Kona Tanuki 2011 vs Ns bike Core 3

mruwa1125
Kontakt:

Kona Tanuki 2011 vs Ns bike Core 3

Post autor: mruwa1125 »

Witam stoje właśnie przed wyborem roweru . Jak w temacie
szukam roweru do dh/fr oczywiście amatorsko (mam 27 lat) nie wiem jaki rower wybrać moją uwage przykuł core 3 i tanuki 2011 . co polecacie ? na forum nie znalazłem żadnych wiadomosci na temat kony :(

pozdrawiam
D_Homer
Kontakt:

Post autor: D_Homer »

kona tanuki to nie rower do fr/dh ;) zacznijmy od tego ile masz kasy na sam rower?
Smietana
Kontakt:

Post autor: Smietana »

mruwa1125 i wszyscy inni którzy zakładają tematy z cyklu "który rower lepszy, który kupic" jeśli chcecie uzyskać sensowne i wiarygodne porady nauczcie się że musicie napisać tutaj dużo wiecej, tj:

1. budżet
2. preferencje nowy/używany/obojętne
3. miejsce zamieszkania (miejsce docelowego użytku roweru)
4. dyscypline w jakiej rower będziecie używać (tutaj nie chodzi o napisanie DH/FR bo dla jednego FR to 12m drop dla innego spokojna eksploracja singletracków tylko o opisanie pełnym zdaniem gdzie i jak tego będziecie używać i jak bardzo jestescie zaawansowani w tym co robicie)

punkty nie obowiązkowe
5. wzrost (dzięki temu uda się określić odpowiedni rozmiar ramy)
6. rowery które się wam z takich czy innych powodów podobają, poprostu wasze typy

Jest jeszcze niepisana zasada że Kony się nie kupuje, chyba że:
A. nie dla siebie
B. nie za swoją kase
C. na mega promocji
D. ramę i tak masz zamiar odsprzedać
(przepraszam fanów Kony za szczerość)
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Smietana pisze: (przepraszam fanów Kony za szczerość)
Fani koni wybaczają twój debilizm i ignorancję.

Z Kony HT to Five-O. Fajna ramka.
LisuKrakow
Kontakt:

Post autor: LisuKrakow »

EZrider, przeciez Kona dopiero od tego roku ma sensownego Operatora, wczesniejsze modele w 90% to masakra.
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

LisuKrakow true, true...

EZrider, wiesz, nie tylko Smietana jest tego zdania ;).

Ba, powiedział bym nawet że sporo ludzi :P

Ja bym Ns bike Core 3 brał, jeszcze jak dobrą cenę masz, to od razu.
EZrider
Kontakt:

Skoro już ma to znaczy że tą opinię można zgnieść i wrzucić do kubła.
mruwa1125
Kontakt:

Re: Kona Tanuki 2011 vs Ns bike Core 3

Post autor: mruwa1125 »

Witam ponownie

mam do 3 tyś w porywie 4 zależy co mi się spodoba. celuje w nowy używki nie wchodą w gre . mam 184 cm .

cena tego ns to 2599 czyli cena katalogowa
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Na moje spróbuj dozbierać choć do modelu Core 2.

Po co powtarzacie takie głupoty nt Kona młodym,czy nowym użytkownikom tworząc idiotyczny schemat? Prawie każdy miał z nią jakąś styczność i wpizdu starych egzemplarzy jeździ bez problemów do tej pory. Po raz enty powtarzam - porównujcie ilość sprzedanych ram na świecie do ilości uszkodzonych,a nie jakieś idiotyczne gadanie,bo 2 kumplom pękła. Na części Darta narzeka pół Polski,a ludzi ciągle to kupują... Mnie często ludzie pytają/pytali o Bassa - zawsze dziwię się,że nie pytają się o rocznik,bo te nowe to mają już inne lepsze geo i tak ciągle jest gadanie,że to małe Stinky (tak dawny Bass miał długi tył jak na slopa,ale teraz jest już ok.).Dlatego wkurzają mnie ostatnio fora i ciągłe pindolenie, powtarzanie schematów. To szczególnie widać na forum BA,ale tutaj robi się identycznie. Na moje można założyć temat - wypisać np. używane ramy do DH do jakiejś kwoty ( i tak będzie pewnie tylko Sunday i Big Hit) itd.
Panowie podawajcie KONKRETNIE czego się czepiacie i jaki rok,bo nagminnie są tutaj porównania geo ówczesnych rowerów do produkcji np.z 2006r ...
Na moje Kona mocno się zmienia i model do Fr na 2012 jest mega propozycją,która może namieszać jak Scott Voltage FR. Tutaj większość ciągle odwołuje się do czasów Stinkacza,a to już od dawna jest nieaktualne.
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
EZrider
Kontakt:

nopainnogame pisze:forum BA
W rozwinięciu biedne anusy.

Odemnie jednozawiasowe Haro. X6/X5 jakieś takie poszukaj sobie. Dobre to są rowery i można tanio złapać.
ODPOWIEDZ