[Hamulec] Hayes nine - problem z odpowietrzeniem.

Olii
Kontakt:

[Hamulec] Hayes nine - problem z odpowietrzeniem.

Post autor: Olii »

Otóż odopowietrzałem hayesa nine, patrze a tu dziurka w przewodzie, więc wziąłem przewód od drugiego, ale gdy go zaleję od tyłu i nie ma już bąbelków to po chwili hamulec znów się zapowietrza, tzn coś tam hamuje, ale samego roweru nie postawi na koło.
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

a spróbuj obrócić klamkę koreczkiem w góre, wyjąc go i powciskać klamkę, zobaczysz czy faktycznie brakuje płynu i jest powietrze czy moze zabrudziłeś tarczę.
spz
Kontakt:

Post autor: spz »

To taki smieszny hamulec, niby zalany, bez babli powietrza a dziala jak zapowietrzony.
Jak zdejmiesz zaslepke gumowa w klamce to wsadz do niej rurke od wd-40, a na rurke jakis wezyk i do pojemniczka. Hamulec zalewasz od dolu do gory. Najlepiej jak klamka jest zawieszona gdzies wysoko (szafka, imadlo, itd.) a zacisk na samej ziemi. Jak juz hamulec bedzie zalany to ja biore igle i wstrzykuje jeszcze od gory klamki plyn i po wyjeciu igly szybko zatykam zaslepka. W klamce wykrecam imbusem odleglosc klamki od kierownicy na maxa (zeby byla duza dzwignia) i jedziesz, skaczesz, az w koncu hamulec zaczyna hamowac i skrecasz odleglosc klamki na taka jaka byla wczesniej.
http://spinacz86.pinkbike.com/
ODPOWIEDZ