[Support] Trzeszczy

konrad kopec 96
Kontakt:

[Support] Trzeszczy

Post autor: konrad kopec 96 »

Przy pedałowaniu trzeszczy mi w okolicach supportu, sprawdzałem wszysto dokręcone może wiecie co z tym zrobić?
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

Nasmarować wielowypusty i gwinty? ew. łożyska? ale trudne wydedukować, nie?
Back in black
mateusz09
Kontakt:

Re: Support

Post autor: mateusz09 »

LestatBiker pisze:Nasmarować wielowypusty i gwinty? ew. łożyska? ale trudne wydedukować, nie?
tylko przed nasmarowaniem dokładnie wyczyścić z piachu i innych zanieczyszczeń ;) poza tym nie wiem jak Ty smarujesz zamknięte uszczelniane łożyska... bo wątpie żeby miał otwarte łożyska..
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

och, przepraszam, wiem ze łozysk sie nie smaruje, jak mam w łapach stare łozysko to pakuje je w proc i celuje w co popadnie ;) miałem na myśli (w wyobraźni biorąc pod uwagę poziom wypowiedzi autora wyobraziłem sobie sprzęt pokroju makrokesza) smarowanie miejsc styku łożysk z trzpieniami oraz czopami na których sa osadzone ;) swoją drogą, tam myslę zę dobry by był temat zbiorczy dotyczący podstawowej obsługi techniczej rowerów rozwiazujący podstawowe i nietypowe problemy w kwesti technicznej.
Back in black
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Ja tam smarowałem "uszczelniane" łożyska. Nie było najmniejszego problemu z wypłukaniem starego smaru i położeniem nowego(zaznaczam - stałego) po czym ponowne zamknięcie łożyska. Ale to na RS2. Być może na tych co mają jakieś blaszane uszczelnienie to się nie da.

Jeśli trzeszczy suport podczas pedałowania to najpewniej będzie to piach w gwincie.
Sapientisat
Kontakt:

Re: [Support] Trzeszczy

Post autor: Sapientisat »

Proponuje najpierw delikatnie wd40 psiknąć - mi pomogło :)
monster11pl
Kontakt:

Re: [Support] Trzeszczy

Post autor: monster11pl »

Sapientisat pisze:Proponuje najpierw delikatnie wd40 psiknąć - mi pomogło :)
POZDRO!! Psikaj wd'kiem po łożyskach to się szybko ich pozbędziesz...
ODPOWIEDZ