[Livigno] Pytania :)

lubella
Kontakt:

[Livigno] Pytania :)

Post autor: lubella »

Witam
Wybieramy się za dwa tygonie ekipą do Livigno i mam pytanie do osób ,które już tam były. Czy możecie polecić jakieś sprawdzone noclegi? :) Czy bardziej opłaca się brać pakiet bike pass + hotel czy może jakiś tani (jeżeli są) pensjonat i osobno bike pass?
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

Ja bym zaproponował przenieść temat do ,,rowerowe ustawki" :P
Back in black
Timmy17
Kontakt:

Post autor: Timmy17 »

Jesli chodzi o Livigno to noclegow jest mnostwo i napewno znajdziesz cos w okolicy 20 EUR za osobe, w zeszlym roku w lipcu mialem nocleg za 16 EUR/os ale nazwy niestety nie pamietam. Jesli dobrze poszukasz noclegu to osobno kupujac karnet wyjdziesz lepiej niz w pakiecie.
Dla mnie trasy w Livi to poezja, single maja rewelacyjne, trasa DH - "it has been challenging enough for the Word Championships, so it should be challenging enough for you" ;) to chyba mowi wszystko
Polecam rowniez single po przeciwnej stronie doliny, na Carosello 3000, zjazd z ponad 3000 na 1816 daje fun :)

Kiedy dokladnie jedziecie ?
marcin.g
Kontakt:

Post autor: marcin.g »

Trochę odkopię, ale wybieramy się na początku lipca do livigno,
jak wrażenia po zeszłorocznym wypadzie?
Jakieś cenne uwagi porady, warto coś wiedzieć przed wyjazdem.
I jeżeli można to ile mniej więcej wyszedł was taki wypad?
http://www.pinkbike.com/u/gajosae/
lubella
Kontakt:

Post autor: lubella »

Ostatecznie tam nie pojechaliśmy:( ekipa się wykruszyła i polecieliśmy do Spicaka w Czeczach... nie żałuję bo to też mega miejscówka.
marcin.g
Kontakt:

A może ktoś inny z forumowiczów ma jakieś doświadczenia z tą
miejscówką, i mógłby się podzielić swoimi spostrzeżeniami?
ciosu
Kontakt:

Post autor: ciosu »

Niestety, nie byłem nigdy w lecie w Livi (tylko zima, kilkukrotnie), ale jeżeli chodzi o sprawy "po jeździe" to polecam knajpe "1816" + tam jeszcze jakieś literki ;). Ogólnie robią w piwnicy swoje własne niepasteryzowane, wyśmienite piwko. Znajduje się to wszystko niedaleko skrzyżowania gdzie skręca się na motolino (takie małe rondko przy którym jest carabinieri bodajże). Na dodatek, pracuje tam kelnerka - Polka, która przy okazji podpowie sporo rzeczy takich czysto organizacyjnych, co, gdzie, jak najlepiej. Szczególnei przydatne dla kogoś kto jedzie tam pierwszy raz.
O cześci też nie ma sie za bardzo martwic (wystarczy jak weźmiecie same ojro) bo tam sklepy w środku sezonu zimowego są lepiej wyposażone niż większość sklepów w PL w trakcie sezonu, np. w połowie grudnia, w jednym ze sklepów już stała cała witryna zastawiona specami 2012 (4 s-worksy + demo 8 I to zielono-czarno-biale na 2012) - troche opad szczeny był.
adix210
Kontakt:

Post autor: adix210 »

A jak cenowo wypada Livi w porównaniu do innych miejscówek ?? Głównie chodzi mi o ceny żywności, noclegów, alkoholi itp.!!
[url]http://adix210.pinkbike.com/[/url]
marcin.g
Kontakt:

Z tego co już zdążyłem się zorientować(kilka zapytań o noclegi) to cena waha się od 12 do ponad 20 EUR za os/noc.
Pewnie ma też znaczenie w ile osób się jedzie i na ile. Co do paliwa i alko to zapewne tańsze niż w PL bo to jest strefa bezcłowa jak na razie.
Co do żywności to nie wiem/nie słyszałem.
Może ktoś jeszcze by coś ciekawego powiedział, czy np. lepiej szukać w necie ofert czy jechać na jana i szukać na miejscu?
Słyszałem, że ponoć w zeszłym roku jakaś ekipa z Wrocka była,
może ktoś by się wypowiedział?
ODPOWIEDZ