http://www.togoparts.com/items/view_ite ... 5&iid=2331
Czy ta rama jako tako nadaje się do FR/DH?
Amortyzator o jakim maksymalnym skoku mogę w niej zamontować?
(pytań będzie więcej)

Sorry ale jak jezdziłes pijakiem furą i nic ci sie nie stało to też znaczy, ze inni maja używać? Po pierwsze w te 2 m nie wierze ale nawet jak regularnie na ht do xc latales dowolne dropy na plaskie to masz tylko i wyłacznie szczescie, ze twoja twarz nie spotkała sie z asfaltem. Taki rower nie nadaje sie do dh/fr ani nawet enduro chyba, ze jako enduro rozumiesz zjazd xc z górki.quilong pisze:spz nikt nie mówi, że na początek skacze się dropy, ja na meridzie do XC skakałem z 2 m na płaskie i rama do tej pory mi służy już jako rower xc, z przodu miałem elastomerowego santoura. Więc osprzęt w tym rowerze jest o wiele lepszy niż ja miałem jak zaczynałem. Co do kiery i mostka to polecam truvativy, tanie i mocne(mostek 40 mm długości, kiera 680 mm szerokości). A co do jazdy, to na początek proponuje takie ambitne enduro, w sumie ma wiele elementów dh/fr i jest dobrą podstawą (kondycja + technika) Pozdrawiam
Na małej ramie do XC (pod 80mm a było duro 130mm) odwalałem street, na makrokeszu nawet latałem. Każdy był kiedyś dzieciakiem 40kg i wtedy to dawało radę. Z resztą intuicyjnie wyrabiasz szybko tłumienie ciałem jak nie masz resora z tyłu. Jasne, rower potem miał luzy 5cm w każdą stronę ale rama żyła i żyje. Inna sprawa że te 10 lat temu, niecałe, konstrukcje takie same były za 1200zł i za 6000zł różniły się osprzętem. Można było wtedy polegać na marce samej w sobie. Idealny przykład to GT i Merida quilonga.Spaced pisze:jak regularnie na ht do xc latales dowolne dropy na plaskie to masz tylko i wyłacznie szczescie
Były. Mniej wylajtowane ale były.quilong pisze:Spaced swoją drogą kiedyś ramy do xc nie były cieniowane
Robiłes cos potencjalnie niebezpiecznego i miałes farta, że nic ci sie nie stało.quilong pisze:nie rozumiem porównania do jazdy po pijaku...na tej ramce jeździłem 2 lata "skacząc" i do tej pory mi służy jako xc...nie uważam tego za szczęście, po prostu miałem wtedy dobrą technikę jazdy,
W co? Ze zawodnicy jezdzili? Peat w Wałbrzychu miał wylajtowane orange na 1 wyścig wazace bodajze 2.8kg (rama). Moze na dh wszyscy powinnismy sie na takie ramy przerzucic? eee czcekaj nie dostajemy ich za darmo.quilong pisze: Aaron Chase jeździł na ramie xc chyba z 4 lata (oczywiście zmieniał je) Jeff Lenosky, co wyczyniał Hans Rey na zaskarze? (skoro mi nie wierzysz).
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość