Pytanie do facetów - kobiety na trasie

Wiktoria
Kontakt:

Pytanie do facetów - kobiety na trasie

Post autor: Wiktoria »

Pytanie może nietypowe, ale wzięło się z dziwnych - czasami - WASZYCH reakcji. Czy kobiety na trasie wam przeszkadzają? zgodzę się, że często jeżdżą wolniej, ale czy nie chodzi o zwykły FUN? Czy to, że kobieta chce sobie "popróbować" i może jej się spodoba i to polubi (będzie jeździć na miarę swoich możliwości - co nie oznacza, że znowu tak strasznie kiepsko) to coś złego?
Ufik
Kontakt:

Post autor: Ufik »

faceci też jeżdżą wolno , wiec nie ma reguły
quilong
Kontakt:

Post autor: quilong »

Myślę, że kobiety są mile widziane na trasie, problem w tym, że facet do faceta zawsze podejdzie, pogada i żadna z stron nie będzie odbierać tego jako podryw ;)
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
Banan725135650
Kontakt:

Post autor: Banan725135650 »

Wiktoria pisze:Czy kobiety na trasie wam przeszkadzają?
W żadnym wypadku ;)
Wiktoria pisze: to coś złego?
Nie ;) Wręcz przeciwnie. Bardzo miło zobaczyć na trasach osobniki płci pięknej lecz jest to bardzo rzadki widok. Każdy na początku jeździ wolno i się uczy - po to są trasy o zróżnicowanym poziomie trudności ;)
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

quilong pisze:żadna z stron nie będzie odbierać tego jako podryw
Hm, raczej tylko osoby trzecie tak to odbiorą - mnie to raczej nie obchodzi. A co sobie pomyślą konwersujący to tylko od nich zależy.
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

My ciągle czekamy,aż się taka w mieście pojawi :)
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Nie widzę problemu. Jeśli czasem ktoś marudzi to albo frustrat albo dana dziewczyna stwarzała niebezpieczeństwo na trasie ale męskiej czesci populacji zdarza sie to równie czesto więc nie wiem czemu pytanie tyczy się płci.
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

Spaced - zmieniłbyś to zdanie na jakieś krótsze i prostsze, przyprawione przecinkami, a nie wielokrotnie złożone i przełożone - bo g**** rozumiem;-)
www.feel-free.pl
Szakall
Kontakt:

Post autor: Szakall »

osobiście nie mam nic przeciwko, ale apeluje do dziewczyn o rozwagę i żeby jeździły na miarę swoich możliwości, a nie porywały się z motyką na księżyc. Ostatnio właśnie miałem sytuacje że podprowadzałem rower po trasce i widzę że jakaś dziewczyna na rowerku xc rozpędza się z bandy na trasie, myślałem ze ominie hope ale się srogo myliłem. Jechała za wolno i miała jak było widać zero techniki bo zanurkowała kierownicą w dół, wylądowała na twarzy i przykrył ją rower. Wypadek wyglądał groźnie ale na szczęście nie odniosła większych obrażeń. Musze przyznać że napędziła mi stracha bo już miałem dzwonić po pogotowie, ale się pozbierała
http://www.pinkbike.com/u/szakal/album/
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

Dużo i często jeżdżę ale jeszcze nigdy nie spotkałem się z jakiekolwiek wrogością mężczyzn do jeżdżących wolno kobiet... kobiety raczej wzbudzają bardzo pozytywne emocje.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

yasiuuu pisze: Spaced - zmieniłbyś to zdanie na jakieś krótsze i prostsze, przyprawione przecinkami, a nie wielokrotnie złożone i przełożone - bo g**** rozumiem;-)
Sorry na słowacji z telefonu pisze i troche sie na małym ekranie o przecinkach zapomina ;)

Chodziło mi o to, ze wrogość raczej sie nie zdarza. Czasem ktoś coś głupiego na trasie zrobi to pewnie ludzie zwrócą uwageale brak pomyślunku od płci nie zależny ;)
venon666
Kontakt:

Post autor: venon666 »

zawsze milo popatrzec na plec piekna na trasie
artek700
Kontakt:

Post autor: artek700 »

to dziewczyny mają często jakieś chore wyobrażenia na temat tego jak je potraktujemy, kiedy zechcą pojeździć.

Nie raz słyszałem od jakiejś koleżanki "chciałabym spróbować ale to mogę przyjść tylko jak nikogo tam nie będzie"

Myślą, że potraktujemy je jakby się chciały wkręcić w towarzystwo, polansować albo nie wiadomo co.. A my najzwyczajniej w świecie cieszymy się z każdej kolejnej dziewczyny która próbuje swoich sił na trasie i zawsze chętnie służymy pomocą.

Faceci nie są tak zawistni jak kobiety...
http://chr.rybnik.pl
Piotr
Kontakt:

Post autor: Piotr »

artek700 pisze:A my najzwyczajniej w świecie cieszymy się z każdej kolejnej dziewczyny która próbuje swoich sił na trasie i zawsze chętnie służymy pomocą.
Święte słowa.
mavashi
Kontakt:

Re: Pytanie do facetów - kobiety na trasie

Post autor: mavashi »

Jeden minus to taki, że zdarzają się tacy, którzy na widok ładnej dziewczyny chcą się popisać i z zerową techniką ryzykują własne zdrowie po to, żeby być fajnym. :roll: Ale raczej bardzo rzadko takich spotykam. :D Ja z chęcią zobaczyłbym jakąś dziewczynę próbującą swoich możliwości na trasie. Wiesz fajnie też mieć dziewczynę, z którą łączysz pasje jaką jest fr/dh. Można znaleźć "drugą połówkę". :D
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Wiktoria jak widzisz powyżej zapraszamy na trasy z koleżankami. Obawy trzeba przełamywać bo często są nieuzasadnione.
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

W czym problem?

Myślę, że na trasie jesteście generalnie mile widziane i z pewnością nieraz ktoś chętnie Wam pomoże. Fakt, że zdarzy się jakiś gówniarz, który nie potrafi korzystać ze słownictwa w kulturalny sposób powinien po Was spływać tak samo jak po większości ludzi na tym forum. :]
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Ja w tamtym sezonie byłem parę razy na stożku i zdarzyło mi się spotkać Kobiecinę która ujeżdżała 'Konwię' z ósemeczkami i całkiem nieżle jej to szło :D
Pisząc w skrócie jest fajnie zobaczyć dziewczynę jak jedzie w dół i ma wypiętą miednicę żeby nie przelecieć przez kierownicę ;)

Dziewczyny skilujcie bo naprawdę fajnie się patrzy !
Da__FreaK
Kontakt:

Post autor: Da__FreaK »

Ja ze swoja `druga polowka` uprawiam enduro i z przyjemnoscia patrze jak dziewucha probuje po korzeniach, kamieniach pociskac w dol :D
W zeszlym roku jak zjezdzalismy z Klimczoka czerwonym do Szczyrku jechala przede mna, a w oddali widzialem grupke turystow rozbiegajacych sie jak by na widok mojrzesza :D lewo- prawo ..( wiem wiem, nie ladnie ) ale..najciekawszym bylo uslyszec jak przejezdzala miedzy nimi...wolniejjj dziewczynoo ! :D
Po czym na dole stanela zadowolona z przepieknym snejkiem a z ust padly slowa : no co ?! Rob :D :twisted:
To bylo piekne :) Dlatego ja osobiscie podziwiam dziewczyny ktore sie nie boja i chca probowac tego trudnego , innego jak na kobiety sportu :)

ODPOWIEDZ