Myślałem, że jest na całej wysokości góry, ehhh, jak lubie Wisłę to trochę się zawiodłem, bo liczyłem na więcej...tomo pisze:Trasa kończy się wlotem na końcówkę trasy downhillowej w pierwszym lesie.
[Wisła] A-line Wisła Stożek
Ja mam nadzieje, ze otwarcie jest, bo da sie juz jezdzic i trzyma sie kupy ale tak czy tak np. na przyszly sezon ten 'a-line' dojdzie do samej dolnej stacji...
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
Po dzisiejszym wypadzie mogę stwierdzić że trasa nie ma nic wspólnego z a-linem , lecz więcej z 4x i dirtem , wybicia są pionowe a między lądowaniem paro metrowe dziury . Nawet znany w Polsce freerider Szczęki miał problem z doleceniem hop, nie mówiąc już o jakimkolwiek rytmie.
Do tego trasa wylatuje na główny trawers trasy z Pucharu Polski.
Podsumowując wyjazd nie warty świeczki... pozostałe trasy w fatalnej kondycji, tony luźnych kamieni w profilach a w innych miejscach nie małe głazy na trasie. Lepiej wybrać się na miejscówkę oddaloną parę km od stożka i jeździć na zadbanych ,bezpiecznych trasach !
Do tego trasa wylatuje na główny trawers trasy z Pucharu Polski.
Podsumowując wyjazd nie warty świeczki... pozostałe trasy w fatalnej kondycji, tony luźnych kamieni w profilach a w innych miejscach nie małe głazy na trasie. Lepiej wybrać się na miejscówkę oddaloną parę km od stożka i jeździć na zadbanych ,bezpiecznych trasach !
http://tomciofr.pinkbike.com/
TomcioFR czepiasz się, Szczęki to żaden wyznacznik.. co tam jego loty http://www.pinkbike.com/photo/7070645/ . Jak dla mnie trasa fajna na rowerek dirtowy/fourcrossowy. Wjazd na trasę po niewykoszonych borówkach, też jest ok. Zawsze można sobie podjadać plony trasy
. Płynność do ogarnięcia.. po trzydziestym podprowadzeniu roweru. Również nie mam nic do drenów, w które po najechaniu dobija się zawieszenie, da się je przeskoczyć.. ale wtedy brakuje prędkości na pokonanie kolejnego dirtu. hm? Dla budowniczych "alajnu" te kupy luźnej ziemi przetransportować między wybicia, a lądowania.. żeby powstały stoliki.. jak na a-line przstało. amen, chyba, że się mylę?

Re: A-line Wisła Stożek
"Podsumowując wyjazd nie warty świeczki... pozostałe trasy w fatalnej kondycji, tony luźnych kamieni w profilach a w innych miejscach nie małe głazy na trasie. Lepiej wybrać się na miejscówkę oddaloną parę km od stożka i jeździć na zadbanych ,bezpiecznych trasach "-cytując absolutna racja stożek zaniedbany.Lepiej jeszcze wyskoczyć na Palenice a dodatkowo jest prawie połowę taniej.
bartson
Fak:/ I marzenie o polskim whistler i aline poraz kolejny leglo w gruzach 

www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
Kto to ocenił że takie masz zdanie o swojej trasie ?? Bo znalazłem w sieci taką to opinię !! ( wpis na profilu jednego z najlepszych kolesi latających FR )tomo pisze:Zapraszamy wszystkich na wspólny relaks na najprzyjemniejszej trasie w Polsce
http://www.facebook.com/notes/jaws-szcz ... 5886362639
SZCZĘKI napisał !!
podsumowując "a-line" w wiśle=4cross. Wybicia płaskie, profile niektórych hopek opadają w dół. BYć może zostało w to włożone dużo pracy i naprawdę podziwiam ale możnaby dopracować ten tor i postarać się o coś lepszego nie łącząc do tego trasy a-line z odcinkami dh. No i zrobić porządne profile przede wszytskim wybijajace w góre. a nie kto szybciej jedzie to doleci. I tak oto aby doleciec cudem niektóre elementy trzeba pomiędzy hopkami mocno kręcić. Męczące. Jeśli chodzi o taka trase to powinna być płynna i szybka.
Zadbaj z kolegą Arkiem o resztę tras na miejscówce w "Kisłer" bo to co robisz w tym sezonie jest żenująco bezczelne w stosunku do tego w jakim stanie zostawiłem to miejsce na jesieni !! Obiecywałeś właścicielowi jak to zrobisz więcej i lepiej niż ja więc dotrzymaj słowa..inaczej zarośnie wszystko a kamienia zasypią dolną stację za chwilę ! Bez urazy...Tomku

