[Wisła] A-line Wisła Stożek

polok03
Kontakt:

Post autor: polok03 »

tomo pisze:Trasa kończy się wlotem na końcówkę trasy downhillowej w pierwszym lesie.
Myślałem, że jest na całej wysokości góry, ehhh, jak lubie Wisłę to trochę się zawiodłem, bo liczyłem na więcej...
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Muszę to obczaić w Sobotę :twisted:
Tom@s
Kontakt:

Post autor: Tom@s »

ale będziecie przedłużać tą trasę czy tylko tyle zostanie?
43RIDE magazyn rowerowy
wojtasu
Kontakt:

Tom@s jesli jest oficjalne otwarcie to mi się zdaję , że został już ukończony. Szkoda , że nie kończy się na wyciągu na dole ,tylko łączy się z pucharówką :roll: Czuje mały niedosyt bo liczyłem na dużo zakrętów z przeróżnymi stolikami aż na sam dół ;)
;o
Kontakt:

Post autor: ;o »

Ja mam nadzieje, ze otwarcie jest, bo da sie juz jezdzic i trzyma sie kupy ale tak czy tak np. na przyszly sezon ten 'a-line' dojdzie do samej dolnej stacji...
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
F4rr3ll
Kontakt:

Post autor: F4rr3ll »

FOTY zapodajcie jakieś !! ;)
TomcioFR
Kontakt:

Post autor: TomcioFR »

Po dzisiejszym wypadzie mogę stwierdzić że trasa nie ma nic wspólnego z a-linem , lecz więcej z 4x i dirtem , wybicia są pionowe a między lądowaniem paro metrowe dziury . Nawet znany w Polsce freerider Szczęki miał problem z doleceniem hop, nie mówiąc już o jakimkolwiek rytmie.
Do tego trasa wylatuje na główny trawers trasy z Pucharu Polski.
Podsumowując wyjazd nie warty świeczki... pozostałe trasy w fatalnej kondycji, tony luźnych kamieni w profilach a w innych miejscach nie małe głazy na trasie. Lepiej wybrać się na miejscówkę oddaloną parę km od stożka i jeździć na zadbanych ,bezpiecznych trasach !
http://tomciofr.pinkbike.com/
akSiorek
Kontakt:

Post autor: akSiorek »

TomcioFR czepiasz się, Szczęki to żaden wyznacznik.. co tam jego loty http://www.pinkbike.com/photo/7070645/ . Jak dla mnie trasa fajna na rowerek dirtowy/fourcrossowy. Wjazd na trasę po niewykoszonych borówkach, też jest ok. Zawsze można sobie podjadać plony trasy :shock: . Płynność do ogarnięcia.. po trzydziestym podprowadzeniu roweru. Również nie mam nic do drenów, w które po najechaniu dobija się zawieszenie, da się je przeskoczyć.. ale wtedy brakuje prędkości na pokonanie kolejnego dirtu. hm? Dla budowniczych "alajnu" te kupy luźnej ziemi przetransportować między wybicia, a lądowania.. żeby powstały stoliki.. jak na a-line przstało. amen, chyba, że się mylę?
bartson
Kontakt:

Re: A-line Wisła Stożek

Post autor: bartson »

"Podsumowując wyjazd nie warty świeczki... pozostałe trasy w fatalnej kondycji, tony luźnych kamieni w profilach a w innych miejscach nie małe głazy na trasie. Lepiej wybrać się na miejscówkę oddaloną parę km od stożka i jeździć na zadbanych ,bezpiecznych trasach "-cytując absolutna racja stożek zaniedbany.Lepiej jeszcze wyskoczyć na Palenice a dodatkowo jest prawie połowę taniej.
bartson
;o
Kontakt:

Post autor: ;o »

Fak:/ I marzenie o polskim whistler i aline poraz kolejny leglo w gruzach :(
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

tomo pisze:Zapraszamy wszystkich na wspólny relaks na najprzyjemniejszej trasie w Polsce
Kto to ocenił że takie masz zdanie o swojej trasie ?? Bo znalazłem w sieci taką to opinię !! ( wpis na profilu jednego z najlepszych kolesi latających FR )

http://www.facebook.com/notes/jaws-szcz ... 5886362639

SZCZĘKI napisał !!

podsumowując "a-line" w wiśle=4cross. Wybicia płaskie, profile niektórych hopek opadają w dół. BYć może zostało w to włożone dużo pracy i naprawdę podziwiam ale możnaby dopracować ten tor i postarać się o coś lepszego nie łącząc do tego trasy a-line z odcinkami dh. No i zrobić porządne profile przede wszytskim wybijajace w góre. a nie kto szybciej jedzie to doleci. I tak oto aby doleciec cudem niektóre elementy trzeba pomiędzy hopkami mocno kręcić. Męczące. Jeśli chodzi o taka trase to powinna być płynna i szybka.

Zadbaj z kolegą Arkiem o resztę tras na miejscówce w "Kisłer" bo to co robisz w tym sezonie jest żenująco bezczelne w stosunku do tego w jakim stanie zostawiłem to miejsce na jesieni !! Obiecywałeś właścicielowi jak to zrobisz więcej i lepiej niż ja więc dotrzymaj słowa..inaczej zarośnie wszystko a kamienia zasypią dolną stację za chwilę ! Bez urazy...Tomku :twisted:

PS. ..za kilka dni wjedzie koparka na stok w Koninki Gravity Park. Spędzi na nim kilka tygodni by przesypywać ziemię w taki sposób aby powstała dwu kilometrowa linia band i elementów do skakania. Zrobimy do zimy podstawę do trasy z prawdziwym klimatem zabawy w powietrzu. Wiemy jak to zrobić i nie boimy się tego co zrobimy...a by było jeszcze ciekawiej to zrobimy podobną trasę w Myślenice Gravity Parku,ale to już pewnie w rejonie wiosny.

