Napinanie szprych - strzykanie przy jeździe

ryder
Kontakt:

Napinanie szprych - strzykanie przy jeździe

Post autor: ryder »

Siema. Zakupiłem sobie koło(dm24,piasta joytech, szprychy cnSpoke), trochę pojeździłem, z czym wiąże się dociągnięcie szprych. A więc dociągnąłem, nie za mocno. Wsiadam na bajka, jadę i słyszę jakieś dziwne strzyki z przedniego koła :o. Po kilku km strzykanie ustało. I teraz mam pytanie... Czy to jest normalne, czy szprychy muszą się jakoś spasować po dociągnięciu ?
Żeby nie śmiecić mam jeszcze jedno pytanko... jeździłem sobie po mokrym na niskim ciśnieniu. Wczoraj dopompowałem koła i w mojej nowej dm24 w miejscu łączenia pojawiła się kropelka wody (obręcz była sucha). Nieszczelne łączenie ? Kurcze, nie wiem, ja tu wywalam hajs, chcę jeździć , a tu takie problemy :cry: . Pozdro.
monster11pl
Kontakt:

Re: [koło] napinanie szprych - strzykanie przy jeździe

Post autor: monster11pl »

To strzelanie jest normalne, szprychy się układają...
ryder
Kontakt:

Re: [koło] napinanie szprych - strzykanie przy jeździe

Post autor: ryder »

Ok.. jeden problem z głowy :mrgreen: A co z pojawieniem się wody w miejscu łączenia ?
Litera
Kontakt:

Post autor: Litera »

Woda przejdzie Ci nawet przez najmniejszą szczelinę więc tak bardzo bym się tym nie przejmował :)
DH-luka
Kontakt:

Post autor: DH-luka »

ryder pisze:jeździłem sobie po mokrym na niskim ciśnieniu. Wczoraj dopompowałem koła i w mojej nowej dm24 w miejscu łączenia pojawiła się kropelka wody (obręcz była sucha). Nieszczelne łączenie ? Kurcze, nie wiem, ja tu wywalam hajs, chcę jeździć , a tu takie problemy
chcialbym miec same takie problemy

wiem ze nie ostrzergaja o tym na pudelku z rowerem ale generalnie musisz byc przygotowany na to ze jezdzenie rowerem po mokrym grozi tym ze gdzieniegdzie moga pojawic sie kropelki wody :]
Dxx
Kontakt:

Post autor: Dxx »

Wszystko normalne, możesz jeździć bez obaw.
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
casperosensei
Kontakt:

Post autor: casperosensei »

ryder pisze:Żeby nie śmiecić mam jeszcze jedno pytanko... jeździłem sobie po mokrym na niskim ciśnieniu. Wczoraj dopompowałem koła i w mojej nowej dm24 w miejscu łączenia pojawiła się kropelka wody (obręcz była sucha). Nieszczelne łączenie ? Kurcze, nie wiem, ja tu wywalam hajs, chcę jeździć , a tu takie problemy
salto incoming...
GG 381005
Zablokowany