Szosowcy

Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

boogiel, Szosowcy nie jeżdżą w rurkach, nie ma tematu o BMXiarzach? Bo to jak dla mnie ciekawszy temat, takie modne chłopaki :mrgreen:
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Las3k_91 Ldz lubisz takich ? :mrgreen:
Sam w przyszłym tygodniu zakładam "lajkrę" i ruszam na szosę :D Ale bez golenia nóg :)
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

boogiel, nie, ale za to znam i widuję, pałętają się pod kołami jak się lansujemy w centrum, Łódź duże miasto i mamy szeroki wachlarz wyznaniowy :D
lospzl37b
Kontakt:

Re: Szosowcy

Post autor: lospzl37b »

Paralitax ja sie odnioslem tylko do twojego stwierdzenia z ktorego wynikalo, ze Dh ma jaja a Szosa nie, co nie jest prawda. Jesli jak piszesz jezdzisz na szosie (dystans 150km to naprawde cos) to w moim mniemaniu stwierdzenie o jajach nie powinno sie pojawic w twoim poscie. O rurkach sie nie rospisuje, bo mi to totalnie lata, ale w jednym z bike parkow widzialem goscia w rurkach na BMX, ktory sadzil jump-y na torze do dualu, a potem spokojnie lecial ponad 2m dropa, wiec cos w tym jest. Obecnie jestem w Biek Parku i jezdzilem z dwoma kolesami, ktorzy jak mowia lataja na bmx i motocross, chlopaki wymiatali az milo. Dla dokladnosci ja jezdze na roweze ponad 28 lat od szosy przez xc do DH.
pozdrawiam
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Jeszcze nikt nie napisał o tym , że jak ogolimy łydę to mniej się nogi brudzą (jakiekolwiek błoto czy piasek w 80% odpada lub po prostu się nie przyczepia).
Wyśmiewanie "golenia nóg" na forach społecznościowych itp. jest głównie związane z niewiedzą lub brakiem dojrzałości. ;)
Ale czy ktoś chce wyglądać jak oskubany Kurczak ?! ;)
patrykdh
Kontakt:

Post autor: patrykdh »

Nie rozumie ludzi ktorzy uwazaja , ze szosowcy to ludzie bez jaj ! Sam trenuje szose od 4 lat i powiem wam , ze trzeba miec niesamowita psychike zeby przetrzymac ból na czasówce albo zapieprzac pod gore 20 % z predkoscia 23 km/h i wielkie jaja zeby zapierdalac w dół 100 km/h praktycznie w samym kasku ! Ludzie nie rozumia tego , ze szosa to wielki wysilek i odwaga. Jezeli chodzi o golenie nóg to bez tego sie nieda ;p w peletonie wszycy Cie wysmieja jak bedziesz miec wlosy a nogach :D a pozatym lepiej sie rany goja i masci wcieraja . Tyle ze strony Szosowca :D
paralitax
Kontakt:

Post autor: paralitax »

lospzl37b Brak jaj kierowałem tylko i wyłącznie do pozerów. Może mnie nie zrozumiałeś, czasem tak piszę trochę nie w prost. Do gości na bmx'ach też nic nie mam. Sam ujeżdżałem jednego parę lat temu i pewnie szczena by mi opadła jakbym zobaczył typa o którym piszesz. Ale te rurki - no gość musi wyglądać..... nieładnie. Facetowi nie przystoi ubierać spodni po siostrze:P i wydaje mi się, że lansiarstwo i rurki to wcale nie przesadzone synonimy. Tyle w tym temacie
JA
Hemp
Kontakt:

Post autor: Hemp »

To jest dokladnie to co pisalem wczesniej jesli ktos nigdy nie jezdzil na szosie to nie wie jaki to jest wysilek i z czym to sie je :)
Aegis
Kontakt:

Post autor: Aegis »

Hej
Widzę ,że narodziło się przejscie z golenia nóg przez szosowców, którym w żadne sposób nie umniejszam , bo trzeba mieć moc ,żeby przejechać tyle km z takimi czasami jakie osiągają. Tutaj jako kobieta popieram ich ;) nogi ogolone są ładniejsze ;P. Taki babski żart ;). Nie przeszkadza mi to,a i łydki lepiej się prezentują ;).
No dobra , ale jak to jest zatem , nie przeszkadz nam inna brać rowerowa (śmigam enduro, jakieś szybsze jazdy w dół po lesie, zawody to już nie, na dh chyba za stara jestem i nie chce się połamać , a kilka upadków w moim żywocie już było) tj rower na jaki kto jeździ, czy to ciężki sprzęt lub sztywniak do trików, a to raczej jak się nam brać ubiera. Rozumiem że jeansy siostry to nie jest to w czym chcielibyśmy zobaczyc kumpla na rowerze? Ja akurat mam sąsiadów śmigających na leżankach , ale moja niechęć do nich wywołana jest raczej tym,że nosy mają wyżej niż matka natura je umieściła. No i może nia pasuje mi lansowy styl młodzieży na mieście , gdzie rowery raczej łapią kurz z ulicy niż z jazdy.
Pozdrower
.proXof
Kontakt:

