Spaced wciąż czekam na Twoją odpowiedź na moje pytania =) Wyjaśnij mi w krótkich słowach gdzie ja mu wciskam ciężką maszynę. Czytając mojego posta odnoszę wrażenie, że wręcz odradzam., a przynajmniej uświadamiam z czym dobór takich części się wiąże. Uprzejmie proszę przestań łamać regulamin tego forum. Dodam jeszcze, że nie lubię być szufladkowany co właśnie usilnie próbujesz uczynić.
Killo pisze:Po za tym jeśli po przeczytaniu takiej ilości informacji i sugestii z mojego postu jesteś nadal zachęcony do kupna takiego roweru, a nie innego to zrób sobie mój eksperyment. Może przestaniesz się tak rzucać;)
Jeśli masz kasę specjalnie na to odłożoną, idziesz po wino i chcesz się delektować jego smakiem to bierzesz wytrawnego Komandosa czy Bon ton żon kwon rocznik 1846 słynącego ze swego doskonałego smaku? Tak samo głupi przykładLisuKrakow pisze:Swiadomy wybor, wielkie slowa hah, Nie ogarne tego jak mozna swiadomie wpakowac sie w staroc pomimo iz w tej cenie mozna miec fajny mocny lepszy i lzejszy sprzet. Rozumiem jak by ktos mial monstera bo mu w szafie lezal z dawnych czasow, ale kupowac cos takiego? nigdy.
Czy jak idziecie do sklepu po bulki to tez stare prosicie?

Lisu jeśli tego nie rozumiesz to co po komentujesz? W moim odczuciu gdy składałeś swój rower też podejmowałeś świadomego doboru części. Brałeś takie, a nie inne. Wychodzę z założenia, że lepiej jest komuś dać do myślenia, uświadamiając wszystkie wady i zalety, tak by sam podjął decyzję, niż mu narzucać własne zdanie czy też własne predyspozycje sprzętowe.
Killo pisze:W Cortine DH8 za nic na świecie bym się nie pakował. Rama tylko fajnie wizualnie wygląda. Leciwy sprzęt i taki sobie.
Po pierwsze, ile możesz przeznaczyć funduszy na ramę?
Drugie pytanie brzmi: Jaką chcesz geometrię wycisnąć z takiego setu?
Trzecie, mniej więcej pod jakie zastosowanie potrzebujesz ramę?
Opcji jest bardzo dużo zaczynając od w miarę nowych/nowych produktów, po starą gwardię ze wszystkimi jej wadami. Zacznijmy od tego, że mocny i solidny rower nie musi oznaczać ciężki. Jestem pewien, że nigdy nawet nie miałeś styczności z rowerem 20, a co dopiero podchodzącym pod 25kg.
...Patrząc po tym co piszesz jesteś osobą początkującą. Nie jestem do końca przekonany o tym, czy wiesz w co się ładujesz. Jeżeli po eksperymencie i tym wszystkim co napisałem nadal chcesz tego typu maszynę pomogę Tobie ją złożyć i coś doradzę.