[Kokpit] Stukanie

GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Jakie masz stery, bo moim zdaniem mogłeś coś źle poskładać.
Nerwus
Kontakt:

Post autor: Nerwus »

Po pierwsze, nie licz nigdy na to że konus sterów będzie pasował do innego modelu sterów. Zazwyczaj się różnią ale pewnie znajdą się wyjątki.

Po drugie, sprawdź czy przy składaniu sterów zamontowałeś wszystko tak jak trzeba.
Jeśli stery są na łożyskach kulkowych sprawdź czy nie włożyłeś wianków odwrotnie (do góry nogami). Sprawdź też czy włożyłeś "pierścień zaciskowy" (taka rozcięta podkładka) w odpowiedniej kolejności.
italios
Kontakt:

Re: [Kokpit] Stukanie

Post autor: italios »

https://picasaweb.google.com/1003138630 ... directlink

Na zdjęciach wszystko widać jak zakładam stery...
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

https://picasaweb.google.com/1003138630 ... 9916684082 Po co Ci dwie bierzenie na jednym amortyzatorze? :) Tutaj musi tkwić błąd.
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Przepraszam, ale muszę - "Miesiąc" rozkiszony nas strzelaniem kokpitu...

Obrazek
Nerwus
Kontakt:

Post autor: Nerwus »

italios Ty w ogóle tam coś namieszałeś ;D

Stery mają wyglądać tak:
bieżnia na rurze sterowej (jedna), uszczelnienie, wianek z kulkami, dolna miska, górna miska, wianek, uszczelnienie (jeśli takowe jest), na to górny kapsel od sterów, pierścień zaciskowy, mostek, kapsel z gwiazdką.

Ty tam masz ze 3 bieżnie włożone :D 2 na dole i jedna gdzieś pod łożyskiem w górnej misce, I nie wiem co to za zdjęcia ale tam to wygląda tak jakbyś pomieszał stery na łożyskach kulkowych z takimi na łożyskach maszynowych :D

Jak masz stery na maszynach to ma wyglądać tak:
http://www.wrower.pl/sprzet/stery/img/S ... Budowa.gif

Jak masz stery na kulkach to tak samo tyle że pierścień zaciskowy (ten rozcięty) zakładasz przed gwiazdką.
italios
Kontakt:

Re: [Kokpit] Stukanie

Post autor: italios »

Hahahahaha, pewnie śmiesznie to dla Was wygląda : D

Ale niby skąd miałbym dodatkową bieżnię? Jak wyciągnąłem amor to ta "dodatkowa" bieżnia wyleciała. Dodam, że na tym konkretnym rowerze to rok sam jeździłem i jak już mówiłem zero problemów ze sterami.

Obadam jeszcze raz oba rowery i dam Wam znać co wyrzeźbiłem : )

@Segativ

Zdjęcia, które dałem nie są z roweru co "stuka" mu kokpit.
_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/
@Edit
Jeśli zabiorę tą "dodatkową bieżnię" to zabraknie mi podkładek. Zanim rozebralem stery ona już tam była. Rower od nowości nie jest mój, może ktoś zrobił jakąś prowizorkę? Z drugiej strony dopóki tego nie rozebrałem wszystko było ok...
ODPOWIEDZ