PS. ..za kilka dni wjedzie koparka na stok w Koninki Gravity Park. Spędzi na nim kilka tygodni by przesypywać ziemię w taki sposób aby powstała dwu kilometrowa linia band i elementów do skakania. Zrobimy do zimy podstawę do trasy z prawdziwym klimatem zabawy w powietrzu. Wiemy jak to zrobić i nie boimy się tego co zrobimy...a by było jeszcze ciekawiej to zrobimy podobną trasę w Myślenice Gravity Parku,ale to już pewnie w rejonie wiosny.
..siekiera,motyka,grabie,łopata- trochę się kopie ,a trochę się lata
!!Pozdro od Pana Myszki

http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Nie byłem co prawda jeszcze na nowej trasie ale ciekawią mnie opinie luźnych kamieni na pozostałych...albo tak szybko latam, w co wątpie, albo po prostu ich nie zauważam. Gdzie Panowie macie tam jakieś kamienie? dla mnie stan tras jest ok, poza może odcinkiem z sekcją korzeni w "drugim" lesie (zjazd w dół po dużych korzeniach a potem ostra banda w prawo i na nowy DHC odcinek) - był tam jakiś mały chaos (chyba ścinke drzew robili małą) ale może juz jest ok. Tak poza tym to bandy bez większych dziur itp. Może uda mi się wybrać w niedzielę na nową trasę to ocenię, ze zdjęć widać że masa stolików jest - myle się ?
pzdr

Zastanawiam sie o co wogole Panowie ta spina, fochy i wieczne krytykowanie, cieszymy sie tym ze cos wogole sie dzieje, ze ktos cos probuje robic, ze postawja nowe trasy.
W zeszly weekend bylem w Koninkach i trasy sa naprawde spoko, 2 tyg temu jezdzilem w Wisle i tez fajnie sie smigalo ("tony luznych kamieni" nie widzialem), dzieki wszystkim ktorzy te trasy przygotowuja.
Natomiast wasze wzajemne oskarzanie sie to naprawde lekka farsa, nie macie po 15 lat, a przypomina to troche film sami swoi ...
BTW
TomcioFR jak to jest z tymi wybiciami bo pisales ze sa pionowe/dirtowe, Szczeki pisal cos zupelnie innego ...
pzdr
W zeszly weekend bylem w Koninkach i trasy sa naprawde spoko, 2 tyg temu jezdzilem w Wisle i tez fajnie sie smigalo ("tony luznych kamieni" nie widzialem), dzieki wszystkim ktorzy te trasy przygotowuja.
Natomiast wasze wzajemne oskarzanie sie to naprawde lekka farsa, nie macie po 15 lat, a przypomina to troche film sami swoi ...
BTW
TomcioFR jak to jest z tymi wybiciami bo pisales ze sa pionowe/dirtowe, Szczeki pisal cos zupelnie innego ...
pzdr
tomo pisze:Nowa linia na Stożku gotowa. Oficjalne otwarcie A-line na którym znajdziecie mnóstwo stolików i band w najbliższy weekend tj. 3-4 września. Zapraszamy wszystkich na wspólny relaks na najprzyjemniejszej trasie w PolscePo jeździe grill/ognisko. Według prognoz zapowiada się słoneczny weekend.
Bike Park Stożek w Wiśle
A-LINE SKOŃCZONY !!! zostały jeszcze drobne poprawki i czas by mocno się ubił. Bardzo dziękujemy wszystkim którzy Nam pomagali przy budowie trasy.
A szczególności chłopakom z Pszczyny i Rudy Śląskiej! W Niedzielę 4 Września będzie oficjalne otwarcie, na które już wszystkich zapraszamy..
A-LINE został zaprojektowany i wykonany przez Tomka Gagata i Mistrza koparkowego Arkadiusz Perina :P
info z FB i oficjalnej strony
tomo- Tomek Gagat
..niech scena się rozwija

http://www.gravitycamp.pl
Re: [Wisła] A-line Wisła Stożek
Jeśli cokolwiek już powstaje, to niech nie będą to trasy na odpier**l. Są w Polsce trasy zadbane, przy których ciągle ktoś kombinuje by umilić czas ludziom, którzy chcą się zrelaksować. Też nie jest tak, że ciągle ktoś krytykuje. W niektórych mniejszych, bądź większych "bike parkach" nie ma za bardzo do czego się doczepić - Palenica, Koninki. Tutaj najwidoczniej wystarczyło nazwać kawałek traski A-linem, by przyciągnąć ludzi na góóóra tydzień i ściągnąć z nich kaskę. Bo prawda jest taka, że na prawde mało kto na dłuższą mete będzie tam przyjeżdżać z powodu marnej rozrywki i braku flow'u.Timmy17 pisze:Zastanawiam sie o co wogole Panowie ta spina, fochy i wieczne krytykowanie, cieszymy sie tym ze cos wogole sie dzieje, ze ktos cos probuje robic, ze postawja nowe trasy.
Nikt tego nie ważył. Ale luźne Kamienie, bo " kamyczki " to to nie są, leżały na trasie. Płacę - Wymagam. A trasy nie są uprzątnięte. Nawet "ekipa" z wyciagu (nie są to ludzie którzy znają sie na tym ), zajmująca się niejako trasami mówiła że nie są posprzątane i jest na nich zwykły "syf" bo nie było na to czasu. Nie było również czasu na posprzątanie szarf z odbywającego się miesiące temu Joy Ride'u. Zajmowali się A-Linem który też jest marnej jakości.Timmy17 pisze:W zeszly weekend bylem w Koninkach i trasy sa naprawde spoko, 2 tyg temu jezdzilem w Wisle i tez fajnie sie smigalo ("tony luznych kamieni" nie widzialem), dzieki wszystkim ktorzy te trasy przygotowuja.