..siekiera,motyka,grabie,łopata- trochę się kopie ,a trochę się lata

!!Pozdro od Pana Myszki :mrgreen:
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
hemi427
Kontakt:

Post autor: hemi427 »

Nie byłem co prawda jeszcze na nowej trasie ale ciekawią mnie opinie luźnych kamieni na pozostałych...albo tak szybko latam, w co wątpie, albo po prostu ich nie zauważam. Gdzie Panowie macie tam jakieś kamienie? dla mnie stan tras jest ok, poza może odcinkiem z sekcją korzeni w "drugim" lesie (zjazd w dół po dużych korzeniach a potem ostra banda w prawo i na nowy DHC odcinek) - był tam jakiś mały chaos (chyba ścinke drzew robili małą) ale może juz jest ok. Tak poza tym to bandy bez większych dziur itp. Może uda mi się wybrać w niedzielę na nową trasę to ocenię, ze zdjęć widać że masa stolików jest - myle się ? :( pzdr
quilong
Kontakt:

Post autor: quilong »

Schodek czy mi się wydaje, czy w tym temacie nie udzielał się Gagat, więc nie rozumiem, czemu do niego się zwracasz (chyba, że się mylę)
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

quilong pisze:Schodek czy mi się wydaje, czy w tym temacie nie udzielał się Gagat, więc nie rozumiem, czemu do niego się zwracasz (chyba, że się mylę)
Mylisz się - tomo to p. Gagat.
wojtasu
Kontakt:

Ja proponuję , że przy zakupie karnetu na cały dzień jedno piwo w schronisku gratis :D
Timmy17
Kontakt:

Post autor: Timmy17 »

Zastanawiam sie o co wogole Panowie ta spina, fochy i wieczne krytykowanie, cieszymy sie tym ze cos wogole sie dzieje, ze ktos cos probuje robic, ze postawja nowe trasy.

W zeszly weekend bylem w Koninkach i trasy sa naprawde spoko, 2 tyg temu jezdzilem w Wisle i tez fajnie sie smigalo ("tony luznych kamieni" nie widzialem), dzieki wszystkim ktorzy te trasy przygotowuja.

Natomiast wasze wzajemne oskarzanie sie to naprawde lekka farsa, nie macie po 15 lat, a przypomina to troche film sami swoi ...

BTW
TomcioFR jak to jest z tymi wybiciami bo pisales ze sa pionowe/dirtowe, Szczeki pisal cos zupelnie innego ...

pzdr
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

tomo pisze:Nowa linia na Stożku gotowa. Oficjalne otwarcie A-line na którym znajdziecie mnóstwo stolików i band w najbliższy weekend tj. 3-4 września. Zapraszamy wszystkich na wspólny relaks na najprzyjemniejszej trasie w Polsce :) Po jeździe grill/ognisko. Według prognoz zapowiada się słoneczny weekend.

Bike Park Stożek w Wiśle
A-LINE SKOŃCZONY !!! zostały jeszcze drobne poprawki i czas by mocno się ubił. Bardzo dziękujemy wszystkim którzy Nam pomagali przy budowie trasy.
A szczególności chłopakom z Pszczyny i Rudy Śląskiej! W Niedzielę 4 Września będzie oficjalne otwarcie, na które już wszystkich zapraszamy..
A-LINE został zaprojektowany i wykonany przez Tomka Gagata i Mistrza koparkowego Arkadiusz Perina :P

info z FB i oficjalnej strony

tomo- Tomek Gagat

..niech scena się rozwija :mrgreen: tylko gdzie ta masa stolików?? ile to jest masa 30? czy dwa??
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
WCChopper
Kontakt:

Re: [Wisła] A-line Wisła Stożek

Post autor: WCChopper »

Timmy17 pisze:Zastanawiam sie o co wogole Panowie ta spina, fochy i wieczne krytykowanie, cieszymy sie tym ze cos wogole sie dzieje, ze ktos cos probuje robic, ze postawja nowe trasy.
Jeśli cokolwiek już powstaje, to niech nie będą to trasy na odpier**l. Są w Polsce trasy zadbane, przy których ciągle ktoś kombinuje by umilić czas ludziom, którzy chcą się zrelaksować. Też nie jest tak, że ciągle ktoś krytykuje. W niektórych mniejszych, bądź większych "bike parkach" nie ma za bardzo do czego się doczepić - Palenica, Koninki. Tutaj najwidoczniej wystarczyło nazwać kawałek traski A-linem, by przyciągnąć ludzi na góóóra tydzień i ściągnąć z nich kaskę. Bo prawda jest taka, że na prawde mało kto na dłuższą mete będzie tam przyjeżdżać z powodu marnej rozrywki i braku flow'u.
Timmy17 pisze:W zeszly weekend bylem w Koninkach i trasy sa naprawde spoko, 2 tyg temu jezdzilem w Wisle i tez fajnie sie smigalo ("tony luznych kamieni" nie widzialem), dzieki wszystkim ktorzy te trasy przygotowuja.
Nikt tego nie ważył. Ale luźne Kamienie, bo " kamyczki " to to nie są, leżały na trasie. Płacę - Wymagam. A trasy nie są uprzątnięte. Nawet "ekipa" z wyciagu (nie są to ludzie którzy znają sie na tym ), zajmująca się niejako trasami mówiła że nie są posprzątane i jest na nich zwykły "syf" bo nie było na to czasu. Nie było również czasu na posprzątanie szarf z odbywającego się miesiące temu Joy Ride'u. Zajmowali się A-Linem który też jest marnej jakości.
ODPOWIEDZ