersy, powstało kilka łączników pomiędzy trasami i elementów na trasach, powstają nowe odcinki na istniejących etc... A na deser - z tartaku co rusz dowożą nowe drewno, które będzie transportowane na szczyt
Dajcie Schodkowi trochę czasu, a pokaże Wam zupełnie nowe połacie lasu

Koninkowa ekipa wykonała w lesie kawał mrówczej roboty. Zmiany nie są tak spektakularne jak przyzwyczaił nas Schodek i może nie każdy je zauważa, ale weźcie pod uwagę, że to nie Wisła z trzema trasami po 1200m, tylko Koninki gdzie trasy mają ok 2000m. Minimalna różnica...
W ten weekend byliśmy w Koninkach i zmieniło się wiele - przede wszystkim znacznie zwiększyło się bezpieczeństwo (w newralgicznych miejscach trasy) i fun płynący z jazdy. Popoprawiane profile, trawersy, powstało kilka łączników pomiędzy trasami i elementów na trasach, powstają nowe odcinki na istniejących etc... A na deser - z tartaku co rusz dowożą nowe drewno, które będzie transportowane na szczyt

Dajcie Schodkowi trochę czasu, a pokaże Wam zupełnie nowe połacie lasu

http://losmikelos.pinkbike.com/album/Riding/
zapraszam są nowe foto na pinkbike http://koninki-gravity-park.pinkbike.com/
-
- Kontakt:
Miał gratuluje motywacji. sprawdzałem na Face Booku i jak wpisze wyszukaj "Bike Park" to wybierając pokaż wszystkie nie ma ma was ani jako Koniki ani jako Bike park zrób coś z tym, bo szkoda wilka że was tam nie ma. Jak mówią jankesi, niema cię na FB to nie żyjesz!!!
http://losmikelos.pinkbike.com/album/Riding/