Post autor: .proXof »

Aegis[/b chyba nie wiesz po co szosowcy depilują nogi. Na pewno nie po to by prezentować swoje łydki czy coś tam innego ;) Bez potrzeby tego nie robią...
Aegis
Kontakt:

Post autor: Aegis »

.proXof wiem po co to robią, może nie jesteś przyzwyczajony do damskich akcentów na dh-zone jak i tego ,że kobiety również są wzrokowcami i lubią zawiesić oko na mężczyźnie. Napisałam to pół żartem pół serio, ale widzę ,że musiałeś dodać pouczenie od siebie. Na rowerze niestety nie jeźdzę od wczoraj i wierz mi ,że zalety tzw. ogolonych nóg i nie ogolonych też u kolegów doświadczyłam. A co dopiero na wyścigach rangi Tour de France czy Vuelta a Espana...
Pozdrawiam szczęśliwców co to lenią się w siodle, a nie w pracy :roll:
Hemp
Kontakt:

Post autor: Hemp »

Troche z innej beczki ale jesli temat o szosie to mysle ze bedzie to mila informacja ;)

http://www.eurosport.pl/kolarstwo/giro- ... tory.shtml :) :) :)
Sert93
Kontakt:

Post autor: Sert93 »

Mimo tego, że nie mam szosy długo, dopiero po tym jak na niej usiadłem zrozumiałem fenomen tych ludzi, jak ktoś nie śmigał na szosie nie zrozumie o co chodzi :) Trzeba mieć takie same jaja jak w DH, jak nie większe... Oba te sporty niosą za sobą wiele wyrzeczeń i po prostu trzeba to zrozumieć...

Co do rurek? Pedalska moda której nie rozumiem...
Jarell20
Kontakt:

Post autor: Jarell20 »

Tez nie rozumiem tej mody na rurki to tak jak legginsy dla facetów :shock:
http://patrykfr.pinkbike.com/

https://www.instagram.com/kolek_czc?igsh=ZW84MnIyYmpvZmE0
mysticar
Kontakt:

Post autor: mysticar »

Zrozumieliście golenie nóg i obcisłe gacie szosowców to zrozumcie teraz że w rurkach wielu osobom się wygodniej jeździ w dircie i streecie, nogawki się nie wkręcają w sproket i wiele innych.
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Rozgranicz to, widać na oko kto jeździ w podartych albo uwalonych glebami rurkach (ogólnie kto jeździ w rurkach bo się nie wkręcają), a kto "pachnie" na rowerze dla trzynastolatek. Tych drugich trzeba, jakby to powiedzieć, stanowczo upominać do zmiany zachowania. :mrgreen:

Są jeszcze miliony innych sposobów anty-wkręceniowych.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

mysticar - nie wiem co trzeba robić, żeby się na streecie nogawka normalnych spodni wkręciła... miałem roczny epizod ze streetem i nie czułem potrzeby kupienia rurek ani pedalskich ciuchów nigdy. Zresztą czemu w DH ma się nie wkręcic? Co do golenia nóg i lajkry to całkiem inna sprawa.
mysticar
Kontakt:

Post autor: mysticar »

A co mnie obchodzą jakieś dzieci co sobie jeżdżą po mieście, każdy może się ubierać jak chce.
Swoje zdanie wyrażam na podstawie swojego doświadczenia, poza tym masa ludzi z czołówki jak Semenuk, Soderstorm, Pilgrim jeździ w rurkach bo jest wygodniej. W dirtówce zdarza mi się wkręcić nogawkę w łańcuch, w biku fr nigdy chociażby dlatego że mam napinacz, zresztą do dh mam gacie ze ściągaczem na końcu.
Popatrzcie sobie też na polskich zawodników, też większość jeździ w jajościskach bo jest lepiej, poza tym dobrze jak wszystko przylega do dupy. Może się wam to nie podobać ale taka jest prawda.
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Co mnie obchodzą jacyś zawodnicy, których na oczy nigdy nie widziałem?
ODPOWIEDZ