[Amortyzator] BOXXER RC 2011 - za krótka rura sterowa
[Amortyzator] BOXXER RC 2011 - za krótka rura sterowa
witam problem polega na tym że sprzedaje amorek a nowemu właścicielowi brakuje 1cm sterówki przy zintegrowanym mostku.
Co polecacie zrobić w tym przypadku?
Sterówka ma dł 15cm
Jeżeli by ktoś chciał sie zamienić na conajmniej 16,5cm to był bym wdzięczny i dopłacę w granicy rozsądku.
gg 7076015
Co polecacie zrobić w tym przypadku?
Sterówka ma dł 15cm
Jeżeli by ktoś chciał sie zamienić na conajmniej 16,5cm to był bym wdzięczny i dopłacę w granicy rozsądku.
gg 7076015
No ride... No Life...
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Chodzi ogólnie o ilość materiału.Vin_OSW pisze:SegatiV napisał(a):
"Ile materiału jest w goleni górnej, jaki gwint ma, i jakie obciążenia/ciśnienia wytrzymuje?"
Co ma górna goleń do sterówki?
SegatiV dobrze mówi, sterówka jest dużo grubsza niż np. gwintowana od środka goleń, która musi wytrzymać bardzo duże obciążenie którym jest sprężyna oraz w przypadku amorków powietrzynach, powietrze. Myślałem nad tym, żeby jakiś kawałek starej sterówki (około 3cm-4cm) nagwintować na wysokości 1cm na zewnątrz, oraz sterówkę w amorku nagwintować od wewnątrz ale już na 1.5cm (tak jak by co, żeby ładnie spasowało) i na ośmiorniczkę do metalu wkręcić.
Moim zdaniem połączenie będzie mega mocne, do tego jeszcze topcap-a i wytrzymie prawie wszystko

http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286
-
- Kontakt:
Skręcę, w modelarstwie się tak robi.Blady214 pisze:Obie rury będą miały takie same średnice, więc nie wsadzisz jednej w drugą i w ten sposób tego nie skręcisz.
Gwintuje się tak zwanymi "połówkami" czyli jak masz numer gwintownika 3, to gwintujesz 3.5, jak masz 5 to 5.5. Przez taki zabieg ucina ci połowę grubości ścianki i wszystko ładnie i równo się styka

http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286
Dlatego ze golen to inne alu i inny sposob gwintowania, malo tego obciazenia na golenie sa rozlozone na 4 pkt (2 polki), w dodatku 2 z nich ktore przejmuja najwieksze obciazenie nie sa gwintowane i w zaden sposob oslabione, w przypadku sterowki na 2 wiec sily dzialaja tam znacznie wieksze.SegatiV pisze:BikerJG yyyy, dlaczego "za mało"?
Nie chce mi sie nawet tego tlumaczyc bo SegatiV itak to podwazy a nie chce mi sie dodawac skanow zeby to udowodnic.
Ja bym tego nigdy nie praktykowal ale jak ktos ceni slabo swoje zdrowie i zamiast dac komus z 300zl i sie wymienic czy poprostu kupic inny widel woli ryzykowac - spoko

O wiele lepszym rozwiązaniem było by zastosowanie całkowicie innej 3 mocnej rurki która była by nagwintowana cała na zewnątrz u wchodziła w dwie gwintowane sterówki góra/dół gwint najlepiej najniższy, wszystko załapane na klej i jak kto chce może jeszcze pospawać. Takie łącznia są normalnie stosowane tylko będzie to odrobinę cięższe.
SegatiV pisze: BikerJG polecam nie słuchać.
Czlowieku masz do mnie jakis problem?
Napisalem ze to jest jakies rozwiazanie - wg mnie ryzykowne ale jest. Problem w tym czy nie szkoda czasu i pieniedzy na gwintowanie, dorabianie elementu etc. Wg mnie latwiej dokupic sterowke z polka (okolo 400zl) albo poprostu kupic inny widelec.
BikerJG ja problem?
Wybacz, w jednym temacie piszesz że nie mam mózgu, w kolejnym że czepiam się zawyżonych o 100% cen za wysyłkę (nawet więcej na upartego), a tutaj wyjeżdżasz z rzeczami całkowicie nie związanymi z tematem, i piszesz że "i tak to podważę, a nie chcę Ci się udowadniać"...
Już rozumiesz? Czy rozrysować Ci to? A może z klocków lego diorame zbudować?
Przyznam że prościej jest kupić nową sterówkę (półkę dolną ze sterówką), bądź wymienić się z kimś, ale to oczywiste rozwiązania, my rozważamy te które mogą je zastąpić, nie masz pojęcia ile kosztował go boxx, w jakim jest stanie itd. i nie oszukujmy się ale 150mm rury sterowej to bardzo mało, więc i szanse na wymianę/sprzedaż maleją.
Wybacz, w jednym temacie piszesz że nie mam mózgu, w kolejnym że czepiam się zawyżonych o 100% cen za wysyłkę (nawet więcej na upartego), a tutaj wyjeżdżasz z rzeczami całkowicie nie związanymi z tematem, i piszesz że "i tak to podważę, a nie chcę Ci się udowadniać"...
Już rozumiesz? Czy rozrysować Ci to? A może z klocków lego diorame zbudować?
Przyznam że prościej jest kupić nową sterówkę (półkę dolną ze sterówką), bądź wymienić się z kimś, ale to oczywiste rozwiązania, my rozważamy te które mogą je zastąpić, nie masz pojęcia ile kosztował go boxx, w jakim jest stanie itd. i nie oszukujmy się ale 150mm rury sterowej to bardzo mało, więc i szanse na wymianę/sprzedaż maleją.