Scott Voltage YZ 3 na początki
Scott Voltage YZ 3 na początki
Witajcie! Chce sobie kupić mój pierwszy rower do (na początek lekkiego) dh. W komisie znalazlem używany rower Scott Voltage YZ 3 (2008), facet chce 650 zł. I tu pojawia sie moje pytanko. Co jest ten bajk wart? Co trzeba zmienić, bym mógł na nim jeździć? Dodam, że moje umiejętności są zerowe ;P Myślałem nad zakupem tego roweru jak stoi i zmodernizowaniem go. Tylko czy sie nada? Prosze o jakieś propozycje odnośnie amora i osprzętu.
EDIT:
Przepraszam was, że w tym dziale, ale nie wiedziałem, że jest "Dla początkujących" ;P
EDIT:
Przepraszam was, że w tym dziale, ale nie wiedziałem, że jest "Dla początkujących" ;P
Re: Scott Voltage YZ 3 na początki
Ja mam ramke scott voltage yz15 i zobacz co wyszło z niej ( w podpisie). Napewno na początek ogarnie. A może dałbyś rade dać zdj. tego rowerka wtedy można by było powiedzieć co najpierw trzeba wymienić. chyba że rower jest na seryjnych częściach..
Rower jest na seryjnych częściach. Niezły sztywniak :P
http://wwww.katalogrowerowy.pl/produkt. ... oduktu=115
http://wwww.katalogrowerowy.pl/produkt. ... oduktu=115
każdy jeździ na tym na co go stać 

Co się czepiacie, mi sie CAPEF twój podoba ;P Ale mieliście mi pomóc, a nie dyskutować o moim guście.
Wydawało mi się że ta wypowiedź jest o YZ3 YZ15 jest w miarę ok. Ale YZ3 to śmieć. Nowy prawdopodobnie relatywnie szybko padnie. Używka to cholera wie.
Powiem tak. Nowy udenrground mi się zużywał. Suport poszedł w cholerę, przerzutka złapała luzy, koła niszczały, złamała mi się ośka w piaście. A nie używałem go zbyt hardkorowo. Teraz mój rower się trzyma i nic się nic się nie zużywa właściwie(suport pada ale to był zajechany przez poprzednią osobę która nie dbała o sprzęt) a używam go podobnie. Ale jak bym zaczął ciężko cisnąć to pewnie by padł. Under na seryjnych częściach pewnie umarłby po kilku miesiącach.
Powiem tak. Nowy udenrground mi się zużywał. Suport poszedł w cholerę, przerzutka złapała luzy, koła niszczały, złamała mi się ośka w piaście. A nie używałem go zbyt hardkorowo. Teraz mój rower się trzyma i nic się nic się nie zużywa właściwie(suport pada ale to był zajechany przez poprzednią osobę która nie dbała o sprzęt) a używam go podobnie. Ale jak bym zaczął ciężko cisnąć to pewnie by padł. Under na seryjnych częściach pewnie umarłby po kilku miesiącach.
pietrynka, my sie chyba nie rozumiemy :P ja chciałem go kupić i zmodyfikowac, a nie jeździć na seryjnych. Ja chciałem sie od was dowiedzieć czy to cos sie nada na modyfikacje i ewentualnie co wymienić.
To co polecacie? zakres cenowy 1500-2000 zł, lecz bliżej tej pierwszej
Co myslicie o kupowaniu części w Czechach? Mam blisko do granicy (mieszkam w Bielsku-Białej). I co wreszcie z tym skladaniem? Ślijcie propozycje bo robi sie offtop
EDIT: a może przeczekać ten rok i poczekać na jakieś okazyjki na allegro? czego szukać?

EDIT: a może przeczekać ten rok i poczekać na jakieś okazyjki na allegro? czego szukać?