offtop z tematu o karbonowym sessionie

BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

EZrider pisze:I won mi od karbonowych GT, są śliczne, cacy, mocne i w ogóle picuś-glancuś. A samo włókno dobrze splecione, sklejone i użyte jest zajebiste.
Mi ucieklo z przed nosa, poszlo cale 2011 za 3400$ :( NOWE
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

BikerJG pisze:Wlasnie przez takie posty forum Dh-zone czesto uznawane jest za dno.
Wg mnie właśnie przez takie posty jest najchętniej czytanym i największym forum w pl bo posiada takie, naprawdę specyficzne poczucie humoru bo jest wyluzowane. Hm, coś takiego jak 4chan dla bikerów ;]
Back in black
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

EZrider pisze:BikerJG byłem dzisiaj u SSC (centrum pl Treka) conieco w rękach miałem i powiem, że póki nie przeprojektują tej ramy to będzie gówniana.

macales treka sessiona carbonowego ? bo jesli jest inaczej ( a daje sobie reke uciac) to powiedz mi co ma piernik do wiatraka ? co ma alu model (albo weglowe treki xc) do konstrukcji weglowego sessiona ?

poza tym oni właśnie ja TESTUJA , bardzo możliwe ze jutro Gwin i spółka bedzie jechala na alu wersji w finalach.

Tym się wielkie marki różnią od naszych wyrobów - stać ich na team który bedzie przez sezon (albo i dluzej) katowal propotymy - tak było z v10c, jest teraz z sessionem i ta sama reguła dotyczy wszystkich czesci od najwiekszych producentów
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Korean_Boy nic się nie zmienia w nowym modelu prócz materiału wykonania przedniego 3kąta. A to jest tylko jedna z wielu rzeczy które mi się nie podobają. Spokojnie, nie napisałem że macałem włókniastego. Po prostu tu, u mnie stoi kilka Session 8/88 (chyba cała paleta konfigowo-rozmiarowa z 2 lat) i można sporo się dowiedzieć.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

BikerJG pisze:toz to zakrawa o glupote, na LL wydales 10500zl?
ten fragment posta zmieniles 3x..myslisz,ze nie zostaje slad?o czym Ty chlopie chcesz dyskutowac z takim podejsciem?
BikerJG pisze:wielki i wszechmogacy handlarz
nie smiem sie porownywac do Ciebie,ale obaj dobrze wiemy,ze mozna miec m9 sporo taniej niz podana przez Ciebie cena.oczywiscie-nie kazdy rozmiar i nie kazdy kolor,w dowolnej chwili,ale mozna.
BikerJG pisze:Nie powiem bo do tego zostalem zobligowany - nie rozumiesz tak banalnych spraw?
nie rozumiesz tak banalnych spraw jak pomawianie kogos?to co Ty na tym prawie robisz?kawe?prosze bardzo,nie chcesz pisac tutaj komu ta rama pekla,to napisz mi na pw.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
EZrider
Kontakt:

Obrazek

Ile sztuk tego było piotrex?
giantatxonedh

Re: offtop z tematu o karbonowym sessionie

Post autor: giantatxonedh »

Piotrex, biker JG nie żebym namawiał od razu.....
Mam dla was rozwiązanie . Weźcie się umówcie gdzieś za jakimś miastem i sobie to boleśnie wytłumaczcie.

W ten czas ja wezmę popcorn i będę oglądał ramy RM7 lub KRUTORA ewentualnie SARACENA..... Mało co się nie bijecie o to ze on nie chce tego napisać. Nie chce to nie, pewno ma powód o którym niekoniecznie chce żeby wszyscy wiedzieli...

Spoko spoko już utykam mordę bo się g*** znam - tak wiem....
:D JBL GT5-12 <--- polecam do autka... nie wiem co to ma wspólnego z ta stroną..
EZrider
Kontakt:

Dyskusje są po to, żeby dyskutować, kłótnie żeby się kłócić. Tym się różnimy od czworonożnych przyjaciół że nie idzie na rogi od razu.

piotrex mam jeszcze wrażenie jakbyś chciał się nagle wyprzeć tego że jesteś w jakikolwiek sposób powiązany z Antidote i Dunconem (kiedyś?). A to chyba pół forum gdzieś kiedyś się nawinęło i świta w głowie. Będzie ciężko.
piotrex
Kontakt:

EZrider pisze: Ile sztuk tego było piotrex?
z tego co pamietam nascie sztuk,ale rozumialem ze mowimy tu o pekajacych ll a nie adhd?
EZrider pisze:mam jeszcze wrażenie jakbyś chciał się nagle wyprzeć tego że jesteś w jakikolwiek sposób powiązany z Antidote i Dunconem (kiedyś?)
hmm,nie wiem w zwiazku z czym odniosles takie wrazenie,ale jest bledne-co prawda z dc rozstalem sie na poczatku roku,ale chlopakow z A. znam dosc dobrze-niczego sie nie wypieram.
EZrider
Kontakt:

piotrex pisze:ale rozumialem ze mowimy tu o pekajacych ll a nie adhd
Może zaszło jakieś nieporozumienie, nie wiem, ADHD ponad połowa nie żyje? Czy mylę się?
piotrex pisze:chlopakow z A. znam dosc dobrze-niczego sie nie wypieram
Żadnych więcej pytań w tym wątku nie mam. :)
piotrex
Kontakt:

EZrider pisze:ADHD ponad połowa nie żyje?
nie mam pojecia,znalem jedno adhd na ktorym jezdzil Papi,a potem odkupil je od niego Wojtek-z tego co wiem ma je nadal.albo inaczej nie slyszalem zeby je sprzedal.
ja nie twierdze ze firma/ludzie sa nieomylni,idealni,itp itd.ja po prostu uwazam,ze napisanie,ze peklo wiecej ram niz jeden prototyp (o ktorym wszyscy wiedza) i nie napisanie czyja rama pekla to zagrywka nie fair.
z tym jak rozumiem tez sie nie zgadzasz?
LisuKrakow
Kontakt:

Post autor: LisuKrakow »

Jak narazie wszyscy ktorych znam a mieli stycznosc z LL sobie ta rame chwala, w carbo wersji widzialem tylko jedna ale naprawde zrobila na mnie wrazenie.
Jezu, jest to normalna rama, nie odbiegajaca od zagranicznych standardow wiec i czemu cena ma byc nizsza? bo jest to polskie? absurd.
Rama niczym nie odbiega od zagranicznych konstrukcji.
Jesli mialbym pare kafli na zbyciu sam bym sobie bez wahania taka rame sprawil, niestety mam pilniejsze wydatki zwiazane z kapela.

To za ile Piotrex rame kupil to Jego indywidualna sprawa, i nie moze sie dzielic tym na forum bo pewnie od razu kazdy chcialby rame w tej cenie.

Piotrex i Konrad, nie ma sensu sie klocic, kazdy z Was dostal swoja rame w dobrej cenie, i to ze jedna ma w nazwie Intense a druga Antidote o niczym nie swiadczy. Owszem, czolowka jezdzi na Intense, ale pewnie dla tego ze Antidote nie stac na taki sponsoring.
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
BikerJG
Kontakt:

piotrex pisze: BikerJG napisał(a):"toz to zakrawa o glupote, na LL wydales 10500zl?"

ten fragment posta zmieniles 3x..myslisz,ze nie zostaje slad?o czym Ty chlopie chcesz dyskutowac z takim podejsciem?

Zmienilem 5 razy bo najpierw napisalem ze bylbys poprostu glupi - domagasz sie szczerosci to masz.
piotrex pisze:nie smiem sie porownywac do Ciebie,ale obaj dobrze wiemy,ze mozna miec m9 sporo taniej niz podana przez Ciebie cena.oczywiscie-nie kazdy rozmiar i nie kazdy kolor,w dowolnej chwili,ale mozna.
Jakie to ma znaczenie? Sporo taniej to 9000zl? To droga rama, wiem o tym ale ma sie to nijak do dyskusji jaka tu prowadzimy.
piotrex pisze:nie rozumiesz tak banalnych spraw jak pomawianie kogos?to co Ty na tym prawie robisz?kawe?prosze bardzo,nie chcesz pisac tutaj komu ta rama pekla,to napisz mi na pw.
'

Wiesz co to jest "pomowienie"? Nie wiem dlaczego jestes administratorem i jakie pelnisz funkcje ale wg mnie sie do tego nie nadajesz.

Btw studiuje dwa kierunki, jesli Cie to boli powiedz, bo nie jest to zaden argument.
EZrider pisze:Może zaszło jakieś nieporozumienie, nie wiem, ADHD ponad połowa nie żyje? Czy mylę się?
Dal bys za ADHD 7000zl w tej chwili?
LisuKrakow pisze:Jezu, jest to normalna rama, nie odbiegajaca od zagranicznych standardow wiec i czemu cena ma byc nizsza? bo jest to polskie? absurd.
Dlatego ze firma nie wyrobila sobie dobrego imienia, a nawet wyrobila pewna niepewnosc innymi modelami :)

Prawda taka ze Antidote dopiero raczkuje, duzo wody uplynie zanim wyrobia sobie dobre imie.
EZrider
Kontakt:

piotrex pisze:uwazam,ze napisanie,ze peklo wiecej ram niz jeden prototyp (o ktorym wszyscy wiedza) i nie napisanie czyja rama pekla to zagrywka nie fair.
z tym jak rozumiem tez sie nie zgadzasz?
Ja mam swoją opinię i nie widziałem rozwalonych. Nie każdy przyjmie to co jest napisane przez kogoś innego bez weryfikacji. Przepchnięcie opinii takiej jak o Zumbi na Antidote jest zabawne (przynajmniej w tej chwili). Fair czy nie fair nie kupie nic z tej firmy, pewnie nigdy, toteż trzepie mnie to.

BikerJG nie dałbym tyle, prawdopodobnie w ogóle nie kupię nic z tej firmy (chyba, że trafią się jakieś upusty na miniDH za kilka lat za 25% ceny dzisiejszej to wtedy będę myślał).

Jedna prośba: nie cytujcie wyrwanych z kontekstu fragmentów bo z tego się robi odbijanie pojedynczych słówek. Odpowiadajcie wypowiedzią na wypowiedź lepiej się to czyta.
BikerJG
Kontakt:

Temat mozna zakonczyc, dyskusja bez sensu. LL to bardzo fajny sprzet, nie twierdze ze to taka rama jak Zumbi bo jest dobrej jakosci i fajnie ze daja upusty dla rodakow.

To czy ja bym kupil czy nie to odrebna kwestia.
Czas pokaze :)
ODPOWIEDZ