Scott Voltage YZ 3 na początki

devl1
Kontakt:

Scott Voltage YZ 3 na początki

Post autor: devl1 »

Witajcie! Chce sobie kupić mój pierwszy rower do (na początek lekkiego) dh. W komisie znalazlem używany rower Scott Voltage YZ 3 (2008), facet chce 650 zł. I tu pojawia sie moje pytanko. Co jest ten bajk wart? Co trzeba zmienić, bym mógł na nim jeździć? Dodam, że moje umiejętności są zerowe ;P Myślałem nad zakupem tego roweru jak stoi i zmodernizowaniem go. Tylko czy sie nada? Prosze o jakieś propozycje odnośnie amora i osprzętu.

EDIT:
Przepraszam was, że w tym dziale, ale nie wiedziałem, że jest "Dla początkujących" ;P
CAPEF
Kontakt:

Re: Scott Voltage YZ 3 na początki

Post autor: CAPEF »

Ja mam ramke scott voltage yz15 i zobacz co wyszło z niej ( w podpisie). Napewno na początek ogarnie. A może dałbyś rade dać zdj. tego rowerka wtedy można by było powiedzieć co najpierw trzeba wymienić. chyba że rower jest na seryjnych częściach..
devl1
Kontakt:

Rower jest na seryjnych częściach. Niezły sztywniak :P
http://wwww.katalogrowerowy.pl/produkt. ... oduktu=115
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

devl1 pisze:Niezły sztywniak :P
Stanowczo się nie zgodzę...
CAPEF
Kontakt:

Post autor: CAPEF »

każdy jeździ na tym na co go stać :roll:
devl1
Kontakt:

Co się czepiacie, mi sie CAPEF twój podoba ;P Ale mieliście mi pomóc, a nie dyskutować o moim guście.
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Wydawało mi się że ta wypowiedź jest o YZ3 YZ15 jest w miarę ok. Ale YZ3 to śmieć. Nowy prawdopodobnie relatywnie szybko padnie. Używka to cholera wie.

Powiem tak. Nowy udenrground mi się zużywał. Suport poszedł w cholerę, przerzutka złapała luzy, koła niszczały, złamała mi się ośka w piaście. A nie używałem go zbyt hardkorowo. Teraz mój rower się trzyma i nic się nic się nie zużywa właściwie(suport pada ale to był zajechany przez poprzednią osobę która nie dbała o sprzęt) a używam go podobnie. Ale jak bym zaczął ciężko cisnąć to pewnie by padł. Under na seryjnych częściach pewnie umarłby po kilku miesiącach.
devl1
Kontakt:

pietrynka, my sie chyba nie rozumiemy :P ja chciałem go kupić i zmodyfikowac, a nie jeździć na seryjnych. Ja chciałem sie od was dowiedzieć czy to cos sie nada na modyfikacje i ewentualnie co wymienić.
lollex
Kontakt:

Post autor: lollex »

Pietrynie pewnie chodzilo o to ze na poczatek powinienes miec cos bardziej pancernego ;)
devl1
Kontakt:

To co polecacie? zakres cenowy 1500-2000 zł, lecz bliżej tej pierwszej :oops: Co myslicie o kupowaniu części w Czechach? Mam blisko do granicy (mieszkam w Bielsku-Białej). I co wreszcie z tym skladaniem? Ślijcie propozycje bo robi sie offtop

EDIT: a może przeczekać ten rok i poczekać na jakieś okazyjki na allegro? czego szukać?
ODPOWIEDZ