Witam stoje właśnie przed wyborem roweru . Jak w temacie
szukam roweru do dh/fr oczywiście amatorsko (mam 27 lat) nie wiem jaki rower wybrać moją uwage przykuł core 3 i tanuki 2011 . co polecacie ? na forum nie znalazłem żadnych wiadomosci na temat kony
mruwa1125 i wszyscy inni którzy zakładają tematy z cyklu "który rower lepszy, który kupic" jeśli chcecie uzyskać sensowne i wiarygodne porady nauczcie się że musicie napisać tutaj dużo wiecej, tj:
1. budżet
2. preferencje nowy/używany/obojętne
3. miejsce zamieszkania (miejsce docelowego użytku roweru)
4. dyscypline w jakiej rower będziecie używać (tutaj nie chodzi o napisanie DH/FR bo dla jednego FR to 12m drop dla innego spokojna eksploracja singletracków tylko o opisanie pełnym zdaniem gdzie i jak tego będziecie używać i jak bardzo jestescie zaawansowani w tym co robicie)
punkty nie obowiązkowe
5. wzrost (dzięki temu uda się określić odpowiedni rozmiar ramy)
6. rowery które się wam z takich czy innych powodów podobają, poprostu wasze typy
Jest jeszcze niepisana zasada że Kony się nie kupuje, chyba że:
A. nie dla siebie
B. nie za swoją kase
C. na mega promocji
D. ramę i tak masz zamiar odsprzedać
(przepraszam fanów Kony za szczerość)
Po co powtarzacie takie głupoty nt Kona młodym,czy nowym użytkownikom tworząc idiotyczny schemat? Prawie każdy miał z nią jakąś styczność i wpizdu starych egzemplarzy jeździ bez problemów do tej pory. Po raz enty powtarzam - porównujcie ilość sprzedanych ram na świecie do ilości uszkodzonych,a nie jakieś idiotyczne gadanie,bo 2 kumplom pękła. Na części Darta narzeka pół Polski,a ludzi ciągle to kupują... Mnie często ludzie pytają/pytali o Bassa - zawsze dziwię się,że nie pytają się o rocznik,bo te nowe to mają już inne lepsze geo i tak ciągle jest gadanie,że to małe Stinky (tak dawny Bass miał długi tył jak na slopa,ale teraz jest już ok.).Dlatego wkurzają mnie ostatnio fora i ciągłe pindolenie, powtarzanie schematów. To szczególnie widać na forum BA,ale tutaj robi się identycznie. Na moje można założyć temat - wypisać np. używane ramy do DH do jakiejś kwoty ( i tak będzie pewnie tylko Sunday i Big Hit) itd.
Panowie podawajcie KONKRETNIE czego się czepiacie i jaki rok,bo nagminnie są tutaj porównania geo ówczesnych rowerów do produkcji np.z 2006r ...
Na moje Kona mocno się zmienia i model do Fr na 2012 jest mega propozycją,która może namieszać jak Scott Voltage FR. Tutaj większość ciągle odwołuje się do czasów Stinkacza,a to już od dawna jest nieaktualne.